03-02-08

Racing Waregem - KMSK Deinze

Racing Waregem - KMSK Deinze  1-3

Racing Waregem is een ploeg waar we het keer op keer moeilijk tegen hebben. Het is vandaag niet anders. Het terrein in de Mirakelstraat ligt er keihard bij en er staat een koude wind. Beide ploegen hebben het duidelijk moeilijk om warm te draaien. Het begint nog veelbelovend, met al in de eerste minuut een schot op doel van Jordy, dat naast gaat. Daarna zit het spel minuten lang vast op het middenveld, zonder direct doelgevaar aan beide zijden. Er is licht veldoverwicht voor Waregem en Arnoud moet een paar keer attent tussenkomen. In de dertiende minuut glipt Ward op aangeven van Bavo door de Waregemverdediging en hij rondt koel af: 0-1. Een minuutje later moet Arnoud met een snoekduik voorkomen dat geel-rood al de gelijkmaker maakt.


Het tweede kwart neemt Waregem meteen het initiatief. In de achttiende minuut resulteert dat in de gelijkmaker, gezien het spelbeeld tot dan toe een logische tussenstand. Opnieuw verplaatst de strijd zich naar het middenveld, waar Tibo zijn manschappen probeert te sturen. Het duurt tot de 24ste minuut voor Deinze nog eens gevaarlijk kan zijn. Het schot van Jordy stuit op een Waregemse verdediger.  Een minuutje later moet Arnoud nog eens tussenkomen. Uiteindelijk trekt iedereen verkleumd bij een 1-1 ruststand naar de kleedkamer.


Meteen na de rust waagt Illiano zijn kans. Zijn schot gaat rakelings naast. Ook Arnoud moet vlak na de rust nog eens in actie komen. Daarna gaan er weer minuten voorbij zonder dat één van beide ploegen een vuist kan maken. Een schot van Illiano in de zevende minuut, lijkt iedereen weer wat wakker te schudden. De Waregem-keeper kan de bal in hoekschop duwen en Deinze krijgt een reeks opeenvolgende corners, zonder dat er één met succes kan worden afgerond. In de laatste minuten van het derde kwart komt Waregem weer gevaarlijk opzetten. Eén schot gaat nipt voorlangs, een ander rakelings over de lat. Het laatste doelgevaar in de derde periode is voor Deinze, met opnieuw een schot van Illiano.


Het laatste kwart is meteen ook het sterkste van de jonge Tijgers. In de 19de minuut zet Jordy een mooie actie op langs de linkerflank. Hij steekt de bal door tot bij Lorenzo, die uitstekend voorzet tot bij Illiano. Zijn schot gaat nipt naast. Amper twee minuten later zien we een haast identieke aanval. Tussendoor moet keeper Arnoud wel nog eens ver en gepast uitkomen om een tegendoelpunt te vermijden. In de 24ste minuut kan Illiano met een mooie lob de Waregemdoelman verschalken: 1-2. Amper opnieuw afgetrapt komt de bal alweer bij Illiano, die door de geel-rode verdediging slalomt en rustig afwerkt: 1-3. In de slotminuten steekt Waregem opnieuw de neus aan het venster, maar Simon, Arne en Jens staan secuur te verdedigen en samen met doelman Arnoud zorgen ze ervoor dat de aansluitingstreffer er niet komt. Na een moeilijke wedstrijd kunnen we toch met een overwinning naar Deinze terug.


We speelden met: Arnoud, Illiano, Simon, Jordy, Jens, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

(Foto's Ann) 

 

waregem1

Bavo begon vandaag aan de wedstrijd als spelverdeler. 

waregem2

Simon gooit in onder het waakzaam oog van Bart, Gert en Thierry. 

waregem3

De strijd speelde zich vandaag vooral af op het middenveld. 

waregem4

Daar komt de hoekschop! 

waregem5

Jordy houdt een Waregemspeler af, zodat Simon rustig kan controleren. 

waregem6

Tibo en Arne tijdens wat men in voetbaljargon een "studiefase" noemt. 

waregem7

De hard bevochten overwinning is binnen. 

 

22:19 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.