20-04-08

KMSK Deinze - Rac. Waregem: 3-2

RC Waregem is een ploeg waar we het traditioneel nogal moeilijk mee hebben. Het eerste kwart ging gelijk op. Onze jongens gaven de indruk nog niet echt wakker te zijn. Het spel was vrij rommelig, zowel door ons als door de tegenpartij. Echte kansen deden zich dan ook niet voor. In het tweede kwart trokken we de partij duidelijk naar ons toe. In de vijfde minuut scoorde Arne nét niet. De daaropvolgende hoekschop konden we ook nét niet verzilveren. In de zesde minuut trok Dries ten aanval, maar hij stuitte op een attente keeper.  De tegenpartij kon nu en dan doorbreken, maar raakte niet voorbij onze verdediging. Ook een hoekschop voor RC werd vakkundig door onze jongens weggewerkt. Onze jongens probeerden de druk op te voeren via rechts. Lorenzo omzeilde de tegenstand, en vond Bavo. Helaas belandde zijn voorzet op een attente verdediger. In de negende minuut gebeurde het dan toch. Simon goochelde de bal voorbij de tegenstander, en gaf een mooie pass naar Mikkel. Snel als hij is, maakte hij de openingstreffer: 1-0!


De druk werd opgevoerd. Tibo controleerde zijn middenveld, en maakte veel beginnende counters van RC onschadelijk. Raakte de tegenstand dan toch voorbij Tibo, dan stond Arne paraat. Ids had dan ook niet veel méér te doen dan een verdwaald schot onschadelijk te maken. In de elfde minuut konden we een corner forceren. Simon gaf de bal recht in de voeten van Mikkel. Die liet deze kans niet onbenut: 2-0!


Na de rust werd Ids afgelost door Stef. Hij mocht reeds in de tweede minuut zijn kunsten tonen op een hoekschop. RC kwam meer en meer in de wedstrijd, en dit resulteerde in de derde minuut in de aansluitingstreffer: 2-1. Onze jongens weerden zich dapper. In de vierde minuut ging een snoeihard schot van Bavo in het zijnet. Maar toch kreeg RC terug de bovenhand. In de zesde minuut toverde Stef een prachtige redding uit zijn mouw! De counter die daarop volgde mocht gezien zijn. Lorenzo vond Bavo die een pracht van een voorzet afleverde. Dries besloot op de keeper. RC kreeg door het ietwat slordige voetbal van onze jongens terug de bovenhand, maar ze konden toch niet afwerken. In het vierde kwart hervonden we ons voetballend vermogen, maar écht veel kansen kwamen er niet uit. Tot de achtste minuut… Ward snoepte de bal af van zijn tegenstander, en ging ervandoor. Wat daarop volgde was een kluwen van armen en voeten. Uit dit geharrewar kwam de bal voor de voeten van Arne. In één tijd knalde hij de bal tegen de netten. De bezoekende keeper was kansloos: 3-1!

In de elfde minuut was het weer bijna prijs: Tibo deed zijn werk als spelverdeler uitstekend, en stuurde de bal richting Ward. Zijn pass naar Bavo resulteerde in een mooie voorzet. Het schot van Simon ging nipt naast. In de dertiende minuut ging Tibo  zijn kans, maar ook zijn schot miste het doel op een haar na. Op het einde van de match counterde de tegenstander nog één keer … genoeg om in de allerlaatste minuut de 3-2 tegen de netten te plakken.
Geen gemakkelijke match, maar onze jongens toonden weerbaarheid en doorzettingsvermogen, wat resulteerde in een toch wel verdiende overwinning.

We speelden met: Ids, Stef, Simon, Bavo, Ward, Arne, Mikkel, Dries, Tibo en Lorenzo.

(Een verslag van gelegenheidsafgevaardigde Ann. Met dank ook aan Johan, die de opwarming en het eerste kwart als coach voor zijn rekening nam.) 

18:32 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.