24-04-08

Verslag KMSK Deinze - Club Brugge

Op woendag 23 april speelden we met 2 ploegen tegen Club Brugge. Aangezien uw afgevaardigde-verslaggever van de ene wedstrijd naar de andere holde, zijn de verslagen wat beknopter dan u hier gewoon bent. (Ik denk niet dat ik dat een volledig seizoen zou kunnen volhouden, lees daarom nog eens deze bijdrage opnieuw (klik hier)).

Er was niet alleen een rotatiesysteem voor de afgevaardigde. Ook de doelwachters wisselden van ploeg. De jongens van trainer Tom hadden een zware kluif aan de blauw-zwarten van de U8A. Het was een wat ongelijke strijd tussen een ploeg waarbij de spelers elkaar nog moeten leren kennen en een goed op elkaar ingespeeld team. De U8A van Club Brugge was een technisch sterk én een gretig ploegje waartegen we op alle vlak een stapje te kort kwamen. De Bruggelingen lieten ons geen ruimte om te combineren en speelden heel vinnig, waarbij ze geregeld ook de kwaliteit van het textiel van de Deinze-truitjes testten. Onze U9 was waarschijnlijk wat te fel onder de indruk van dit assertieve spel en van de faam van de tegenstander en speelde te voorzichtig. In het eerste kwart konden we nog de nul op het bord houden, daarna lieten we te gemakkelijk tegenscoren en konden we zelf de schaarse kansen niet benutten. En zo staat er al snel een 0-7 op het bord. Toch een pluim voor de inzet en de sfeer binnen deze ploeg. Volgend seizoen kunnen we ongetwijfeld iets moois op de sporen zetten (trainer Tom heeft ervaring genoeg met sporen).

De ploeg van trainer Bart gaf de U9B van Club Brugge partij. De wedstrijd ging gelijk op, maar in het begin strafte Brugge nog elk klein foutje meedogenloos af. Zo kwamen we 1-5 achter, een veel te grote marge die niet in overeenstemming was met het getoonde voetbal dat beide ploegen op de mat legden. Onze jongens toonden weerbaarheid, herpakten zich goed en konden terugkomen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk nog op 7-7.

Volgens de trainer speelden ze op combinerend vlak één van hun beste wedstrijden van het seizoen. Illiano en Arne speelden hun sterkste wedstrijd van het seizoen en namen het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening. Simon was zoals altijd ijzersterk op zijn vaste stek links achteraan. Hij pikte ook nog eens een doelpuntje mee. Ook Ward en Jens speelden één van hun betere wedstrijden van het seizoen. Bavo was bij het begin van de wedstrijd wat onzuiver in de passing, maar kwam beter en beter in de wedstrijd en ontpopte zich uiteindelijk tot een zeer sterke centrale verdediger, die de sterke "nummer 9" van Club Brugge (Lowigie Cools) in toom kon houden.
Tibo had het aanvankelijk lastig op de 10, maar herpakte zich goed op zijn favoriete plek als centrale verdediger. Dries had de ondankbare taak om op verschillende posities uit te komen, maar deed dat steevast voortreffelijk. Mikkel dolde met zijn tegenstanders en zorgde telkens voor gevaar op de linkerkant. Alleen de voorzet mocht soms wat vroeger komen. (Denemarken is nu ook weer niet zó ver weg? Kunnen we geen carpooling organiseren voor Mikkel?)

Al bij al was dit een geslaagde namiddag en konden onze beide ploegen met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

(Met dank aan Bart voor de wedstrijdanalyse. Foto's Ann, ook met dank.)

 

oranje1

oranje2

oranje3

oranje4

oranje5

oranje6

oranje7

oranje8

oranje9

wit1

wit2

wit3

wit4

wit5

wit6

wit7

wit8

wit9

wit10

wit11

 

 

10:40 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.