13-01-08

KMSK Deinze - AFC Tubize A

KMSK Deinze – AFC Tubize A  3-7

Nadat we gisteren de B-ploeg van AFC Tubize partij gaven in Waals-Brabant, komt vandaag de beresterke A-ploeg op bezoek in Deinze. In de heenronde hadden we tegen deze ploeg onze zwaarste nederlaag opgelopen (17-2). Vandaag wordt meteen duidelijk dat we ons vel deze keer veel duurder zullen verkopen. Al in de eerste minuut krijgen we een hoekschop. De eerste vijf minuten is Deinze duidelijk de betere ploeg. In de zesde minuut zetten onze jongens een razendsnelle aanval op. Arne steekt de bal door tot bij Bavo. Die zet uitstekend voor en Mikkel kan perfect afwerken: 1-0. De gezichten bij de tegenstander zijn veelzeggend: dit hadden ze niet verwacht.

De volgende vijf minuten gaat het spel aan een hoog tempo over en weer, met mooi voetbal van beide ploegen. In de elfde minuut levert Tibo een schitterend schot af, maar de Tubize-keeper kan met een even mooie redding de bal nog in hoekschop tikken. Een minuutje later toont onze doelman Stef dat hij niet moet onderdoen. Hij duikt perfect in de voeten van een Tubize-spits en maakt daardoor een snelle tegenaanval ongevaarlijk. Even later plukt hij een corner van Tubize mooi uit de lucht.
Het tweede kwart gaat Deinze aanvankelijk op hetzelfde elan verder. Schoten van Bavo en Tibo (mooi aangespeeld door Jens) stuiten op de doelman van Tubize. Daarna komen er drie dolle minuten van Tubize, met doelpunten in de 24ste, 25ste en 26ste minuut, waarvan twee uit een hoekschop. De voorsprong van Deinze is op slag omgezet in een 1-3 achterstand. Deinze kan daar alleen nog twee schoten van Illiano tegenover stellen.

Vlak na de rust behoedt een attente Stef ons tot twee keer toe van een nog grotere achterstand, door een schot klemvast te pakken en daarna door gepast met de voet tussenbeide te komen. In de derde minuut hebben we het geluk aan onze zijde als de bezoekende doelman een hoekschop van Illiano in eigen doel tikt: 2-3. Het sein voor onze jongens om weer een tandje bij te steken. Een minuutje na het doelpunt duwt de keeper van Tubize een schot van Dries in hoekschop. De geel-roden komen daarna een paar keer gevaarlijk opzetten en Stef moet opnieuw een paar keer gepast tussenbeide komen. In de dertiende minuut tonen onze twee nieuwkomers wat ze in hun mars hebben. Mikkel zet zich door, levert een mooie voorzet af en Dries werkt perfect af: de bordjes hangen verdiend weer gelijk (3-3)

In het laatste kwart doen onze jongens eerst nog vlot mee, maar daarna begint de vermoeidheid toe te slaan. In de twintigste minuut laat een hard schot van Tubize Stef kansloos: 3-4. Twee minuten later moet Stef alles uit de kast halen om een vrije trap van Tubize af te weren. Deinze dreigt nog eventjes via hoekschoppen van Dries en Simon, maar op het einde van de wedstrijd slaan de geel-rode troepen onverbiddelijk toe, met drie doelpunten in de drie laatste minuten. Na een knappe wedstrijd, krijgen onze jongens nog een overdreven 3-7 nederlaag te verwerken. De laatste 5 minuten waren er jammer genoeg te veel aan, maar in vergelijking met de heenronde zijn we met een hele sprong vooruit gegaan!

We speelden met: Stef, Illiano, Simon, Jens, Gianni, Bavo, Arne, Mikkel, Dries, Tibo en Lorenzo.

20:53 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.