05-04-08

FC Tubize - KMSK Deinze: 5-1

De aanvangsminuten van de wedstrijd waren gelijkopgaand tussen de beide ploegen, maar na een minuut of  5 spelen namen onze jongens het heft in handen met vlotte balcirculaties. In de 7' kon Illiano zich een eerste maal doorzetten, maar besloot voorlangs. Een minuut later verstuurt Jens een voorzet die na een beetje geharrewar gekeerd wordt en voor de voeten van Simon valt die zijn schot net over ziet gaan.
We blijven de best voetballende ploeg, maar het overwicht levert in het eerste kwart echter iets te weinig doelpogingen op. Arnoud moet in de 12' op wat waarschijnlijk de eerste poging van Tubize is gevat tussenbeide komen. Deinze kiest voluit voor de aanval, maar krijgt in de laatste seconden van het eerste kwart een koude douche over zich heen na een snel genomen hoekschop van de tegenstander, waarbij onze verdediging nog niet paraat was. Resultaat: een volledig onterechte achterstand.

Het tweede kwart ging Deinze op zijn elan verder met al in de 3' een counter opgezet door Illiano die Dries Devrieze  bedient, deze kan echter de doelman niet verschalken.
Tubize biedt nu iets meer weerwerk, maar Arne en  Reinhard strooien kwistig met goede passes. De tegenstander scoort in de 5' bijna een tweede doelpunt, de bal hobbelt tegen de paal, maar geen goal.
In de 7' krijgt Illiano een enorme kans, maar opnieuw toont de thuisdoelman zijn kunnen. De druk wordt opgevoerd wat uiteindelijk ons dan toch de oververdiende gelijkmaker oplevert langs Illiano, die een schitterend doelpunt maakt. In de daaropvolgende wedstrijdfase kregen we al meteen een tegendoelpunt te slikken, al het harde werk meteen teniet gedaan. In de 11' zet Dries Devrieze een sterke actie op, legt de bal af op Tibo, die zijn schot in de armen van de doelman ziet belanden.

De rustpauze had onze ploeg blijkbaar geen deugd gedaan, want het voetbal dat we in de eerste helft op de grasmat gelegd hadden was plotseling ver te zoeken.
Tubize speelde in een versnelling hoger en zette onze verdediging zwaar onder druk. Het uitverdedigen verliep heel moeizaam, waardoor we niet meer aan combineren toekwamen.
Halverwege het derde kwart konden onze jongens het evenwicht enigszins herstellen, maar het was maar holderdeboldervoetbal in deze fase, van beide ploegen.
Net op het ogenblik dat KMSK het laken weer naar zich toe begint te trekken scoort Tubize de 3 - 1. Nog geen minuut later stond de 4 - 1 al op het bord na een ongelukkig doelpunt.

Het laatste kwartier is amper begonnen als Bavo een voorzet verstuurt die door Arne overgetrapt wordt. Bavo neemt de bal op de slof, maar de doelman verslaan lukt niet.
Deinze voert de druk op en Tubize weet van geen hout meer pijlen te maken. Reinhard neemt een mooie schietkans te baat, maar de bal zoeft net naast, ook Dries Devrieze kan zijn kopbal net niet kadreren.
Na een verre uittrap van de thuisdoelman belandde de bal achter onze verdediging in de voeten van 1 van hun spitsen, die gemakkelijk kon scoren, de zoveelste opdoffer voor onze spelers.
Deze lieten echter de moed niet zakken en haalden nog eens alles uit de kast, wat nog een kans voor Jens en Dries Devrieze opleverde, zonder resultaat echter, de doelman van Tubize was bijna onmogelijk te verslaan. KMSK speelde een sterke partij, maar we weten reeds lang waar het schoentje wringt, nl. scoren blijft enorm moeilijk. Met de vele kansen die onze ploeg vandaag gekregen heeft konden we zeker aanspraak maken op de overwinning. Eindstand: 5 - 1

We speelden met: Arnoud, Simon, Dries Lippens, Arne, Tibo, Jens, Dries Devrieze, Bavo, Reinhard en Illiano.

(Verslag: Thierry)

20:26 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.