18-11-07

KMSK Deinze - RFC Doornik

KMSK Deinze – Doornik 6-2

(foto's Ann en familie Feys) 

Opnieuw domineert Deinze de hele wedstrijd, maar deze keer vertaalt zich dat gelukkig wel in een ruime en verdiende overwinning. Met de klare kijk van Arne centraal achteraan, zet Deinze de bezoekers van bij de aanvang vast op de eigen helft. In de derde minuut mag Illiano één van de vele hoekschoppen nemen. De bal komt bij Ward, die nipt naast besluit. De druk blijft aanhouden. In de zesde minuut is Jordy dicht bij een doelpunt en een minuutje later ziet Tibo zijn schot gestopt door de bezoekende doelman.


In de negende minuut opnieuw een hoekschop van Illiano, tot bij Bavo, maar die ziet zijn schot afgeblokt. In de twaalfde minuut pakt opnieuw Bavo uit met een knappe voorzet tot bij Jordy, maar hij besluit op de doelman. Diezelfde keeper pakt in de laatste minuut van het eerste kwart een keihard schot van Illiano. In de eerste vijftien minuten krijgt onze doelman Stef welgeteld één bal te verwerken.


Zoals dat dan meestal gaat: in de achttiende minuut breekt Doornik voor de allereerste keer uit en het is meteen prijs: 0-1. Het belet onze jongens niet om op hun elan door te gaan. Pogingen van Illiano en Tibo stuiten eerst nog op de doelman. In de 25ste minuut kan Illiano na een knappe solo eindelijk de score openen voor Deinze: 1-1. De ban is nu gebroken. Nog in dezelfde minuut kan Tibo na een hoekschop van Illiano mooi binnenkoppen: 2-1, meteen ook de ruststand.


De tweede helft begint goed. Lorenzo kan rechts vooraan al meteen een paar keer diep doorbreken. In de tweede minuut neemt Simon de bal fraai in één tijd op de voet. De bezoekende keeper is kansloos (3-1). Een minuutje legt Jens de basis van de volgende goal. Hij speelt Lorenzo aan en die legt de bal klaar voor de voet van Illiano, die van dichtbij zijn tweede goal maakt: 4-1. Deinze blijft druk uitoefenen. Doelman Stef heeft opnieuw weinig of geen werk. In de tiende minuut gaat een schot van Illiano net naast. Twee minuten later kan Tibo met een hard schot de 5-1 op het bord zetten.


Het laatste kwart knokt Doornik zich (soms letterlijk) wat meer in het spel. Toch blijven de beste kansen voor Deinze. Ward ziet een schot net naast gaan en besluit ook nog eens op de keeper. In de achtste minuut breekt Doornik nog eens uit. Onze keeper Ids gooit zich gepast in de voeten van de spits en klemt de bal vast. Een Doornikse speler komt met beide voeten vooruit aangevlogen en raakt onze doelman vol op de knie. Die lost daardoor de bal en Doornik tikt binnen. Een anders nochtans goed leidende scheidsrechter keurt het doelpunt toch goed: 5-2. Onze jongens zijn wat aangeslagen en Doornik komt nog twee keer gevaarlijk uit de hoek. Zijn pijnlijke knie deert Ids niet al te veel. Hij duikt opnieuw een bal uit de voeten van een Doornikse spits en duwt in de voorlaatste minuut na een vrije trap een hard schot van onder de deklat weg. In de allerlaatste minuut is het Ward die na een mooie solo-actie de terechte 6-2 eindstand kan vastleggen.

We speelden met: Stef en Ids in doel, Illiano, Simon, Jordy, Jens, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

 

doornik1

De wedstrijd begon onder winterse omstandigheden. 

doornik2

Arne dirigeerde het spel, centraal in de verdediging. 

doornik23

Jens en Lorenzo namen de rechterflank voor hun rekening. 

doornik3

Stef moest niet veel tussenkomen, maar deed dat wel secuur. 

doornik4

Concentratie bij Ids. 

doornik5

Eenzaam is de keeper van een sterke ploeg! 

doornik6

Arne in actie. Jens, Tibo en Illiano kijken toe. 

doornik7

Tibo speelde centraal in het middenveld. 

doornik8

Eén van de ontelbare aanvallen van Deinze. 

doornik9

Ook Simon pikte, met een mooi vluchtschot, zijn goaltje mee. 

19:30 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.