29-10-07

Na de wedstrijd in Oostende

Na de wedstrijd tegen KV Oostende, zijn we met een aantal ouders en spelers de kust een namiddagje lang onveilig gaan maken. Patricia, mama van Arne, had een half restaurant op de zeedijk in Oostende gereserveerd. Hoewel Patricia toegaf dat de keuze van de eetgelegenheid een beetje een wilde gok was geweest, hebben we het uitstekend getroffen: het eten was heel lekker en de zaak bijzonder kindvriendelijk. En het moet gezegd: onze spelertjes hebben zich voortreffelijk gedragen in het restaurant!

apresfoot

Na een bijzonder gezellige maaltijd, gekruid met sappige verhalen (die we hier niet op het internet gaan gooien), zijn we met zijn allen nog wat gaan uitwaaien aan het strand.  De jongens hebben nog wat euhh... gevoetbald en kregen daarbij het gezelschap van de papa van Arne.

apresfoot2

Een rondrit met de go-cart over de zeedijk mocht natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig valt het Deinze-oranje goed op, zodat de wandelaars op de dijk over het algemeen op tijd konden wegspringen.

apresfoot3

apresfoot4

Op zo'n namiddagje stappen leer je de mensen beter kennen. Zo bleek dat Bart naast het voetbal nog een grote hobby heeft: het uitbeelden van bekende standbeelden. Het ziet er al prima uit, alleen nog een klein beetje werken aan de details!

standbeeld1

De fundamenten voor een nieuw "gezellig samenzijn" zijn al gelegd. Binnenkort ongetwijfeld meer hierover!

22:00 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-07

KV Oostende - KMSK Deinze

KV Oostende - KMSK Deinze 5-2

Het uitstapje naar de kust begon onder een slecht gesternte. De verwarming in de kleedkamer bleek defect en door een onverwachte afwezigheid en een blessure van Ward waren we maar met acht speelklare Deinzenaren. Wisselen was dus onmogelijk en tegen het fysiek sterke KV Oostende is dat bepaald geen voordeel.
De wedstrijd begon navenant. Al in de eerste minuut slikten we de eerste tegengoal. We hadden moeite om in ons spel te komen en de tegenstander bleef aandringen. Onze verdediging, met deze keer Arne centraal achteraan, kon nog een tijd lang standhouden, maar in de negende minuut kon Oostende opnieuw scoren.
Gelukkig lieten onze jongens de kopjes niet hangen en al voetballend probeerden ze uit de greep van Oostende te komen, met Tibo als dirigent op het middenveld. Amper een minuutje na de tweede Oostendse goal, ging een schot van Illiano net naast. We kwamen beter en beter in de wedstrijd, alleen de afwerking lukte niet echt.

Het tweede kwart leek slecht te beginnen, met een gevaarlijke aanval van Oostende. Gelukkig bracht Bavo redding op de lijn. Opnieuw herpakte Deinze zich en bouwde het mooi op van achter uit. Toch moesten we constant op onze hoede blijven voor de hangende spitsen van Oostende, die gevaarlijk bleven op de tegenaanval. In de 25ste minuut leverde zo'n aanval Oostende een derde doelpunt op. Onze jongens bleven er voor gaan en dat leidde tot een aantal hoekschoppen. Jordy kon één van die corners  van Illiano over de doellijn tikken: 3-1. Aan de overkant plukte Arnoud een Oostendse hoekschop netjes uit de lucht.

Na de rust bleef de wedstrijd heel lang gesloten, zodat geen van beide ploegen in het derde kwart kon scoren. Daar was soms wel een attente Arnoud voor nodig. Je zou verwachten dat de vermoeidheid ons in het vierde kwart parten zou beginnen te spelen, zo zonder wisselspelers. Het tegendeel was waar. We bouwden een aantal mooie combinaties op en vijf minuten voor tijd kon Simon (die een uitstekende wedstrijd speelde) de aansluitingstreffer aantekenen: 3-2. Helaas, de vreugde om het verdiende doelpunt was zo groot, dat de concentratie eventjes weg was en de thuisploeg scoorde meteen tegen.

