27-11-07

Verslag Duiveltjesdag 21 november

Wie wil weten hoe de duiveltjes-talentendag van woensdag 21 november verlopen is: klik hier voor een verslag met foto's!

21:15 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-07

KMSK Deinze - Eendracht Aalst

KMSK Deinze - Eendracht Aalst  2  -  5

Een evenwichtige eerste helft met aanvankelijk lichte druk van Aalst dat al snel een doelpunt opleverde voor hen, nl. in de 3de minuut. Onze jongens waren blijkbaar wakkergeschud en probeerden meer naar voor te voetballen en kregen iets meer grip op de partij, wat resulteerde in een mooie trap van Bavo, die jammer genoeg de paal trof. De bal hobbelde in de armen van de doelman. In de 12de minuut zette Jens de bordjes gelijk met een trap in één tijd op doel, na een assist van Mikkel.

In het tweede kwart kregen we net voor het rustsignaal echter een tegendoelpunt te slikken, zodat we gingen rusten met een 1 - 2 achterstand.

Na de pauze speelden onze jongens heel sterk in het derde kwart, maar echte uitgespeelde kansen bleven uit. Er was een scherpe voorzet van Jens die net niet kon binnengewerkt worden door de spitsen. Waar onze ploeg het toch o zo moeilijk mee heeft, nl. scoren, blijken de tegenstanders minder problemen mee te hebben. Uit de weinige kansen die Aalst kreeg in dit derde kwart, puurden zij alweer een doelpunt. Toch kreeg Deinze loon naar werken en scoorde Mikkel in zijn debuutwedstrijd voor Deinze de aansluitingstreffer.
Het laatste kwartier diepte Aalst de voorsprong uit met 2 goals, waarvan onze ploeg niet meer kon herstellen. Al bij al zou een gelijkspel zeker een terechte uitslag geweest zijn, gezien het geleverde spel dat Deinze op de mat legde. Spijtig genoeg blijkt de afwerking op doel ons zwakste punt. Eindstand: 2 - 5.

We speelden met: Stef, Jens, Arne, Simon, Bavo, Jordy, Gianni, Lorenzo, Mikkel, Dries en Ward.

(Verslag: Thierry - foto's: Nathalie)

aalst1
Thierry met een deel van zijn volgelingen.

aalst2
Mikkel en Dries maakten hun wedstrijddebuut voor Deinze dit seizoen.

aalst3
Tijd om aan de slag te gaan.

aalst4
Eendracht Aalst was bijzonder efficiënt.

aalst5

Steun van supporters op deze kille zondagochtend.

aalst6
Wie er vroeg genoeg bij was, had nog een plaatsje gevonden op de overdekte zittribune.

aalst8
Jordy en Simon slaan vol bewondering de keeper van Eendracht Aalst gade.

aalst9
Concentratie bij iedereen, inclusief Mikkel en Simon.

aalst10
Het zware veld maakte combineren niet gemakkelijk.

aalst11
"Is het hier, meneer de scheidsrechter?"

aalst12
De scheidsrechter floot af bij een 2-5 stand.

19:04 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-11-07

KMSK Deinze - RFC Doornik

KMSK Deinze – Doornik 6-2

(foto's Ann en familie Feys) 

Opnieuw domineert Deinze de hele wedstrijd, maar deze keer vertaalt zich dat gelukkig wel in een ruime en verdiende overwinning. Met de klare kijk van Arne centraal achteraan, zet Deinze de bezoekers van bij de aanvang vast op de eigen helft. In de derde minuut mag Illiano één van de vele hoekschoppen nemen. De bal komt bij Ward, die nipt naast besluit. De druk blijft aanhouden. In de zesde minuut is Jordy dicht bij een doelpunt en een minuutje later ziet Tibo zijn schot gestopt door de bezoekende doelman.


In de negende minuut opnieuw een hoekschop van Illiano, tot bij Bavo, maar die ziet zijn schot afgeblokt. In de twaalfde minuut pakt opnieuw Bavo uit met een knappe voorzet tot bij Jordy, maar hij besluit op de doelman. Diezelfde keeper pakt in de laatste minuut van het eerste kwart een keihard schot van Illiano. In de eerste vijftien minuten krijgt onze doelman Stef welgeteld één bal te verwerken.


Zoals dat dan meestal gaat: in de achttiende minuut breekt Doornik voor de allereerste keer uit en het is meteen prijs: 0-1. Het belet onze jongens niet om op hun elan door te gaan. Pogingen van Illiano en Tibo stuiten eerst nog op de doelman. In de 25ste minuut kan Illiano na een knappe solo eindelijk de score openen voor Deinze: 1-1. De ban is nu gebroken. Nog in dezelfde minuut kan Tibo na een hoekschop van Illiano mooi binnenkoppen: 2-1, meteen ook de ruststand.


