16-12-07

KMSK Deinze - Rupel Boom

KMSK Deinze – Rupel Boom  10-0

Een dagje nadat we de A-ploeg partij hadden gegeven in Boom, zakte de B-ploeg van Rupel-Boom af naar Deinze. De hele wedstrijd lang was het schuiven en schaatsen op het hard bevroren veld. Deinze trekt het heft meteen naar zich toe met in de tweede minuut een snelle aanval van op links. Via Tibo komt de bal bij Jordy. Die zet perfect voor, Ward kan net niet bij de bal. In de zesde minuut schiet Gianni op doel, maar de bezoekende doelvrouw staat heel goed haar mannetje. Kort daarna maakt ze ook een schot van Tibo ongevaarlijk.

In de achtste minuut kan Ward zich doorzetten op rechts. Hij levert een mooie voorzet af en Gianni kan afwerken (1-0). Een paar minuten later scoort Ward zelf de 2-0, op aangeven van Jens.
In het begin van het tweede kwart komt Rupel Boom iets beter in het spel, zonder dat Stef verontrust wordt. Het duurt tot de 22ste minuut voor Deinze nog eens de neus aan het venster kan steken, met een schot van Illiano, maar de keeper verhindert de goal. Twee minuten later een gelijkaardige fase: de keeper kan een schot van Illiano wegboksen, maar Jordy is attent gevolgd en tikt binnen: 3-0. Deinze is nu goed op dreef en amper twee minuten later kan Mikkel de 4-0 op het bord zetten. Vlak voor rust maakt Jordy zijn tweede van de dag, na puik voorbereidend werk van Gianni: 5-0.

Na de pauze gaat Deinze onverminderd op het elan verder. Een schot van Dries gaat eerst nog naast, maar even later kan hij na een knappe solo-actie die 6-0 maken. Ook Illiano ziet eerst nog een schot voorlangs gaan, maar in de veertiende minuut glijdt hij de 7-0 over de doellijn. Deinze blijft mooi combinatievoetbal op de gladde mat leggen, met in de 17de minuut een mooi schot van Jens, gestopt door de keeper. Een minuutje later gaat een trap van Illiano wel binnen: 8-0.

In de 20ste minuut moet Stef, die zich de hele wedstrijd kon beperken tot attent meevoetballen, voor de allereerste keer ook de handen uit de mouwen steken en een schot van Rupel Boom wegduwen. De bal komt daarna bij Arne, die zowat het hele veld oversteekt en beheerst afwerkt: 9-0. Een bijna-eerredder van Rupel Boom strandt nog op de paal, maar het is uiteindelijk Illiano die, op aangeven van Ward, de 10-0 op het bord zet. Jordy besluit zijn knappe wedstrijd met een schot op de paal.


Een ruime maar verdiende overwinning van Deinze op een moeilijk bespeelbaar veld. Uw afgevaardigde-verslaggever, in zijn sportief verleden nog actief als marathonschaatser op het gladde ijs, zal bij de eerstvolgende veldtraining de spelers enkele elementaire glijbewegingen aanleren!

23:32 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.