15-12-07

KV Mechelen (Rupel Boom) - KMSK Deinze

Rupel Boom – KMSK Deinze 6-5

De wedstrijd tegen “YR KV Mechelen Rupel Boom” (in de rest van dit verslagje kortweg Rupel Boom genoemd) begon met ruim een kwartier vertraging omdat er geen scheidsrechter kwam opdagen. Een hulpvaardige supporter van Rupel Boom stak dan maar de handen uit de mouwen en floot een voortreffelijke wedstrijd.


In het begin van de wedstrijd had Deinze duidelijk veldoverwicht. Aanvankelijk zonder veel doelkansen, maar in de zesde minuut stelde Bavo met een hard schot de thuisdoelman op de proef. Een minuutje later deed Tibo hetzelfde. Het leverde Deinze een eerste corner op. De hoekschop kwam bij Arne terecht, die hard naar doel trapte. Voor de derde keer binnen één minuut moest de keeper redding brengen.
Tijdens de aanvallen van Deinze bleven de spitsen van Rupel Boom vaak hangen, waardoor de counters schaars maar gevaarlijk waren. Zo kon de thuisploeg na doelpunten  in de 8ste en 9de minuut op voorsprong komen, ook al omdat Ids vandaag besloten had om eens te tonen wat Hollandse sportjournalisten bedoelen als ze het hebben over “un jour sans”. Het duurde tot de laatste minuut van het eerste kwart voor Simon met een knap schot de verdiende aansluitingstreffer kon aantekenen. Dat gebeurde opnieuw na een reeks van drie opeenvolgende hoekschoppen.


Het tweede kwart legde Deinze mooi combinatievoetbal op de mat. Na één van die combinaties scoorde Bavo van op rechts met een gekruist schot. Meteen ging hij zich uitgebreid excuseren bij ploegmaats en trainer omdat hij gescoord had, “want eigenlijk wou ik een voorzet geven.” Lang bleef de stand niet gelijk, want amper een minuutje later scoorde Rupel Boom na een snelle tegenaanval voor de derde keer. Deinze bleef goed combineren, met nog enkele hoekschoppen tot gevolg. In de 24ste minuut zette Tibo een mooie actie op langs de linkerflank. Hij dribbelde een aantal verdedigers en zette loepzuiver voor tot bij Lorenzo, die perfect kon afwerken: 3-3, meteen ook de ruststand.


Na de rust scoorde Gianni al snel de 4-3 uit een fase die uw afgevaardigde-verslaggever niet kan beschrijven omdat hij nog met een fles water op de terugweg was van de kleedkamer, die zo ongeveer een dorp of twee verder lag dan het veld. Opnieuw kon Deinze de voorsprong niet lang vasthouden. Rupel Boom scoorde snel twee keer tegen en klom opnieuw op voorsprong. Met zijn tweede van de dag maakte Gianni opnieuw gelijk: 5-5. Het zag er lang naar uit dat dit de eindstand zou blijven, ondanks het goede combinatiespel van Deinze in het vierde kwart. Vijf minuten voor tijd kon Rupel Boom toch nog scoren. Een verwoed slotoffensief van Deinze mocht niet meer baten. Verder dan een schot op de paal van Arne, kwamen onze jongens niet meer. Eindstand: 6-5.

We speelden met: Ids, Simon, Jordy, Gianni, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

22:15 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.