24-03-08

Paastoernooi afgelast

De combinatie van de extreem vroege paasdatum en de late winterprik is het Paastoernooi fataal geworden. Deze ochtend zijn de Brielmeersen ontwaakt onder een sneeuwtapijt. Het Paastoernooi is bijgevolg afgelast. Zowel het gewestelijk als het nationaal toernooi gaan niet door.

 

sneeuw1


 

07:20 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-08

Programma Paastoernooi

Het programma van het Paastoernooi is bekend. Dit zijn de geplande wedstrijden voor de U9:

Nationaal duivelstoernooi (U9):

Paasmaandagnamiddag 24 maart

13:00 uur: KMSK - ZULTE WAREGEM
13:30 uur: LILLE - KMSK
15:00 uur: KMSK - WAASLAND

16:00 uur: finalewedstrijden
16:30 uur: finalewedstrijden

OPGEROEPEN SPELERS:
Arne VDC, Tibo, Ids, Arnoud, Stef, Simon F, Jens, Ward, Illiano, Reinhard Vandermeersch, Thibeau Schobben, Dries De Vrieze


Regionaal duivelstornooi (U9 = duivels -8):

Paasmaandagvoormiddag 24 maart

9u00:        Tielt - SK Deinze
9u25:        Eine - Tielt
9u50:        SK Deinze - Drongen
10u15:      Eine - SK Deinze
10u40:      Tielt - Drongen
11u05:      Eine - Drongen

11:30 uur finalewedstrijden
12:00 uur finalewedstrijden

OPGEROEPEN SPELERS
Reinhard VDM, Arne DL, Thibeau S, Jordy, Arnoud, Ids, Gianni DS, Dries VD

20:46 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-08

KMSK Deinze - YR KV Mechelen: 4-3

Het weer zit op deze zondagochtend niet mee. Dat heeft zijn gevolgen voor het veld, dat er erg zwaar bij ligt én voor deze website. De inkt van uw reporter-afgevaardigde is door de regen immers uitgelopen, waardoor dit verslag enige hiaten kan vertonen, waarvoor mijn verontschuldigingen.


Eerst en vooral wat duiding. Officieel is dit een wedstrijd tegen KV Mechelen, in de praktijk is de tegenstander het blauw-zwarte Rupel Boom, dat voor de jeugdwerking een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend met de Maneblussers. Daardoor kan de (uitstekende) jeugd van deze bevorderingsclub toch deelnemen aan de nationale jeugdcompetities.


Ondanks de zware omstandigheden, legt KMSK Deinze van in de eerste minuten uitstekende combinaties op de mat. In de vierde minuut kan de keeper van Rupel Boom een hard schot van Reinhard afweren. De rebound van Arne gaat nipt naast. Twee minuten later zien we opnieuw een knappe aanval. Op aangeven van Simon kan Delano de score openen: 1-0. Enkele minuten later besluit Delano net naast. De eerste tien minuten is Deinze duidelijk baas, daarna komt Rupel Boom meer aandringen. Keeper Arnoud moet een paar keer de handen uit de mouwen steken. In de dertiende minuut kan Rupel Boom na een snel uitgevoerde aanval gelijk maken. Onze U9 laat het niet aan hun hart komen. Nog in het eerste kwart kan Reinhard de 2-1 aantekenen, na een assist van Arne.


De aanvangsminuten van het tweede kwart zijn voor Rupel Boom. In de 17de minuut knallen ze op de paal. Ook Arnoud moet oranje-zwart nog een paar keer behoeden van een achterstand. Al bij al houdt onze verdediging prima stand. Thibeau, Francis en Arne spelen een meer dan uitstekende wedstrijd. In de regen gaat het spel nu gelijk over en weer. Vlak voor de rust spat een schot van Arne (?) op de lat. Een poging van Yarno stuit op de keeper. Ruststand: 2-1.


Tijdens de rust verhuizen de doelen naar de andere kant van het veld, om de grasmat zoveel mogelijk te sparen. De eerste grote kans is voor de snelle Yarno, die na een sprintje met de bal aan de voet op de keeper besluit. In de dertiende minuut stuurt Delano Yarno opnieuw de diepte in. Deze keer werkt hij perfect af: 3-1.


