15-03-08

Rupel Boom - KMSK Deinze: 6-3

(licht aangepast verslag, met dank aan Kurt voor de correcties)

Komt het door de eerste lentewarmte? Is de busreis de oorzaak? Het is in elk geval een complete off-day voor onze U9, die tegen het B-team van YR KV Mechelen (Rupel Boom) de zwakste prestatie van het seizoen neerzet. De eerste vijf minuten van de partij zijn nochtans veelbelovend. Onze jongens drukken de tegenstander terug op eigen helft, zonder dat ze daarbij voor direct doelgevaar kunnen zorgen. De eerste de beste tegenstoot van Rupel-Boom in de zevende minuut is meteen raak. Een schot uit de tweede lijn zeilt naast Ids in doel. Daarna volgt een hallucinante minuut, waarin Rupel-Boom nog twee keer scoort. De tweede goal is een kopie van de eerste. Bij het derde doelpunt weert Ids in eerste instantie een schot nog af, maar de rebound gaat onverbiddelijk binnen. Voor onze jongens het goed en wel beseffen, staan ze 3-0 achter. KMSK Deinze kan daar in het eerste kwart maar één goede kans meer tegenoverstellen. Na een mooie actie van Lorenzo komt de bal bij Illiano. Zijn schot gaat naast. In de veertiende minuut  scoort Deinze.  Lorenzo schiet op doel en de bal gaat tegen het net: 3-1.

Het tweede kwart lijkt beter te beginnen. In de zestiende minuut een vrije trap voor Deinze, kort genomen tot bij Illiano. Zijn schot raakt de paal. Deinze is veel in balbezit, maar verzuimt om te voetballen. Er wordt niet bewogen en daardoor maken we het ons zelf moeilijk. Deinze dreigt eventjes via twee schoten van Arne, die naast gaan. In de 27ste minuut opnieuw een snelle tegenactie van het wakkere Rupel Boom, afgewerkt met een hard schot en het staat zowaar 4-1.  Nog voor de rust kan Illiano met een ver schot de  4-2 ruststand  op het bord zetten.

Omdat het mooi weer is en de kleedkamers aan de andere kant van sportcomplex De Schomme liggen, brengen we de rust door in het lentezonnetje. De siësta blijft de eerste tien minuten na de rust nog even doorgaan op het veld. Rupel Boom versiert een reeks van niet minder dan vijf opeenvolgende hoekschoppen. Het eerste noemenswaardige oranje-zwarte feit is een schot van Simon in de elfde minuut, dat naast gaat. In de laatste minuut van het derde kwart krijgt Deinze een vrije trap. Het keiharde schot van Illiano belandt pal in het aangezicht van een speler van Rupel Boom, die voor alle zekerheid voor verzorging naar het ziekenhuis wordt gebracht. Wij hopen dat het meevalt met de blessure en wensen hem veel beterschap toe!

Het laatste kwart begint met een schot van Illiano, net over de deklat. Twee minuutjes later duwt de keeper van Rupel Boom een poging van Illiano in hoekschop. Arne kopt de daaropvolgende hoekschop perfect binnen: 5-3. Eventjes sluipt er wat hoop in de oranje rangen, maar de snelle tegenstoten van Rupel Boom blijven gevaarlijk. Nu moet ook Bavo met een bloedneus naar de kant, nadat hij een bal in het gezicht heeft gekregen. In de 24ste minuut maakt Ids een tegenaanval van Rupel Boom onschadelijk. Twee minuutjes later besluit Jordy op de keeper. Vlak voor tijd krijgt onze U9 het deksel op de neus na een vlot uitgevoerde Boomse tegenstoot: 6-3 en een verdiende overwinning voor de fusieclub Rupel Boom. Deinze kan alleen maar hopen op beterschap tegen het eigen nationale Paastoernooi op paasmaandag!

We speelden met: Ids, Illiano, Simon, Jordy, Jens, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

(Foto's Ann) 

 

rupel boom1

rupel boom2

rupel boom3

rupel boom4

rupel boom5

rupel boom6

 

17:52 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.