De tweede helft begint goed. Lorenzo kan rechts vooraan al meteen een paar keer diep doorbreken. In de tweede minuut neemt Simon de bal fraai in één tijd op de voet. De bezoekende keeper is kansloos (3-1). Een minuutje legt Jens de basis van de volgende goal. Hij speelt Lorenzo aan en die legt de bal klaar voor de voet van Illiano, die van dichtbij zijn tweede goal maakt: 4-1. Deinze blijft druk uitoefenen. Doelman Stef heeft opnieuw weinig of geen werk. In de tiende minuut gaat een schot van Illiano net naast. Twee minuten later kan Tibo met een hard schot de 5-1 op het bord zetten.


Het laatste kwart knokt Doornik zich (soms letterlijk) wat meer in het spel. Toch blijven de beste kansen voor Deinze. Ward ziet een schot net naast gaan en besluit ook nog eens op de keeper. In de achtste minuut breekt Doornik nog eens uit. Onze keeper Ids gooit zich gepast in de voeten van de spits en klemt de bal vast. Een Doornikse speler komt met beide voeten vooruit aangevlogen en raakt onze doelman vol op de knie. Die lost daardoor de bal en Doornik tikt binnen. Een anders nochtans goed leidende scheidsrechter keurt het doelpunt toch goed: 5-2. Onze jongens zijn wat aangeslagen en Doornik komt nog twee keer gevaarlijk uit de hoek. Zijn pijnlijke knie deert Ids niet al te veel. Hij duikt opnieuw een bal uit de voeten van een Doornikse spits en duwt in de voorlaatste minuut na een vrije trap een hard schot van onder de deklat weg. In de allerlaatste minuut is het Ward die na een mooie solo-actie de terechte 6-2 eindstand kan vastleggen.

We speelden met: Stef en Ids in doel, Illiano, Simon, Jordy, Jens, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

 

doornik1

De wedstrijd begon onder winterse omstandigheden. 

doornik2

Arne dirigeerde het spel, centraal in de verdediging. 

doornik23

Jens en Lorenzo namen de rechterflank voor hun rekening. 

doornik3

Stef moest niet veel tussenkomen, maar deed dat wel secuur. 

doornik4

Concentratie bij Ids. 

doornik5

Eenzaam is de keeper van een sterke ploeg! 

doornik6

Arne in actie. Jens, Tibo en Illiano kijken toe. 

doornik7

Tibo speelde centraal in het middenveld. 

doornik8

Eén van de ontelbare aanvallen van Deinze. 

doornik9

Ook Simon pikte, met een mooi vluchtschot, zijn goaltje mee. 

19:30 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-07

Ploegfoto vorig jaar

Bij het "uitkuisen" van mijn mailbox, kwam ik deze ploegfoto's nog tegen, vorig jaar gemaakt tijdens het toernooi van Olsa Brakel. Ik heb er wel geen idee meer van wie De speler tussen Arnoud en Jens is Dries, die op vrijdagavond meetraint met onze U9, samen met Mikkel.

Zoals u kunt zien, was Bart toen nog Johan. De foto's zijn gemaakt door Nathalie.

 

ploeg brakel1

 

 

 

ploeg brakel2 

11:24 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-11-07

KMSK Deinze - Excelsior Moeskroen

KMSK Deinze – Excelsior Moeskroen  3-3

(met foto's van Frank) 


KMSK Deinze domineert deze wedstrijd bijna van de eerste tot de laatste minuut. Domper op de vreugde is dat zich dit niet manifesteert in het eindresultaat. De wedstrijd begint onder zeer moeilijke omstandigheden: een zwaar veld en een stormachtige wind, die zelfs de paraplu’s van de mama’s aan de kant aan flarden scheurt. Dat maakt het combineren niet gemakkelijk, zeker omdat we de eerste helft de wind pal tegen hebben.
De eerste minuten is het dan ook zoeken naar de juiste manier van spelen onder deze omstandigheden. Het spel gaat op en neer zonder dat beide ploegen echt kunnen dreigen. De doelman van Moeskroen pakt in de negende minuut een schot van Tibo en kort daarop ook eentje van Arne.
In de dertiende minuut krijgt Moeskroen een vrije trap op een meter of vijftien van ons doel. Eén van de rood-witte spelers schiet keihard op doel. De bal knalt via de paal op Ids en een goed gevolgde Moeskroense aanvaller kan binnentikken: 0-1.


