11-11-07

KMSK Deinze - Excelsior Moeskroen

KMSK Deinze – Excelsior Moeskroen  3-3

(met foto's van Frank) 


KMSK Deinze domineert deze wedstrijd bijna van de eerste tot de laatste minuut. Domper op de vreugde is dat zich dit niet manifesteert in het eindresultaat. De wedstrijd begint onder zeer moeilijke omstandigheden: een zwaar veld en een stormachtige wind, die zelfs de paraplu’s van de mama’s aan de kant aan flarden scheurt. Dat maakt het combineren niet gemakkelijk, zeker omdat we de eerste helft de wind pal tegen hebben.
De eerste minuten is het dan ook zoeken naar de juiste manier van spelen onder deze omstandigheden. Het spel gaat op en neer zonder dat beide ploegen echt kunnen dreigen. De doelman van Moeskroen pakt in de negende minuut een schot van Tibo en kort daarop ook eentje van Arne.
In de dertiende minuut krijgt Moeskroen een vrije trap op een meter of vijftien van ons doel. Eén van de rood-witte spelers schiet keihard op doel. De bal knalt via de paal op Ids en een goed gevolgde Moeskroense aanvaller kan binnentikken: 0-1.


In het begin van het tweede kwart krijgen we een tweede goal te slikken en een beetje tegen het spelbeeld in, staan we twee doelpunten in het krijt. Dan begint het vlotter te lopen voor Deinze, met in de 18de minuut een mooie combinatie die we niet succesvol kunnen afronden, een euvel waar we nu al een paar weken mee te maken hebben. In de 22ste minuut vuurt Tibo een goed gericht schot af, maar de keeper van Moeskroen kan de bal uit de winkelhaak tikken. Daarop volgt een hoekschop. De bal belandt bij Arne, die hem mooi in doel mikt: 1-2. Deinze gaat nu op hetzelfde elan verder. Vlak voor de rust zetten we mooie en snelle combinatie op over rechts. Simon kan de vlotte aanval al even vlot afronden: 2-2.

Als we na de rust weer op het veld komen, waait het tijdelijk wat minder hard, waardoor het wat makkelijker combineren is. Aan de kant van Deinze is het Ids die als eerste aan de slag moet en in de 3de minuut gepast moet tussenkomen om een Moeskroens doelpunt te vermijden. In de vijfde minuut opnieuw een snelle actie over rechts. Jens schiet op doel, maar met een ultieme reflex kan de keeper met de voet de bal nog in hoekschop werken. Na die hoekschop komt de bal bij Ward terecht, die een mooi schot aflevert dat jammer genoeg net naast gaat. Moeskroen komt er nu niet meer aan te pas, maar scoren lukt ons voorlopig niet meer. In de twaalfde minuut gaat een schot van Simon rakelings voorlangs. In de veertiende minuut is het eindelijk weer eens raak. Bij Gianni start een mooie aanval. De bal komt uiteindelijk tot bij Bavo, die heel beheerst afwerkt door de bal netjes naast de keeper in het doel te schuiven: 3-2.

Het vierde kwart toont aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: aanhoudende druk van Deinze, maar moeilijkheden om te scoren. Tibo en Lorenzo, die een sterke wedstrijd speelt, doen hun uiterste best, maar hun pogingen gaan naast of belanden op de doelman. Vijf minuten voor tijd komt Moeskroen plots weer opzetten en moet Arnoud twee keer na elkaar gevat tussenkomen om de voorsprong op het scorebord te houden. Een minuutje later kan Moeskroen toch een geflatteerde gelijkmaker scoren. In de laatste minuten is het een stortbui die de show komt stelen en het voetballen zo goed als onmogelijk maakt. De scheidsrechter besluit wijselijk om de wedstrijd een minuutje vroeger dan voorzien af te fluiten. Met een 3-3 gelijkspel kunnen we naar de kleedkamers spurten.

We speelden met: Ids en Arnoud afwisselend in doel, Simon, Jens, Gianni, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

 

moeskroen1

 Een goede wedstrijd begint met een goede opwarming...

 

moeskroen2

 ...zekerals het zo slecht weer is dat zelfs de trainer zijn kap opzet.

moeskroen3
Door het slechte weer kwam de wedstrijd moeilijk op gang.

moeskroen4
Simon heeft net de gelijkmaker gescoord.

moeskroen5
Tibo en Arne speelden opnieuw centraal.

moeskroen6
Tien spelers en een scheidsrechter op een kluitje.

21:23 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.