13-04-08

Torhout - KMSK Deinze: 3-6

Op een terrein dat waarschijnlijk al veel te lijden gehad heeft en dan ook nog niet de vereiste afmetingen had, begon KMSK heel sterk aan de partij met al in de eerste minuut een grote kans voor Ward die zijn schot net over zag gaan. Niet lang daarna trapt Tibo op doel, maar het schot was net niet hard genoeg om de doelman te verontrusten. Ook Arne neemt de bal goed op de slof, maar de bal wordt gekeerd door de doelman, de bal valt voor Tibo zijn voeten, zijn schot gaat net naast. De aanvangsminuten zijn veelbelovend, maar de kansen worden iets te weinig afgewerkt, en zoals we reeds in vele voorgaande wedstrijden hebben meegemaakt gebeurt ook nu. Bij de eerste kans die Torhout weet te versieren, is het meteen raak. Ondertussen was het voetbal er niet op verbeterd, en in de 9' toont de linksvoor van Torhout zijn kunnen. Met een indrukwekkende solo bedient hij een medespeler, die niet meer kan missen, 2 - 0 voor de thuisploeg. Arnoud moet in de 12' gevat tussenkomen en in de daaropvolgende fase krijgt Lorenzo een kans, maar de doelman voorkomt de aansluitingstreffer.

Het tweede kwart is tot aan de 10' minuut niet om aan te zien, enkel in de 5' een grote kans voor Torhout en een minuut later kan Jens net niet scoren. Vijf minuten voor de rust echter komt de kentering en beginnen onze jongens nu zowaar ook de kansen af te maken, nl. Lorenzo die een voorzet van Jens in doel werkt, en Illiano die op zijn eentje de verdediging van de thuisploeg oprolt. Ruststand: 2 - 2

Meteen na de hervatting starten onze jongens furieus, met al gauw een kans voor Simon die zijn schot net naast ziet gaan. De volgende aanval is wel raak, opnieuw Simon kijkt klaar en ziet Ward vrijstaan die op zijn beurt Jens bedient die met een mooie trap de voorsprong tegen de netten trapt. Nu wordt er wel goed voetbal gebracht door onze ploeg. Jens ziet nogmaals een kans om op doel te trappen , maar de doelman duwt de bal net naast de paal buiten. In de 6' trapt Lorenzo een bal uit de tweede lijn naar doel, maar de doelman redt. Er staat maar 1 ploeg meer op het veld, de tegenstander kan niets inbrengen tegen het hoge tempo dat KMSK op de grasmat legt. De enkele keren dat Torhout min of meer kan dreigen is Arnoud attent om tussenbeide te komen. In de 9' kan Simon net niet scoren, net als Bavo in de 14' die zijn kans gaat maar zijn schot ziet gered worden. De volgende kans wordt voorlangs getrapt. Met deze krappe voorsprong gaan we het laatste kwartier in, spanning alom.

De beginfase van het laatste kwart trapt Arne op doel, de bal wordt gekeerd en in de rebound scoort Simon, een bekroning voor zijn hele sterke prestatie van vandaag. De tegenstander komt opnieuw iets beter in de match, maar vooralsnog levert dit voor hen niet veel op. KMSK trekt nog steeds voluit ten aanval, wat kansen oplevert voor Ward en Tibo die allebei net naast gaan. In de 7' scoort Torhout op een diefje de aansluitingstreffer na een misverstand in onze verdediging, 3 - 4 en nu was het oppassen geblazen dat we niet snel de gelijkmaker moesten incasseren. Niet getreurd echter, Simon zet een schitterende actie op, haalt de achterlijn en legt de bal klaar voor Illiano die maar binnen te tikken heeft. De marge is nu ruim genoeg om de overwinning binnen te halen, Torhout steekt zelfs een handje toe als in de voorlaatste minuut een verdediger de bal in eigen doel werkt en zo de eindstand vastlegt, 3 - 6 na een felbevochten wedstrijd, waarin onze jongens getoond hebben dat ze over een voldoende dosis mentale weerbaarheid beschikken.


We speelden met: Arnoud, Simon, Jens, Arne, Tibo, Bavo, Illiano, Lorenzo en Ward.

00:07 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.