09-03-08

La Louvière - KMSK Deinze A: 6-6

Voor onze tweede uitwedstrijd dit seizoen naar La Louvière, mochten we dit keer naar het A-complex, het befaamde Tivoli. Het is meteen duidelijk dat de groen-witte welpjes zich prima in hun vel voelen in hun vertrouwde wolvenburcht. Speels en vinnig dartelen ze over de prairie van kunstgras. Onze oranje-zwarte Tijgers zullen het de hele wedstrijd lastig hebben met het snelle spel van Les jeunes Loups.


Voor KMSK Deinze goed en wel beseft dat de wedstrijd begonnen is, staat het al twee doelpunten in het krijt. Het duurt een kleine tien minuten voor onze U9 beter begint te combineren. Een eerste snelle aanval over rechts stuit nog op de doelman, maar in de tiende minuut kan Siel met een mooi schot de aansluitingstreffer maken: 2-1. Er komt wat meer evenwicht in het spel en op het kwartier gaat een schot van Jordy nipt naast.


In het tweede kwart zien we hetzelfde spelbeeld. Deinze komt steevast een voetje te kort. Wie een fractie te lang de bal durft af te wachten, is die gegarandeerd kwijt aan een groen-witte schicht. La Louvière kan zo voor de rust nog twee keer scoren. Deinze stelt daar onder meer pogingen van Bavo (net naast), Lorenzo (afgeblokt) en Tibo (tegen de paal) tegenover. We gaan rusten bij een 4-1 achterstand.


De donderpreek van trainer Bart tijdens de rust, mist zijn doel niet. Al in de eerste minuut na de rust sprint Illiano door op de linkerflank. Hij zet voor en een verdediger van La Louvière werkt de bal in eigen doel: 4-2. De wedstrijd verloop nu evenwichtiger. Gianni D speelt alsof hij al het hele seizoen in de oranje-zwarte kleuren uitkomt en ligt aan de basis van een aantal mooie acties. In de 9de minuut zien we een mooie actie van Tibo. Hij bezorgt de bal aan Bavo die, duidelijk volledig hersteld van zijn ziekte, de 4-3 scoort. Vier minuten later zorgt Jordy op links voor een mooie assist. Illiano werkt perfect af. De stand is weer gelijk.


Eventjes dreigt het weer fout te lopen, als de jonge Wolven in de tweede minuut van het laatste kwart weer op voorsprong komen nadat Ids een schot onvoldoende kan afweren. Deinze voert de druk op. Vijf minuten voor tijd volgt de ene prangende fase de andere op. Eerst besluit Tibo op de doelman. Daarna gaat een schot van Simon net naast, maar uiteindelijk kan Jordy de 5-5 scoren. Meteen na de herneming komt La Louvière weer op voorsprong, maar nog binnen de minuut zet Ward, na een assist van Bavo, de 6-6 eindstand op het bord. Een billijk gelijkspel na een wedstrijd waarbij de vinnige Wolfjes het de soms wat tamme Tijgertjes knap moeilijk maakten.

We speelden met: Ids, Arne, Simon, Bavo, Gianni D, Illiano, Jordy, Siel, Ward, Tibo en Lorenzo.

21:17 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.