15-04-08

Het recept van de trainer

tapenade_zwarte_olijven
Het is u wellicht opgevallen: de broodjes met tapenade waren hét succesnummer van de receptie afgelopen zondag. Het betrof hier een felgesmaakte eigen bereiding van trainer Bart. De tapenade kreeg een goede kritiek van jeugdcoördinator Claude. Hij is een kenner want hij eindigde ooit nog op een verdienstelijke derde plaats in de wedstrijd "Beste Kok van België" en stond jarenlang achter het fornuis van een gerenommeerd restaurant. Maar het beste bewijs dat de tapenade in de smaak viel, kwam allicht van Ward, die zijn speelkameraadjes geregeld eventjes in de steek liet om te komen smullen van papa's bereiding. 

Bart is zo vriendelijk om zijn keukengeheim prijs te geven. Ik citeer:


Hierbij een openbaring - zonder verloning - van één van mijn keukengeheimen.

Zwarte tapenade:

  • 350 gram ontpitte zwarte olijven (hoe beter de kwaliteit van de olijven hoe beter het eindresultaat - maw schuim een of andere vreemdelingenmarkt af)
  • 100 gram ansjovis op olijfolie (1/2 uur laten ontzilten in melk)
  • 100 gram tonijn (mag ook iets meer zijn, naargelang de smaakvoorkeur)
  • 80 gram kappertjes
  • Pezo (staat voor peper en zout)
  • Scheutje citroensap
  • Scheutje cognac mag ook maar heb ik er zondag niet ingedaan.
  • 250 ml goede olijfolie (ook hier geldt, hoe beter de olijfolie, hoe beter het eindresultaat)
  • 4 teentjes look

Na één nacht in de koelkast krijg je het beste resultaat.
Lekker op een stukje chiabatta of op zwart volkorenbrood met een hard gekookt eitje.

Zeer makkelijk te bereiden (10 minuten) en steeds een succesnummer als hapje op een zomerse barbecue.

Smakelijk iedereen!

18:30 Gepost door Gert in Buiten de lijnen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.