In de tweede minuut van het laatste kwart gaat een schot van Reinhard naast. Kort daarop maakt Rupel Boom de aansluitingstreffer. Het sein voor Deinze om opnieuw op het gaspedaal te gaan staan. Arne en Siel zien hun pogingen stranden op de doelman. Rupel Boom loert op de counter. Drie minuten voor tijd krijgen ze een hoekschop, die perfect wordt binnengewerkt. Nadat Deinze bijna de hele wedstrijd heeft geleid, staat het vlak voor tijd weer gelijk. Wie denkt dat onze U9 de kopjes nu laat hangen, heeft ongelijk. Meteen gaan ze op zoek naar het winnende doelpunt en dat komt er nog in dezelfde minuut, als Delano de bal in één keer op de voet neemt en zo een prachtig doelpunt scoort. Het laatste wapenfeit is een schot van Reinhard, onschadelijk gemaakt door de keeper van Rupel Boom. Na een fel bevochten, maar aangename wedstrijd haalt onze U9 een verdiende 4-3 overwinning binnen.

We speelden met: Simon en Francis B, Reinhard, Yarno, Delano, Arne DL, Thibeau, Siel en Arnoud.

22:30 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-08

Rupel Boom - KMSK Deinze: 6-3

(licht aangepast verslag, met dank aan Kurt voor de correcties)

Komt het door de eerste lentewarmte? Is de busreis de oorzaak? Het is in elk geval een complete off-day voor onze U9, die tegen het B-team van YR KV Mechelen (Rupel Boom) de zwakste prestatie van het seizoen neerzet. De eerste vijf minuten van de partij zijn nochtans veelbelovend. Onze jongens drukken de tegenstander terug op eigen helft, zonder dat ze daarbij voor direct doelgevaar kunnen zorgen. De eerste de beste tegenstoot van Rupel-Boom in de zevende minuut is meteen raak. Een schot uit de tweede lijn zeilt naast Ids in doel. Daarna volgt een hallucinante minuut, waarin Rupel-Boom nog twee keer scoort. De tweede goal is een kopie van de eerste. Bij het derde doelpunt weert Ids in eerste instantie een schot nog af, maar de rebound gaat onverbiddelijk binnen. Voor onze jongens het goed en wel beseffen, staan ze 3-0 achter. KMSK Deinze kan daar in het eerste kwart maar één goede kans meer tegenoverstellen. Na een mooie actie van Lorenzo komt de bal bij Illiano. Zijn schot gaat naast. In de veertiende minuut  scoort Deinze.  Lorenzo schiet op doel en de bal gaat tegen het net: 3-1.

Het tweede kwart lijkt beter te beginnen. In de zestiende minuut een vrije trap voor Deinze, kort genomen tot bij Illiano. Zijn schot raakt de paal. Deinze is veel in balbezit, maar verzuimt om te voetballen. Er wordt niet bewogen en daardoor maken we het ons zelf moeilijk. Deinze dreigt eventjes via twee schoten van Arne, die naast gaan. In de 27ste minuut opnieuw een snelle tegenactie van het wakkere Rupel Boom, afgewerkt met een hard schot en het staat zowaar 4-1.  Nog voor de rust kan Illiano met een ver schot de  4-2 ruststand  op het bord zetten.

Omdat het mooi weer is en de kleedkamers aan de andere kant van sportcomplex De Schomme liggen, brengen we de rust door in het lentezonnetje. De siësta blijft de eerste tien minuten na de rust nog even doorgaan op het veld. Rupel Boom versiert een reeks van niet minder dan vijf opeenvolgende hoekschoppen. Het eerste noemenswaardige oranje-zwarte feit is een schot van Simon in de elfde minuut, dat naast gaat. In de laatste minuut van het derde kwart krijgt Deinze een vrije trap. Het keiharde schot van Illiano belandt pal in het aangezicht van een speler van Rupel Boom, die voor alle zekerheid voor verzorging naar het ziekenhuis wordt gebracht. Wij hopen dat het meevalt met de blessure en wensen hem veel beterschap toe!