We kregen nog een paar hoekschoppen en trokken nog een paar keer in de aanval, maar kansen afwerken was vandaag niet ons sterkste punt. In de allerlaatste minuut tekende Deinze nog voor de mooiste aanval van de wedstrijd, opgebouwd van aan onze eigen doellijn, met een mooie actie van Lorenzo en een schot van Illiano dat nipt naast ging. De tegenaanval van Oostende die daar op volgde, was wel raak. Eindstand 5-2, maar toch een proficiat voor het getoonde voetbal!

Daarna volgde nog een meer dan geslaagde uitstap naar 't zeitje, waar van later ook nog een verslagje op deze site.

(Foto's: Ann)

kvo1

Arnoud moest een paar keer gevat uit de hoek komen.

kvo2

Jordy en Simon waren vandaag onze flankverdedigers.

kvo3

Arne stond centraal achteraan, Tibo was de "nummer 10" van dienst.

kvo5

Lorenzo liet een paar knappe technische staaltjes zien.

kvo6

"Geef hier die bal!" (Bavo)

kvo8

De mooiste aanval van de wedstrijd: Lorenzo speelt Illiano aan.

kvo7

Het schot van Illiano ging maar nip naast.

20:40 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-07

Foto's uit de oude doos

Opgevist uit het archief: een aantal zomerse foto's van het toernooi in Wetteren.

 

wetteren

Arne en Jordy in (één van hun) eerste match(en) voor Deinze.

wetteren2

Hé, wie staat hier in de goal en vooral: waarom?

wetteren3

Aha! Daarom!

wetteren4

Jens en Illiano in volle inspanning tegen KV Kortrijk.

wetteren5

Illiano, Ward en Arne (achteraan), Jordy en Ids kijken allemaal naar dezelfde bal.

wetteren6

Ook Lorenzo was in Wetteren van de partij.

(Foto's: Ann)

23:32 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-07

KMSK Deinze - FCN Sint-Niklaas

Zondag 21/10/2007   Deinze - Sint-Niklaas    1  -  8

Een koude oktoberochtend met temperaturen die zich amper boven het vriespunt bevonden. Iedere speler had mooi zijn haar gekamd voor de ploegfoto's, zeker Jordy.
Een gelijkopgaande eerste helft tegen een fysiek, maar daarom niet voetballend sterkere ploeg. Aan de pauze stond het 0-3 na een onderhoudende eerste periode, met licht overwicht voor Sint-Niklaas omwille van de kracht die de tegenstander duidelijk kon etaleren en waar het bij ons ietwat aan ontbreekt.
Na de rust kregen we al snel enkele goals te slikken die toch enigszins bij onze jongens de moed in de schoenen liet zakken, zeker omdat  we vandaag veel meer moeite hadden dan de wedstrijd van gisteren om zelf aan enige doelpogingen te geraken. Vijf minuten voor tijd trof Arne de lat. Op het einde van de match konden we toch de eeredder aantekenen via Arne, na een mooi opgebouwde aanval die begon van aan de eigen achterlijn. Eindstand: 1 - 8.
 
We speelden met: Ids, Stef, Ward, Simon, Jens, Tibo, Jordy, Arne, Gianni, Illiano en Bavo.
(Verslag Thierry. Foto's: Nathalie?)
stniklaas2

 
stniklaas3

stniklaas4

stniklaas1

20:11 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wedstrijdverslag |  Facebook |

Torhout - KMSK Deinze

Zaterdag 20/10/2007    Torhout-Deinze     9-9

Wegens een misverstand over het aanvangsuur van de wedstrijd (blijkbaar moesten wij om 13.00uur spelen en niet om 11.30uur zoals wij voorzien waren) waren wij meer dan 2 uur te vroeg aanwezig in Torhout. Na het nuttigen van een belegd broodje in een nabijgelegen broodjeszaak, konden trainer en spelers dan uiteindelijk aan de opwarming beginnen.
Alhoewel wij goed voetballend aan de wedstrijd begonnen en zeker en vast de betere combinaties op de grasmat probeerden te leggen, stond Torhout toch op een 3-0 voorsprong na het eerste kwart, weliswaar op een diefje.
In het tweede kwartier stond het algauw 4-0 , maar Deinze liet het hoofd niet hangen en via Illiano konden we milderen tot 4 - 2, meteen ook de ruststand.
De tweede helft lieten onze jongens bij momenten pas echt zien waartoe
zij in staat waren. Enkele vloeiende combinaties die opgebouwd werden
van vanachteren uit, werden zorgvuldig afgewerkt. De verdediging met op
links Simon, op rechts Jens en centraal Tibo stond pal en zocht telkenmale de voetballende oplossing om eruit te komen, wat meermaals een goede aanval inluidde. De partij ging goed op en af met doelpunten voor Torhout dat wel heel efficient was in de afwerking, met een aantal schoten uit de tweede lijn, waarbij doelmannen Arnoud in de eerste helft en Ids in de tweede periode kansloos waren. Torhout scoorde in de 33', 35', 41' en 45', Deinze scoorde in de 34', 36' en de 37ste minuut zodat we op achtervolgen aangewezen bleven.
Het laatste kwart kantelde de wedstrijd. Deinze stond nog 4 doelpunten in het krijt, maar puurde toch nog een gelijkspel uit de brand, wat getuigt van een goede mentale weerbaarheid. De goals werden gescoord door Illiano, Lorenzo(2), Tibo, Ward (2) en Simon op de valreep met de gelijkmaker. Eindstand: 9-9 .
 
