07-04-08

KMSK Deinze - AFC Tubize: 3-1

De wedstrijd tegen het geel-rode Tubize (dat volgend jaar meer dan waarschijnlijk in eerste klasse zal aantreden) komt moeilijk op gang. Het eerste kwart loopt het voor geen meter. Combinaties komen niet uit de verf en iedereen bij Deinze is steevast een fractie te traag. In de derde minuut moet Stef gepast tussenbeide komen op een schot van Tubize, maar voorts kunnen ook de jongens uit Waals-Brabant niet echt dreigen. Dat blijkt in de veertiende minuut, als Tubize een vrije trap mag nemen van op een gevaarlijke plaats. De bal raakt niet door onze verdediging en Simon kan probleemloos ontzetten. 

Het tweede kwart begint beter. In de zeventiende minuut zet Delano zich door, maar de keeper van Tubize gooit zich gepast in de voeten en klemt de bal perfect vast. In de 22ste minuut zien we een vlotte aanval van Deinze, Gianni kan net niet afwerken. De wedstrijd lijkt eindelijk open te breken. Deinze heeft duidelijk overwicht, maar Tubize wordt gevaarlijker op de tegenaanval. In de 25ste minuut moet onze keeper Stef ver uit zijn doel met de voet tussenkomen om een aartsgevaarlijke counter van Tubize af te breken. Vlak voor de rust gaat een schot van Reinhard vlak naast. We gaan rusten met een 0-0 op het scorebord.

Na de rust krijgen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: een gesloten wedstrijd met veel strijd op het middenveld. Tubize speelt het spel met veel inzet, maar sportief. Het duurt tien minuten voor Deinze een eerste kans kan versieren. Ward zet zich mooi door, maar om zijn laatste mannetje voorbij te gaan begaat hij een overtreding. De scheidsrechter fluit de aanval terecht af en de kans is weg. Na het derde kwart is er nog altijd niet gescoord en de beide trainers vragen zich luidop af of ze op weg zijn naar een primeur: een duiveltjeswedstrijd die eindigt op 0-0.

Het antwoord op die vraag komt al snel in het vierde kwart. Deinze start nu furieus en de ene kans volgt op de andere. Eerst gaat een schot van Delano centimeters naast. Meteen daarna besluit Francis op de doelman. Een minuutje later merkt ook Gianni hoe sterk de keeper van Tubize is als die zijn schot onschadelijk maakt. In de 22ste minuut lukt het dan eindelijk: Gianni breekt door de rood-gele verdediging en scoort de 1-0. De vreugde is van korte duur. Twee minuten later mag Tubize een vrije trap nemen op een gevaarlijke plaats. Die nemen ze perfect. Stef zweeft nog naar de bal, maar die gaat onhoudbaar binnen in de rechter bovenhoek: 1-1.

Deinze laat de moed niet zakken en gaat meteen op zoek naar het winnende doelpunt. Dat komt er al één minuut later, na een mooie actie van Delano. De keeper kan voor één keer zijn poging niet voldoende afweren. Arne is attent gevolgd en scoort de 2-1. Het is nu Tubize dat alles op alles zet om de gelijkmaker te scoren. Keeper Stef moet nog een paar keer sterk tussenbeide komen en ligt zelfs aan de basis van het laatste doelpunt als hij na een redding meteen de tegenaanval lanceert. Arne zorgt voor de assist en Reinhard werkt perfect af: 3-1. Al bij al een verdiende overwinning, na een wedstrijd waarbij Deinze steeds beter ging spelen naarmate de tijd vorderde.

We speelden met: Stef, Ward, Gianni DS, Reinhard, Arne DL, Delano, Francis en Simon B.

10:18 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.