Het laatste kwart begint met een schot van Illiano, net over de deklat. Twee minuutjes later duwt de keeper van Rupel Boom een poging van Illiano in hoekschop. Arne kopt de daaropvolgende hoekschop perfect binnen: 5-3. Eventjes sluipt er wat hoop in de oranje rangen, maar de snelle tegenstoten van Rupel Boom blijven gevaarlijk. Nu moet ook Bavo met een bloedneus naar de kant, nadat hij een bal in het gezicht heeft gekregen. In de 24ste minuut maakt Ids een tegenaanval van Rupel Boom onschadelijk. Twee minuutjes later besluit Jordy op de keeper. Vlak voor tijd krijgt onze U9 het deksel op de neus na een vlot uitgevoerde Boomse tegenstoot: 6-3 en een verdiende overwinning voor de fusieclub Rupel Boom. Deinze kan alleen maar hopen op beterschap tegen het eigen nationale Paastoernooi op paasmaandag!

We speelden met: Ids, Illiano, Simon, Jordy, Jens, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Lorenzo.

(Foto's Ann) 

 

rupel boom1

rupel boom2

rupel boom3

rupel boom4

rupel boom5

rupel boom6

 

17:52 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-08

La Louvière - KMSK Deinze A: 6-6

Voor onze tweede uitwedstrijd dit seizoen naar La Louvière, mochten we dit keer naar het A-complex, het befaamde Tivoli. Het is meteen duidelijk dat de groen-witte welpjes zich prima in hun vel voelen in hun vertrouwde wolvenburcht. Speels en vinnig dartelen ze over de prairie van kunstgras. Onze oranje-zwarte Tijgers zullen het de hele wedstrijd lastig hebben met het snelle spel van Les jeunes Loups.


Voor KMSK Deinze goed en wel beseft dat de wedstrijd begonnen is, staat het al twee doelpunten in het krijt. Het duurt een kleine tien minuten voor onze U9 beter begint te combineren. Een eerste snelle aanval over rechts stuit nog op de doelman, maar in de tiende minuut kan Siel met een mooi schot de aansluitingstreffer maken: 2-1. Er komt wat meer evenwicht in het spel en op het kwartier gaat een schot van Jordy nipt naast.


In het tweede kwart zien we hetzelfde spelbeeld. Deinze komt steevast een voetje te kort. Wie een fractie te lang de bal durft af te wachten, is die gegarandeerd kwijt aan een groen-witte schicht. La Louvière kan zo voor de rust nog twee keer scoren. Deinze stelt daar onder meer pogingen van Bavo (net naast), Lorenzo (afgeblokt) en Tibo (tegen de paal) tegenover. We gaan rusten bij een 4-1 achterstand.


De donderpreek van trainer Bart tijdens de rust, mist zijn doel niet. Al in de eerste minuut na de rust sprint Illiano door op de linkerflank. Hij zet voor en een verdediger van La Louvière werkt de bal in eigen doel: 4-2. De wedstrijd verloop nu evenwichtiger. Gianni D speelt alsof hij al het hele seizoen in de oranje-zwarte kleuren uitkomt en ligt aan de basis van een aantal mooie acties. In de 9de minuut zien we een mooie actie van Tibo. Hij bezorgt de bal aan Bavo die, duidelijk volledig hersteld van zijn ziekte, de 4-3 scoort. Vier minuten later zorgt Jordy op links voor een mooie assist. Illiano werkt perfect af. De stand is weer gelijk.


Eventjes dreigt het weer fout te lopen, als de jonge Wolven in de tweede minuut van het laatste kwart weer op voorsprong komen nadat Ids een schot onvoldoende kan afweren. Deinze voert de druk op. Vijf minuten voor tijd volgt de ene prangende fase de andere op. Eerst besluit Tibo op de doelman. Daarna gaat een schot van Simon net naast, maar uiteindelijk kan Jordy de 5-5 scoren. Meteen na de herneming komt La Louvière weer op voorsprong, maar nog binnen de minuut zet Ward, na een assist van Bavo, de 6-6 eindstand op het bord. Een billijk gelijkspel na een wedstrijd waarbij de vinnige Wolfjes het de soms wat tamme Tijgertjes knap moeilijk maakten.

