02-03-08

KMSK Deinze - KV Kortrijk: 2-2

De tegenstander op deze winderige zondagochtend is het A-team van KV Kortrijk, één van de sterktste ploegen uit onze reeks. Het is dan ook even schrikken als blijkt dat uitgerekend vandaag onze U9 geteisterd wordt door ziekte. Bavo heeft zich noodgedwongen afgemeld. Delano voelt al tijdens de opwarming dat spelen er vandaag niet inzit en haakt wijselijk af. Na vijftien minuutjes spelen, moet een hoestende Jordy (gisteren nog jarig) dezelfde beslissing nemen. We blijven dan nog met acht spelers over. Wisselen zit er dus niet in. En toch zal onze U9 er in slagen om een prachtige prestatie neer te zetten.

De eerste tien minuten is Deinze de baas. Pas na zes minuten moet doelman Stef een eerste keer serieus aan de slag. Lorenzo speelt op een voor hem ongewone plaats: rechtsachter. De broers Francis en Simon B zijn de andere verdedigers. Reinhard is de spelverdeler van dienst en krijgt op het middenveld assistentie van Arne DL op rechts en Jordy (na 15’ vervangen door Yarno) op links. Siel is gestart als diepe spits. Op het einde van het eerste kwart komt KV Kortrijk beter in het spel, maar geen van beide ploegen kan scoren.

Het tweede kwart neemt Deinze een vliegende start. Na een snelle en mooi uitgevoerde aanval besluit Yarno net naast. Een minuutje later zet Deinze een snelle actie op over links. De bal komt bij Simon en met een strak schot in de linkerbovenhoek zet hij de 1-0 op het bord. KV Kortrijk is opgeschrikt en steekt nu een tandje bij. Een hoekschop van de West-Vlamingen schampt de deklat. KVK blijft aandringen, maar onze verdediging is secuur en Stef keept een ijzersterke partij. We gaan rusten met 1-0.

Die rust doet ons blijkbaar geen deugd, want het derde kwart moeten we het spel ondergaan. Kortrijk dreigt een eerste keer met een vrije trap, die net naast gaat. Stef breit gelukkig een vervolg aan zijn sterke eerste helft. Klemvast pakken of ver uitkomen met de voet indien nodig: het lukt hem allemaal. In de twaalfde minuut moet hij zich dan toch gewonnen geven. KVK scoort van dichtbij de gelijkmaker. We vergeten nu eventjes te voetballen en als Kortrijk kort daarop 1-2 voorkomt, is dat het sein voor trainer Bart om zijn troepen tot bij hem te roepen.

De spelers luisteren goed naar de richtlijnen, want het laatste kwart zijn ze weer helemaal bij de les. We combineren weer mooi tot aan het doel van de tegenstanders, met een aantal hoekschoppen tot gevolg. In de achttiende minuut besluit Siel net naast. Lorenzo is vandaag jarig en viert dat met een uitstekende prestatie. Drie minuten voor tijd zet hij op rechts een mooie actie op. Hij dribbelt de Kortrijkse verdediging, zet perfect voor en Reinhard werkt al even mooi af. Zo kan onze ploeg trots naar de kleedkamer terug met een verdiend 2-2 gelijkspel tegen één van onze sterkste tegenstanders. Iedereen proficiat met deze mooie prestatie en aan onze zieken veel beterschap gewenst!

We speelden met: Francis en Simon B, Reinhard, Yarno, Jordy, Arne DL, Siel, Lorenzo en Stef. 

21:02 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.