In het begin van het tweede kwart krijgen we een tweede goal te slikken en een beetje tegen het spelbeeld in, staan we twee doelpunten in het krijt. Dan begint het vlotter te lopen voor Deinze, met in de 18de minuut een mooie combinatie die we niet succesvol kunnen afronden, een euvel waar we nu al een paar weken mee te maken hebben. In de 22ste minuut vuurt Tibo een goed gericht schot af, maar de keeper van Moeskroen kan de bal uit de winkelhaak tikken. Daarop volgt een hoekschop. De bal belandt bij Arne, die hem mooi in doel mikt: 1-2. Deinze gaat nu op hetzelfde elan verder. Vlak voor de rust zetten we mooie en snelle combinatie op over rechts. Simon kan de vlotte aanval al even vlot afronden: 2-2.

Als we na de rust weer op het veld komen, waait het tijdelijk wat minder hard, waardoor het wat makkelijker combineren is. Aan de kant van Deinze is het Ids die als eerste aan de slag moet en in de 3de minuut gepast moet tussenkomen om een Moeskroens doelpunt te vermijden. In de vijfde minuut opnieuw een snelle actie over rechts. Jens schiet op doel, maar met een ultieme reflex kan de keeper met de voet de bal nog in hoekschop werken. Na die hoekschop komt de bal bij Ward terecht, die een mooi schot aflevert dat jammer genoeg net naast gaat. Moeskroen komt er nu niet meer aan te pas, maar scoren lukt ons voorlopig niet meer. In de twaalfde minuut gaat een schot van Simon rakelings voorlangs. In de veertiende minuut is het eindelijk weer eens raak. Bij Gianni start een mooie aanval. De bal komt uiteindelijk tot bij Bavo, die heel beheerst afwerkt door de bal netjes naast de keeper in het doel te schuiven: 3-2.

Het vierde kwart toont aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: aanhoudende druk van Deinze, maar moeilijkheden om te scoren. Tibo en Lorenzo, die een sterke wedstrijd speelt, doen hun uiterste best, maar hun pogingen gaan naast of belanden op de doelman. Vijf minuten voor tijd komt Moeskroen plots weer opzetten en moet Arnoud twee keer na elkaar gevat tussenkomen om de voorsprong op het scorebord te houden. Een minuutje later kan Moeskroen toch een geflatteerde gelijkmaker scoren. In de laatste minuten is het een stortbui die de show komt stelen en het voetballen zo goed als onmogelijk maakt. De scheidsrechter besluit wijselijk om de wedstrijd een minuutje vroeger dan voorzien af te fluiten. Met een 3-3 gelijkspel kunnen we naar de kleedkamers spurten.

We speelden met: Ids en Arnoud afwisselend in doel, Simon, Jens, Gianni, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

 

moeskroen1

 Een goede wedstrijd begint met een goede opwarming...

 

moeskroen2

 ...zekerals het zo slecht weer is dat zelfs de trainer zijn kap opzet.

moeskroen3
Door het slechte weer kwam de wedstrijd moeilijk op gang.

moeskroen4
Simon heeft net de gelijkmaker gescoord.

moeskroen5
Tibo en Arne speelden opnieuw centraal.

moeskroen6
Tien spelers en een scheidsrechter op een kluitje.

21:23 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-07

Met het eerste elftal het veld op

Nog een paar foto's uit de oude doos. In mei mochten de duiveltjes mee het veld oplopen met de eerste elftallen tijdens de competitiewedstrijd KMSK Deinze - RFC Antwerp. Een echt gloriemoment!

 

 

meelopen01


De intocht der gladiatoren!

 

 

antwerp


Davy (nu bij Club Brugge), Ids en Jens bij de kapitein en doelman van Antwerp.

 

antwerp2

Dezelfde drie spelers bij de aanvoerders van beide teams en scheidsrechter Johan Verbist.

 

meelopen


Van links naar rechts: Davy, Ids, Jens, Renco (?), Arnoud en Ward.

 

 

melopen2


Rechts zien we Renco (de broer van Tibo), Arne en Lorenzo. Links Jordy(?)

 

 

meelopen3


Nagenieten in de kleedkamer van de beloften onder de nieuwe tribune.

 

22:58 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-07

Foto's Deinze - Racing Waregem

Els, de mama van Jordy, bezorgde onderstaande foto's van de wedstrijd KMSK Deinze - Racing Waregem, waarvoor dank!

 

waregem1
Arne en Jens kijken toe hoe Waregem een aanval opbouwt.

waregem2
Het geluk is met ons: een schot van Waregem strandt op de deklat.

waregem3
Het ging er aan beide kanten soms stevig (maar fair) aan toe.

waregem4
Illiano is op weg naar zijn doelpunt, na een solo-actie.

waregem5
Racing Waregem onderschept de bal.

waregem6
Opnieuw Illiano in actie, op het einde van de wedstrijd. De bezoekende doelman kan de bal stoppen.

 

22:00 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |