24-02-08

Eendracht Aalst - KMSK Deinze 0-3

Op het jeugdcomplex van de Zandberg in Aalst, levert de U9 vandaag opnieuw een prima prestatie.  In de derde minuut is Deinze voor het eerst gevaarlijk, met een schot van Bavo dat over de deklat gaat. De wedstrijd verloopt vrij evenwichtig. In de zevende minuut zien we een vloeiende aanval over de linkerflank. Mikkel zet voor en Arne kan in twee keer (en met zijn rechtervoet!) afwerken: 0-1.  Enkele minuten later vangt onze verdediging een Aalsterse aanval op. Simon geeft de bal aan Mikkel en van op de eigen helft begint onze Deense De Pintenaar aan een rush naar de goal. Hij snijdt prima naar binnen en schuift de bal kalm rechts naast de keeper binnen: 0-2. Een minuutje later moet Ids gepast tussenkomen om de Aalsterse aansluitingstreffer te voorkomen. Onze keeper geeft de bal aan Jens, die samen met Lorenzo een mooie aanval opzet. Lorenzo bezorgt de bal aan Mikkel, maar deze keer gaat zijn poging naast.


In het tweede kwart blijft onze U9 prima combineren en ook Eendracht Aalst voetbalt mooi mee. Toch kan geen van beide ploegen voor uitgesproken doelgevaar zorgen. Het spel speelt zich voor een groot deel af op het middenveld, waar onze spelverdeler Tibo en de Aalsterse nummer 10 constant een (sportieve) strijd voeren om de heerschappij. In de 24ste minuut krijgt Aalst een vrije trap van op een gevaarlijke plaats. Jordy kopt het schot onvervaard weg. Vlak voor de rust maakt de Aalsterse doelvrouw nog een schot van Tibo onschadelijk. We gaan rusten bij 0-2 na een mooie eerste wedstrijdhelft.


Na de rust zien we een onveranderd spelbeeld: twee ploegen die goed proberen te voetballen, met licht overwicht voor KMSK Deinze, maar de echte kansen blijven uit. Doelman Ids kan zich grotendeels beperken tot geconcentreerd meevoetballen. Ward laat zich enkele keren opmerken met mooie technische standjes. Het enige doelgevaar in het derde kwart komt van Arne, die tot twee keer toe op de keeper besluit. In de 48ste minuut breekt Mikkel uit op de linkerflank. Hij zet voor en Jordy scoort de 0-3. Deinze komt nu meer en meer dreigen. Vijf minuten voor het einde mogen we een hoekschop nemen. Simon zet er zijn hoofd tegen, maar de kopbal spat uiteen op de lat. Amper een minuutje later knalt een loeihard schot van Arne tegen de linkerpaal, meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.


De meegereisde supporters zagen een aangename wedstrijd, met mooi voetbal van beide ploegen, een uitstekende scheidsrechter en een prima sfeer. Niets dan tevreden gezichten dus na de match!
We speelden met: Ids, Simon, Jordy, Jens, Bavo, Ward, Arne, Mikkel, Tibo en Lorenzo.

(foto's en filmpjes: Ann) 

 

aalst1

Lorenzo was vandaag onze diepe spits. 

aalst2

Mikkel speelde een beresterke wedstrijd, met één goal en twee assists. 

aalst3

Simon in zijn favoriete rol: die van sterke en betrouwbare verdediger. 

aalst4

Tibo en zijn collega spelverdeler van Aalst vochten een sportieve strijd om het middenveld. 

aalst5

Mikkel is op weg naar zijn doelpunt. 

aalst6

Centrale verdediger Arne en doelman Ids raken meer en meer op elkaar ingespeeld.

aalst7

Arne is heer en meester achteraan. 

aalst8

Simon neemt zijn penalty, terwijl afgevaardigde Thierry (rechts) aan zijn conditie werkt en aan zijn 36ste rondje rond het veld begint. 

aalst9

 Jens demonstreert de perfecte traptechniek (terwijl afgevaardigde Gert op de achtergrond blijkbaar twijfelt aan de kwaliteit van zijn nieuwe deodorant).

 

 

 

 

 

 

18:31 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.