16-03-08

KMSK Deinze - YR KV Mechelen: 4-3

Het weer zit op deze zondagochtend niet mee. Dat heeft zijn gevolgen voor het veld, dat er erg zwaar bij ligt én voor deze website. De inkt van uw reporter-afgevaardigde is door de regen immers uitgelopen, waardoor dit verslag enige hiaten kan vertonen, waarvoor mijn verontschuldigingen.


Eerst en vooral wat duiding. Officieel is dit een wedstrijd tegen KV Mechelen, in de praktijk is de tegenstander het blauw-zwarte Rupel Boom, dat voor de jeugdwerking een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend met de Maneblussers. Daardoor kan de (uitstekende) jeugd van deze bevorderingsclub toch deelnemen aan de nationale jeugdcompetities.


Ondanks de zware omstandigheden, legt KMSK Deinze van in de eerste minuten uitstekende combinaties op de mat. In de vierde minuut kan de keeper van Rupel Boom een hard schot van Reinhard afweren. De rebound van Arne gaat nipt naast. Twee minuten later zien we opnieuw een knappe aanval. Op aangeven van Simon kan Delano de score openen: 1-0. Enkele minuten later besluit Delano net naast. De eerste tien minuten is Deinze duidelijk baas, daarna komt Rupel Boom meer aandringen. Keeper Arnoud moet een paar keer de handen uit de mouwen steken. In de dertiende minuut kan Rupel Boom na een snel uitgevoerde aanval gelijk maken. Onze U9 laat het niet aan hun hart komen. Nog in het eerste kwart kan Reinhard de 2-1 aantekenen, na een assist van Arne.


De aanvangsminuten van het tweede kwart zijn voor Rupel Boom. In de 17de minuut knallen ze op de paal. Ook Arnoud moet oranje-zwart nog een paar keer behoeden van een achterstand. Al bij al houdt onze verdediging prima stand. Thibeau, Francis en Arne spelen een meer dan uitstekende wedstrijd. In de regen gaat het spel nu gelijk over en weer. Vlak voor de rust spat een schot van Arne (?) op de lat. Een poging van Yarno stuit op de keeper. Ruststand: 2-1.


Tijdens de rust verhuizen de doelen naar de andere kant van het veld, om de grasmat zoveel mogelijk te sparen. De eerste grote kans is voor de snelle Yarno, die na een sprintje met de bal aan de voet op de keeper besluit. In de dertiende minuut stuurt Delano Yarno opnieuw de diepte in. Deze keer werkt hij perfect af: 3-1.


In de tweede minuut van het laatste kwart gaat een schot van Reinhard naast. Kort daarop maakt Rupel Boom de aansluitingstreffer. Het sein voor Deinze om opnieuw op het gaspedaal te gaan staan. Arne en Siel zien hun pogingen stranden op de doelman. Rupel Boom loert op de counter. Drie minuten voor tijd krijgen ze een hoekschop, die perfect wordt binnengewerkt. Nadat Deinze bijna de hele wedstrijd heeft geleid, staat het vlak voor tijd weer gelijk. Wie denkt dat onze U9 de kopjes nu laat hangen, heeft ongelijk. Meteen gaan ze op zoek naar het winnende doelpunt en dat komt er nog in dezelfde minuut, als Delano de bal in één keer op de voet neemt en zo een prachtig doelpunt scoort. Het laatste wapenfeit is een schot van Reinhard, onschadelijk gemaakt door de keeper van Rupel Boom. Na een fel bevochten, maar aangename wedstrijd haalt onze U9 een verdiende 4-3 overwinning binnen.

We speelden met: Simon en Francis B, Reinhard, Yarno, Delano, Arne DL, Thibeau, Siel en Arnoud.

22:30 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.