27-01-08

KV Oostende B - KMSK Deinze

KV Oostende B - KMSK Deinze  5-1 

Terwijl op hetzelfde moment een ploeg van onze “vaste” spelers thuis het A-team van KV Oostende partij gaf (zie verslag hieronder), speelden we in Oostende met een onuitgegeven achttal tegen de B-ploeg van KVO. “Anciens” Ids, Stef, Jordy en Lorenzo kregen het gezelschap van 5 "testspelers" die voor het eerst het oranje shirt mochten aantrekken: Simon, Francis, Delano, Yarno en Thibeau. Jeugdcoördinator Claude coachte de gelegenheidsploeg en was achteraf zeer tevreden over de prestatie van zijn team.

Nog voor de wedstrijd begon, blesseerde mede-keeper Stef zich in de kleedkamer aan de hand, zodat hij vandaag niet in zijn doel kon staan. Ids nam dan maar de hele wedstrijd plaats in de goal, terwijl Stef vandaag zijn voetbalkunsten mocht tonen.

De eerste minuten is het nog even wennen voor de spelers: aan de onbekende ploegmaats én aan het grote speelveld. Onze nieuwelingen spelen immers altijd vijf tegen vijf op een kwart veld. Nu is het terrein plots dubbel zo groot voor hen. Daardoor lopen we al in de eerste minuut tegen een doelpunt aan. De reactie volgt meteen, met een knap schot van Delano in de derde minuut. Even later gaat een schot van Deinze rakelings voorlangs. In de achtste minuut plukt Ids een voorzet van Oostende klemvast uit de lucht. Deinze heeft nu zelfs licht veldoverwicht. Jordy en Thibeau zetten achteraan de lijnen uit en zetten hun ploeg op weg naar een puike prestatie. In de twaalfde minuut gaat een schot van Lorenzo net naast. In de dertiende minuut zet onze gelegenheidsploeg een vlotte combinatie op, besloten met een mooi schot van Yarno dat maar net doel mist.

Het tweede kwart gaat Deinze op hetzelfde elan verder. De thuisdoelman moet alles uit de kast halen om een schot van Lorenzo te stoppen. We krijgen enkele hoekschoppen en in de 25ste minuut besluit opnieuw Lorenzo net naast, nadat de keeper de bal had gelost. Op een snelle tegenaanval van KV Oostende moeten we een tegendoelpunt toestaan, maar meteen daarna zijn we weer gevaarlijk. Een hoekschop van Francis strandt eerst nog op de paal, maar vlak voor rust kan diezelfde Francis de 2-1 op het bord zetten.

Na de rust tonen de broers Simon en Francis zich, met enkele doelpogingen die nipt naast gaan. Het spel blijft goed over en weer gaan. We komen 3-1 achter als Ids bij een uittrap de bal slecht op de voet neemt en een KVO-spits de afgeschampte bal zonder mededogen keihard in het doel schiet.  In de tiende minuut breekt de snelle Yarno door.  De KVO-doelman kan de bal in hoekschop verwerken. Bij die corner krijgt Delano applaus vanop alle banken als hij met een subliem hakje de doelman te grazen kan nemen. Een verdediger brengt alsnog redding op de lijn. In de 14de minuut hebben we brute pech als een Oostends schot hoog afwijkt en net onder de deklat binnenvalt.

In het laatste kwart tonen onze twee keepers zich: Ids met enkele reddingen en Stef als gelegenheids-aanvaller met een paar snelle uitbraken over de rechterflank, die hij nét niet succesvol kan besluiten. Onze jongens blijven zich uitstekend weren tegen een frisse tegenstrever, die over 4 wisselspelers beschikt. Vier minuten voor het einde moeten we nog één doelpunt toestaan, zodat de eindscore uiteindelijk 5-1 is. Maar zelfs onze tegenstanders vonden dat een overdreven score en feliciteerden onze onuitgegeven ploeg voor het goede spel en de aangename wedstrijd!

We speelden met: Ids, Stef, Jordy, Lorenzo, Simon B, Francis, Delano, Thibeau en Yarno.

19:26 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.