28-10-07

KV Oostende - KMSK Deinze

KV Oostende - KMSK Deinze 5-2

Het uitstapje naar de kust begon onder een slecht gesternte. De verwarming in de kleedkamer bleek defect en door een onverwachte afwezigheid en een blessure van Ward waren we maar met acht speelklare Deinzenaren. Wisselen was dus onmogelijk en tegen het fysiek sterke KV Oostende is dat bepaald geen voordeel.
De wedstrijd begon navenant. Al in de eerste minuut slikten we de eerste tegengoal. We hadden moeite om in ons spel te komen en de tegenstander bleef aandringen. Onze verdediging, met deze keer Arne centraal achteraan, kon nog een tijd lang standhouden, maar in de negende minuut kon Oostende opnieuw scoren.
Gelukkig lieten onze jongens de kopjes niet hangen en al voetballend probeerden ze uit de greep van Oostende te komen, met Tibo als dirigent op het middenveld. Amper een minuutje na de tweede Oostendse goal, ging een schot van Illiano net naast. We kwamen beter en beter in de wedstrijd, alleen de afwerking lukte niet echt.

Het tweede kwart leek slecht te beginnen, met een gevaarlijke aanval van Oostende. Gelukkig bracht Bavo redding op de lijn. Opnieuw herpakte Deinze zich en bouwde het mooi op van achter uit. Toch moesten we constant op onze hoede blijven voor de hangende spitsen van Oostende, die gevaarlijk bleven op de tegenaanval. In de 25ste minuut leverde zo'n aanval Oostende een derde doelpunt op. Onze jongens bleven er voor gaan en dat leidde tot een aantal hoekschoppen. Jordy kon één van die corners  van Illiano over de doellijn tikken: 3-1. Aan de overkant plukte Arnoud een Oostendse hoekschop netjes uit de lucht.

Na de rust bleef de wedstrijd heel lang gesloten, zodat geen van beide ploegen in het derde kwart kon scoren. Daar was soms wel een attente Arnoud voor nodig. Je zou verwachten dat de vermoeidheid ons in het vierde kwart parten zou beginnen te spelen, zo zonder wisselspelers. Het tegendeel was waar. We bouwden een aantal mooie combinaties op en vijf minuten voor tijd kon Simon (die een uitstekende wedstrijd speelde) de aansluitingstreffer aantekenen: 3-2. Helaas, de vreugde om het verdiende doelpunt was zo groot, dat de concentratie eventjes weg was en de thuisploeg scoorde meteen tegen.

We kregen nog een paar hoekschoppen en trokken nog een paar keer in de aanval, maar kansen afwerken was vandaag niet ons sterkste punt. In de allerlaatste minuut tekende Deinze nog voor de mooiste aanval van de wedstrijd, opgebouwd van aan onze eigen doellijn, met een mooie actie van Lorenzo en een schot van Illiano dat nipt naast ging. De tegenaanval van Oostende die daar op volgde, was wel raak. Eindstand 5-2, maar toch een proficiat voor het getoonde voetbal!

Daarna volgde nog een meer dan geslaagde uitstap naar 't zeitje, waar van later ook nog een verslagje op deze site.

(Foto's: Ann)

kvo1

Arnoud moest een paar keer gevat uit de hoek komen.

kvo2

Jordy en Simon waren vandaag onze flankverdedigers.

kvo3

Arne stond centraal achteraan, Tibo was de "nummer 10" van dienst.

kvo5

Lorenzo liet een paar knappe technische staaltjes zien.

kvo6

"Geef hier die bal!" (Bavo)

kvo8

De mooiste aanval van de wedstrijd: Lorenzo speelt Illiano aan.

kvo7

Het schot van Illiano ging maar nip naast.

20:40 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.