09-04-08

KMSK Deinze - KVE Drongen: 14-2

Van de vorige wedstrijd in oktober vorig jaar, weten we nog dat KVE Drongen een stevige en niet te onderschatten tegenstander is. In hun gewestelijke wedstrijden rijgen ze de overwinningen aan elkaar. KMSK Deinze neemt een voorzichtige start. Het duurt vijf minuten voor we de eerste snelle oranje-zwarte combinatie zien. Illiano besluit op de doelman van Drongen. Deinze krijgt nog wat kansjes, maar de afwerking blijft voorlopig achterwege. In de 8ste minuut neemt Ids een intrap tot bij Illiano. Die zet voor en Arne kan de score openen. Drongen wordt in deze fase zeker niet overspeeld en vlak na de openingsgoal moet Ids tussenbeide komen. In de tiende minuut neemt Illiano een hoekschop vanop links. Arne kopt perfect binnen. Amper twee minuutjes later doet hij dat nog eens over, deze keer na een hoekschop vanop rechts: 3-0. Bavo treft kort daarop nog de lat.


Het tweede kwart is amper begonnen als Illiano de 4-0 maakt. Drongen probeert zich te herpakken en dringt wat meer aan. Na een misverstandje in de verdediging, kan het in de 21ste minuut milderen tot 4-1. Onze jongens laten het niet aan hun hart komen en Reinhard kan al snel van dichtbij de 5-1 binnentikken. Een schot van Tibo, zoals zo vaak onze rots centraal in de verdediging, gaat over. Drie minuten voor de rust zien we een indrukwekkende sprint van Illiano. Vanuit een scherpe hoek kan hij nog voorzetten. De bal verdwijnt zowaar in de winkelhaak: 6-1. Ook Drongen scoort nog eens, zodat we gaan rusten met 6-2.


Na de rust voetbalt Drongen aanvankelijk goed mee. Deinze mist een aantal kansen, onder andere wanneer Arne de lat treft. In de 8ste minuut breekt Illiano dan toch door de blauw-grijze verdediging. Hij plaatst de bal naast de keeper in doel (7-2). Drongen trapt af, Deinze herovert de bal en Arne scoort meteen de 8-2. Een minuutje later maakt Bavo er met een perfect schot 9-2 van. Toch steekt ook Drongen af en toe de neus aan het venster. Ze ronden in de 12de minuut een tegenaanval af met een hard schot, maar Ids pakt de bal klemvast. Dan is het moment van Ward gekomen. Hij krijgt de bal van Lorenzo. Met een mooie boogbal over de keeper zet hij zijn ex-club op 10-2.


Jens heeft al een aantal mooie dingen laten zien. In de 17de minuut gaat zijn schot net naast. Geen erg, want zijn tijd zou later nog komen. Drongen kan nu een reeks opeenvolgende hoekschoppen afdwingen, maar ze scoren niet. Dat doet Deinze wel, als Reinhard voorzet en Ward via een Drongens been zijn tweede goal van de dag kan maken (11-2). Tien minuten voor tijd moet Ids nog twee keer gevat tussenbeide komen. Een schot van Reinhard belandt op de paal. Een Drongense verdediger werkt in hoekschop. Deze keer is het Reinhard die de corner neemt en Illiano die scoort: 12-2. Twee minuten voor tijd komt de bal bij Jens. Die kijkt eventjes, ziet de weg naar doel open liggen en scoort met een prachtig afstandsschot de 13-2. Vlak voor affluiten wordt het nog 14-2, na een ongelukkige owngoal van Drongen.


Een pluim voor onze U9 voor deze overwinning én voor de tegenstander KVE Drongen, die het niet gewoon is om met 8 tegen 8 op een half terrein te spelen, maar desondanks meer dan behoorlijk weerwerk bood.
We speelden met: Ids, Illiano, Ward, Jens, Bavo, Arne, Reinhard, Tibo en Lorenzo.

(Foto's Ann)

 

drongen1

Arne kopt de hoekschop van Illiano binnen (2-0). 

drongen2

Lorenzo lag aan de basis van een aantal mooie acties. 

drongen3

Arne staat op het punt de 3-0 binnen te koppen. 

drongen4

Een duel tussen Felix (die in Deinze woont en voor Drongen speelt) en Illiano (die in Drongen woont en voor Deinze speelt). 

drongen5

Bavo, Jens en Illiano zetten de tegenstander vast. 

drongen6

Ids moest een paar keer gevat tussenbeide komen. 

23:14 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.