20-04-08

VW Hamme - KMSK Deinze B: 5-2

De aanvangsfase van de wedstrijd verloopt ietwat stroef met enkele combinaties van KMSK die meestal over rechts lopen, maar die niet echt tot doelkansen leidden.
Het is wachten tot in de 5' om een eerste doelpoging te zien, nadat de druk toch iets opgevoerd wordt door onze jongens. Simon haalt uit, maar treft de paal.
Hamme loert op de counter, maar vooralsnog moet Arnoud niet tussenbeide komen.  De tegenstander laat niet toe om de bal goed te laten rondgaan, waardoor de passing soms te onzuiver verloopt.
In de 10' echter gaat de druk plotseling met een ruk omhoog wat een aantal pogingen op doel oplevert voor KMSK, waarvan uiteindelijk Gianni de bal tegen de netten trapt.
Bij een zeldzame uitbraak van de tegenstander is het meteen raak voor hen. Tussenstand: 1 - 1 na het eerste kwart.

Het tweede kwartier starten onze jongens goed met algauw een voorzet van Siel, jammer genoeg is niemand gevolgd om af te werken. Halverwege deze speelhelft krijgen we vijf dolle minuten met de ene kans na de andere. Het begint met een schitterende combinatie tussen Reinhard, Arne en Jarno die op zijn beurt Siel aanspeelt, deze neemt de bal op de slof, maar ziet zijn schot gered door de doelman.
Enkele seconden later is Jarno door, maar zijn doelpoging belandt tegen de paal. In de daaropvolgende fase moet Arnoud 2x op rij alles uit de kast halen om een achterstand te vermijden.
In de 6'  forceert Jarno een doorbraak op snelheid, maar wordt foutief gestuit door een Hamse verdediger, de ref ziet het anders en geeft de vrije trap aan de thuisploeg, jammer, want hij was op weg naar een doelpunt. Hamme komt opzetten en een verre hoge bal valt over Arnoud binnen.  KMSK is even van slag en moet de kelk tot op de bodem ledigen, 2 minuten later kan Arnoud  in eerste instantie een poging keren, maar de rebound wordt binnengetrapt.  Nog een minuut later scoort de tegenstander nogmaals op hun geliefkoosde manier met een trap uit de 'tweede lijn'.
Ruststand: 4 - 1.

Met een portie verse moed en wat peptalk van trainer Tom beginnen onze jongens enorm gedreven aan de tweede helft. Siel gaat hoog storen en forceert een hoekschop die niets oplevert.
Jens, Reinhard en Siel zetten een mooie combinatie op, maar Hamme beschikt over een heel sterke doelman die zich niet wil laten passeren. De daaropvolgende fase tonen dezelfde hoofdrolspelers hun kunnen nogmaals, maar opnieuw kan de doelman niet verslagen worden. De tegenstander komt niet meer in de buurt van ons doel, integendeel, het is allemaal Deinze dat de klok slaat.
Francis verstuurt een knappe voorzet, maar opnieuw kan niemand de bal tegen de netten duwen. Francis krijgt net voor het einde van het derde kwart nog een grote mogelijkheid, maar de stand blijft ongewijzigd.

Onze jongens zijn van plan om in dit laatste kwartier nog eens alles op alles te zetten, met Francis die doorgaat op zijn elan van het vorige kwartier, hij verovert de bal, maar ziet zijn schot in het zijnet belanden.
Zo volgen er nog enkele kansen, maar ofwel staat de paal in de weg, ofwel botst KMSK op een fenomenale doelman van Hamme. Deze moet zich echter toch omdraaien na een wereldgoal van Francis, blijkbaar de enige manier om deze kerel te verslaan. Deinze gelooft nog in een goeie afloop en trekt alle registers open en drukt Hamme terug tot aan hun eigen doel. Reinhard ziet zijn kans om uit te halen, maar zijn schot treft de kruising. Ongelooflijk maar waar, de eerste echte goede uitbraak van Hamme in de ganse tweede helft levert hen meteen een doelpunt op, zodat onze kansen op een meer terchte uitslag meteen in het water valt. Jens kan met een mooie actie over links nog eenmaal de bal voor doel brengen, maar een doelpunt zit er niet meer in. Eindstand: 5 - 2.

We speelden met: Arnoud, Jens, Siel, Reinhard, Jarno, Simon, Francis, Arne en Gianni.

 

(Verslag: Thierry)

20:42 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.