We speelden met: Ids, Arne, Simon, Bavo, Gianni D, Illiano, Jordy, Siel, Ward, Tibo en Lorenzo.

21:17 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KMSK Deinze B - Rac. SW Harelbeke: 7-2

De weersomstandigheden waren nog maar eens niet om over naar huis te schrijven, maar het voetbal dat op de grasmat werd gelegd had hieronder niet te lijden, zeker niet van KMSK -kant. Deinze nam meteen het heft in handen en versierde enkele hoekschoppen, waaruit Mikkel in de 6' het eerste doelpunt kon scoren. Drie minuten later zette Reinhard een rush in vanuit het centrum en werkte ook nog eens knap af.  Harelbeke zette hier weinig tegenover en loerde steevast op de counter, wat hun in de 10' wel een grote kans opleverde die echter niet werd afgewerkt. In de 12' was het dan toch prijs voor de tegenstander. Mikkel kon nog een mooie voorzet versturen die Arne De Langhe net niet in doel kon duwen, stand na het eerste kwart : 2 - 1.

In het tweede kwart achtte Yarno zijn moment gekomen en besloot al bijna meteen in het zijnet. 1 minuut later scoort hij na een schitterende aanval, opgezet door het centrum. Harelbeke heeft geen antwoord op het voetbal dat KMSK in dit tweede kwart op het terrein legt, met snelle balwissels en goed verdedigend werk. In de 22ste minuut zetten Simon Baes en Mikkel een aanval op die knap afgewerkt wordt door Yarno, die zo meteen ook de ruststand vastlegt na een sterke eerste helft van onze jongens: 4 - 1.

Na de pauze komt Harelbeke sterk uit de kleedkamers, met al onmiddellijk een bal op de deklat. Nog geen minuut later staat het 4 - 2 na een strak schot, onhoudbaar voor Arnoud. In de 2' moet Arnoud alles uit de kast halen om de tegenstander het scoren te beletten, in dezelfde minuut dwarrelt ook nog een voorzet net langs de beide doelpalen, net niet de aansluitingstreffer voor Harelbeke, dat KMSK niet onder de druk laten uitkomen. In de 7' kan Mikkel toch nog eens uitbreken op de counter, maar besluit net naast. De daaropvolgende fase schudt Arnoud een wereldsafe uit zijn mouwen, door een zogoed als gemaakt doelpunt te redden. De druk neemt nu enigszins af bij Harelbeke, meteen het sein voor KMSK om weer aan aanvallen te denken, Mikkel besluit aanvankelijk naast, maar op tegenaanval kan hij dan toch de bal tegen de netten prikken.  De laatste minuten van het derde kwart zijn onze jongens weer aan zet met een doelpunt van Dries, die scoort na een hoekschop.  Tussenstand: 6 - 2.

Het laatste kwartier staat er geen maat meer op KMSK die onmiddellijk de tegenstander tegen hun eigen doel plakken. Na een poging van Jens kan Delano in de rebound ook zijn doelpuntje meepikken. Jarno zijn poging gaat net naast en Delano treft nog de paal na een aanval opgezet na goed uitvoetballen van Arnoud naar Jens die een sublieme steekpas verstuurde die de ganse verdediging uit elkaar reet. Deinze kon nu rustig de match uitspelen, want de tegenstander was compleet uitgeteld na een boeiende partij, met enkel in het derde kwart een dipje van onze jongens. Een sterke prestatie tegen een naar verluidt niet te onderschatten tegenstander, een dikke proficiat aan spelers en trainer Tom. Eindstand: 7 - 2

We speelden met: Arnoud , Jens , Thibeau , Arne De Langhe, Reinhard , Delano , Yarno , Simon en Francis Baes , Mikkel en Dries.

(Verslag: Thierry) 

20:21 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-03-08

Actiefoto's

Uit het archief geplukt: nog wat niet eerder gepubliceerde actiefoto's van de voorbije wedstrijden, genomen door Ann.

 

deinze1

deinze2

deinze3

deinze4

deinze5

deinze6

deinze7

deinze8

deinze9

deinze10

deinze11

deinze12

deinze13

deinze14

deinze15

 

deinze17

22:04 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |