12-01-08

Tubize B - KMSK Deinze

Tubize B – KMSK Deinze:  4 – 6

Zoals we dat gewoon zijn op Tubize, start de wedstrijd aarzelend. Het eerste kwart moet onze U9 opnieuw wennen aan het merkwaardige synthetische voetbalveld (een afhellend tapijt met wat zand erop gestrooid) van de Waals-Brabantse tweedeklasser. Het spel gaat snel over en weer, zonder dat één van de ploegen echt gevaarlijk kan zijn. In de dertiende minuut opent de thuisploeg de score met een schot uit de tweede lijn. Kort daarop moet Ids met een tijgersprong vermijden dat Tubize de voorsprong uitdiept. Illiano krijgt vlak voor het einde van het eerste kwart nog twee kansen. Eentje stuit op de doelman, de andere gaat net naast.

In de twintigste minuut zwiept diezelfde Illiano bij een vrije schop de bal mooi tot aan de tweede paal, maar niemand van Deinze kan er een voet of een hoofd tegen plaatsen. Twee minuten later is een voorzet van Gianni hetzelfde lot beschoren. In de 23ste minuut moet Ids opnieuw verhinderen dat de thuisploeg de voorsprong kan verdubbelen. Daarna is het weer de beurt aan Deinze, met een mooie combinatie over rechts die begint bij Jens. Gianni zet de bal perfect voor en Jordy tikt beheerst binnen: 1-1, meteen ook de ruststand.

Na de pauze zet Deinze de tegenstander meteen vast op de eigen helft. Al in de tweede minuut kan Simon met een mooi schot de jonge Tijgers op voorsprong brengen: 1-2. De thuisdoelman springt nog naar de bal, maar botst daarbij met het hoofd tegen de paal, wat hem een ferme buil oplevert. Deinze laat Tubeke nu niet meer in de wedstrijd komen. In de negende minuut opnieuw een vlotte combinatie over rechts. Na een mooie actie van Arne komt de bal via Ward tot bij Tibo, maar die ziet zijn schot op de lat uiteen spatten. In de vijftiende minuut treft Illiano wel raak (1-3) en nog in dezelfde minuut kan ook onze centrale verdediger Arne zijn goaltje meepikken (1-4), zowaar met zijn rechtervoet!

In het laatste kwart is de concentratie wat verdwenen bij onze jongens. Tubize komt opzetten en zet Ids een paar keer aan het werk. Na een tegenaanval stuit een schot van Lorenzo nog wel op de thuisdoelman, maar iedereen voelt dat er een doelpunt van Tubize in de lucht hangt. Dat komt er in de 24ste minuut, na een hard schot (2-4). Het tegendoelpunt schudt onze jongens wakker. Na een vlotte combinatie kan Gianni beheerst afwerken (2-5). Simon schiet even later keihard op doel. De thuisdoelman kan het schot nog keren, maar Gianni is goed gevolgd en maakt zijn tweede van de dag (2-6). Vlak voor tijd hebben onze jongens eventjes moeite om hun nieuwe posities in te nemen na een wissel en dat resulteert meteen in een tegendoelpunt: 3-6. Het wordt nog eventjes spannend als Ids bij een snelle tegenaanval van Tubize net iets te lang twijfelt tussen uitkomen en blijven staan, met de 4-6 tot gevolg. Amper een minuutje en enkele troostende woorden later, maakt hij zijn foutje goed met een knappe redding. Onze jongens houden uiteindelijk goed stand en kunnen naar Deinze terugreizen met een verdiende overwinning.

We speelden met: Ids, Illiano, Simon, Jordy, Jens, Gianni, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

23:48 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.