Wij speelden met: Arnoud, Ids, Jens, Tibo, Simon, Bavo, Gianni, Jordy, Illiano, Lorenzo en Ward.
(Verslag: Thierry)

19:56 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wedstrijdverslag |  Facebook |

19-10-07

Wedstrijdbeelden Drongen-Deinze

Een paar wedstrijdbeelden uit de wedstrijd KVE Drongen-KMSK Deinze (voor een verslag: zie het bericht hieronder).

Fragment 1: algemeen wedstrijdbeeld.

Fragment 2: Illiano treft de paal.

Fragment 3: Ward scoort tegen zijn oude club

 

 

 

23:42 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wedstrijdbeelden |  Facebook |

KVE Drongen - KMSK Deinze

Woensdag 17/10/2007   Drongen  - Deinze   4  -  10

Een oefenwedstrijd tegen een op papier gemakkelijke ploeg, maar niets bleek minder waar. Drongen speelde kort op de man, stevig in de duels, maar fair en met enkele snelle spelers in de ploeg.
Door het potige voetbal dat de tegenstander op de grasmat legde en ook het nogal stroeve speelveld, kwam Deinze niet echt aan combineren toe. Ward kon al snel een doelpunt scoren, tegen zijn ex-ploeg dan nog wel. Hij deed dit in het eerste kwartier nog eens over. Ook Ids en Illiano speelden in hun eigen gemeente een degelijke wedstrijd.

Het tweede kwart kon de tegenstander ook enkele kansen bijeenvoetballen
en lieten Ids 2x kansloos, zodat de bordjes terug in evenwicht stonden.
De partij ging goed op en af, maar langs Bavo en Illiano kon Deinze
opnieuw 2 doelpunten uitlopen. Drongen gaf zich zo maar niet gewonnen en ze milderden met hun derde goal van de match. Nogmaals Illiano en Ward prikten er elk eentje tegen de netten, zodanig dat de marge weer wat ruimer was. Ruststand: 3 - 6.

Na de rust begon stilletjesaan de duisternis in te vallen, maar dat deerde onze mannen niet, want er werd nog 4x gescoord in deze periode. Lorenzo, Illiano en Jordy (2x) namen de doelpunten voor hun rekening.
Fysiek kreeg Deinze zichtbaar de bovenhand in de tweede helft, alhoewel
Drongen zeker geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken, een
degelijke ploeg. Zij scoorden ook nog 1x waardoor de eindstand  4 - 10
werd.
Wij speelden met: Ids, Jens, Tibo, Simon, Gianni, Arne, Ward,
Illiano, Bavo, Jordy en Lorenzo.

(Verslag Thierry, foto's Ann)

 

Drongen1

Illiano en Arne rukken op, Jens en Gianni houden een oogje in het zeil.

Drongen3

Illiano controleert de bal.

Drongen2

Ward krijgt een bemoedigend schouderklopje van Felix (KVE Drongen).

Drongen4

Ward deelde op zijn beurt prikjes uit aan KVE Drongen

Drongen5

Iedereen loopt in op een hoekschop van Illiano.

Drongen6

Onze keeper Ids tovert dé redding van de avond uit zijn hoed.

Drongen7

Vurige supporters proberen elkaar te verwarmen.

Drongen8

Blij met de overwinning!

22:35 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wedstrijdverslag |  Facebook |