04-02-08

KMSK Deinze U9 wint toernooi van SK Bellem

KMSK Deinze heeft op zondag 3 februari het indoortoernooi van SK Bellem gewonnen in de categorie "duiveltjes -8" (geboortejaar 1999, wat overeenkomt met de nationale reeks U9). Het toernooi vond plaats in het indrukwekkende sportcomplex van Aalter, zodat Tibo haast letterlijk een thuismatch speelde. Er stonden twee voorronde-wedstrijden en één plaatsingswedstrijd op het programma van telkens twaalf minuten.


In de eerste wedstrijd mocht Tibo het samen met Stef, Jordy, Jens, Ward, Arne en Lorenzo opnemen tegen zijn voormalige ploeg Aalter. De partij kwam aarzelend op gang. Onze jongens hadden duidelijk moeite met de overgang van het gras naar de harde sportvloer en ook het drukke wedstrijdprogramma van de afgelopen maand begon blijkbaar zijn tol te eisen. Het was Ward die halfweg de match de score kon openen. Lorenzo trof kort daarop twee keer na elkaar raak, daarna was het opnieuw de beurt aan Ward. Goed voor vier goals op drie minuten tijd, maar daarna viel de score-machine weer stil. Eindstand KMSK Deinze - Aalter: 4-0.

De tweede match moesten we het opnemen tegen Adegem, een tegenstander die we in mei al eens ontmoetten op het toernooi van KFC Eeklo. Dat was toen onze moeilijkste wedstrijd van het hele toernooi (een moeizame 4-2 overwinning) en de geschiedenis herhaalde zich. Lorenzo trof al in de eerste minuut raak, maar daarna vergaten we om de bal vlot rond te spelen. Onze oranjehemden liepen zich met de bal aan de voet voortdurend vast op de gemotiveerde tegenstander. Die kreeg nog meer moed toen het na onzorgvuldig uitverdedigen 1-1 werd. Gelukkig kon Arne in de zesde minuut de 2-1 op het bord zetten. Stef moest daarna nog een paar keer de handen uit de mouwen steken om de gelijkmaker te voorkomen. De rest van de wedstrijd bleven we te weinig voetballen, zodat er niet meer werd gescoord. Eindstand KMSK Deinze - VK Adegem: 2-1.

Het gebrachte voetbal was misschien niet echt schitterend, maar met twee overwinningen in evenveel wedstrijden waren we uiteraard wel met zekerheid geplaatst voor de finale (zoals trainer Bart nog eens moest uitleggen aan afgevaardigde Gert, die nooit echt sterk geweest is in wiskunde en dus dacht dat het doelpuntensaldo nog een rol kon spelen...) In die finale moesten we het opnemen tegen de organiserende ploeg SK Bellem. Onze jongens hadden hun tweede adem gevonden en namen een blitz-start. Arne opende in de eerste minuut de score. Jordy mocht tijdens deze finale opdraven in de spits en voelde zich daar duidelijk in zijn sas. In de derde minuut trof hij twee keer raak. Daarna viel het tempo wat terug en beperkte oranje-zwart zich tot het controleren van de wedstrijd. Jens speelde een prima toernooi op zijn vertrouwde rechterflank. Stef kon in de finale netjes de nul op het bord houden. Eindstand KMSK Deinze - SK Bellem  3-0.

Een toernooi-overwinning zonder puntenverlies en een doelpuntensaldo van 9 tegen 1: daar mag onze U9 terecht fier op zijn.
Tot slot ook een pluim voor de inrichters van SK Bellem voor dit uitstekend georganiseerd toernooi!

(Foto's Nathalie en Ann)

bellem7

 

bellem9

 

bellem10

 

bellem2

 

bellem1

 

bellem3

 

bellem4

 

 

 

 

18:30 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.