01-03-08

KV Kortrijk - KMSK Deinze: 2-4

Na een stormachtige en regenachtige nacht blies er nog steeds een behoorlijke wind tijdens de wedstrijd, maar bleef het gelukkig wel droog. Meteen bij aanvang van de partij trok Deinze in de aanval wat ogenblikkelijk een grote kans opleverde voor Dries op aangeven van Ward, deze werd net gemist. De druk bleef aanhouden, met enkele hoekschoppen tot gevolg, tot op het moment dat het schopfestival begon met de beruchte nummer 10 van de tegenstander. Mikkel was het eerste slachtoffer die moest verzorgd worden en na enkele minuten niet meer verder kon in de eerste helft. Bij de eerste maal dat Kortrijk hun neus aan het venster staken, was het ook meteen prijs, 1 - 0 na 7 minuten. In de 11de minuut zette Dries een mooie actie op met Ward en besluit Illiano over doel. Nog geen minuut later moet de thuisdoelman alles uit de kast halen om Illiano het scoren te beletten. Na het eerste kwart staat het onterecht 1 - 0 voor de thuisploeg.

Het tweede kwart werd er iets minder vlot gevoetbald en moest Illiano vervangen worden nadat een bal keihard in zijn gezicht getrapt werd, dit door een ploegmaat notabene, met een bloedneus tot gevolg. Dries kwam hem vervangen en scoorde 5 minuten later de gelijkmaker. Na de pauze konden we opnieuw een beroep doen op Mikkel, die blijkbaar hersteld was van zijn blessure die hij in de aanvangsfase had opgelopen, hij zorgde ook al snel voor de eerste grote kans. Niet lang daarna besluit Simon op de doelman, het betere spel blijft van onze jongens komen met enkele mooie aanvallen die spijtig genoeg niet tot een doelpunt leiden, ofwel staat de doelman in de weg, wat natuurlijk zijn taak is, ofwel besluiten we iets te slap op doel, ofwel staat de doelpaal of deklat in de weg, net als in de 12de minuut, wanneer er eerst op de deklat getrapt wordt en in de herneming de goalie de meubelen redt voor Kortrijk. De tegenstander kan hier echter heel weinig tegenover zetten, enkel potige fouten van de eerder vernoemde nummer 10 die zich geregeld liet betrappen op drieste tackles, waarvan Jens het volgende slachtoffer op het lijstje was, waren hun belangrijkste wapenfeit. Eerder waren ook al Tibo en Illiano al eens geveld geweest door hun ' spelverdeler '. Jammer genoeg bleek ook de scheidsrechter niet aan te voelen dat er soms grenzen overschreden werden. Kortrijk kwam nog eenmaal dreigen met een aan hun wel toegekende vrije trap na een eerder niet dan wel overtreding van onze kant. De bal scheerde de kruising.

Het laatste kwart begon heel slecht voor onze jongens met al snel een doelpunt voor de tegenstander, geheel tegen de gang van het spel in. Dit was meteen het sein voor onze jongens om rechtvaardigheid te laten geschieden en komaf te maken met de tegenstander. In de zesde minuut werkte Gianni De Smijter (die voor de eerste maal met ons meespeelde) af nadat Simon zich sterk had doorgezet, zodanig dat de doelman in de fout ging. Nog geen minuut later stond de verdiende voorsprong op de bordjes na een knappe voorzet van Arne die werd binnengetrapt door Illiano. De druk hield aan en Kortrijk werd gewoon van het kastje naar de muur gespeeld in deze laatste 10 minuten, wat bij één van de verdedigers blijkbaar even tot een moment van ontoerekeningsvatbaarheid leidde, en hij het nodig vond om Tibo eens te torpederen op zijn borstkas met zijn studs, deze moest van het veld gedragen worden en moest de wedstrijd staken. Mikkel zette het orgelpunt door een mooi opgezette aanval knap af te werken. Een oververdiende overwinning na een potige wedstrijd.

We speelden met: Arnoud, Illiano, Simon, Gianni, Jens, Ward, Arne, Mikkel, Tibo en Dries. Eindstand: 2 - 4.

(Verslag: Thierry) 

22:42 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.