28-04-08

KV Oostende - KMSK Deinze: 11-3

Tijdens de laatste wedstrijd van de WOB-competitie dit seizoen, heeft KV Oostende de U9TB (TB = van trainer Bart) een lesje in efficiëntie gegeven. Onze U9TB begon ijzersterk aan de wedstrijd. Ze legden mooie combinaties op de mat en konden Oostende tien minuten lang vast zetten op de eigen helft. Thibeau S mocht centraal achteraan de plaats innemen van de zieke Tibo en zorgde mee voor een mooie opbouw van achteruit. Door de gedwongen afwezigheid van Tibo beschikten we niet over wisselspelers.

Zoals zo vaak dit seizoen, konden we de talrijke kansen onvoldoende verzilveren. Pogingen van Arne en Mikkel gingen nipt naast.  Een schot van Illiano trof de deklat. Een hard schot van Arne werd door de keeper van Oostende nog net overgetikt. Simon kon de keeper wel verslaan, maar een rood-witte verdediger haalde de bal in extremis nog weg op de lijn. Het duurde tot de negende minuut voor KV Oostende een eerste keer de neus aan het venster kon steken, maar Ids keerde het schot van de rood-witte aanvaller. Een minuutje later moest Ids zich nog een keertje volledig uitstrekken om de bal klemvast te stoppen, maar voorts kwam Oostende er in het eerste kwart niet aan te pas, tot in de laatste minuut, als ze op een diefje kunnen scoren. In plaats van met een verdiende ruime voorsprong, gaat onze U9TB met een 1-0 achterstand de eerste rust in.

Bij het begin van het tweede kwart is Deinze meteen weer gevaarlijk, op aangeven van een sterk spelende Bavo. Een schot van Illiano stuit op de keeper. Het wedstrijdbeeld is eenvoudig. Er is constante druk van een hoog spelend Deinze waar KVO nu een oplossing heeft voor gevonden: het middenveld overslaan door gebruik van de lange bal van de verdediging of de doelman tot bij de vrijstaande spitsen, die (het moet gezegd) vanaf het tweede kwart dodelijk efficiënt afwerken. Zo brengen ze de stand in de 20ste minuut op 2-0. Aan het derde doelpunt van Oostende gaat wel een vlotte combinatie van de kustjongens vooraf, maar in de 24ste minuut is het alweer de vrijstaande spits die de 4-0 maakt. Onze U9TB wordt wat moedeloos van de Oostendse doeltreffendheid en hier en daar gaan wat kopjes naar beneden. Het aantal kansen voor Deinze neemt af. Vlak voor rust tikt de Oostende keeper een schot van Illiano over de lat. Het geluk lijkt ons definitief in de steek te laten als een minuutje later een schot van Mikkel op de paal spat. Gelukkig kan hij zelf de rebound binnentikken: 4-1, meteen ook de ruststand.

In de kleedkamer benadrukt trainer Bart dat onze jongens goed aan het voetballen zijn en hij verwijst naar de vorige match, toen we tegen Club Brugge een 5-1 achterstand konden ombuigen naar een gelijkspel. Onze jongens beginnen dan ook gemotiveerd aan het derde kwart en kunnen meteen scoren na een mooi uitgebouwde actie die helemaal achteraan begon. Doelman Ids past naar Simon. Die speelt Jens aan (die tijdens de rust met Ward van plaats heeft gewisseld). Jens steekt door tot bij Illiano, die na een mooie actie de 4-2 scoort. Veel tijd om hiervan te genieten is er niet. Via het beproefde Oostendse recept (de lange bal tot bij de vrijstaande spits) wordt het meteen 5-2. We blijven moeite hebben met de afwerking. Een schotje van Arne gaat naast. Simon breekt door op links, omspeelt de doelman en kan vanuit een scherpe hoek nog op doel schieten. De bal hobbelt tergend langs de doellijn en gaat net voorbij de verste paal buiten. Ondertussen spelen we een tijd lang met zeven, nadat Jens voor verzorging van het veld moet. Een schot van Mikkel in de 14de minuut ketst af op een verdediger in hoekschop. Oostende onderschept de hoekschop, bereikt meteen de spits en zet de 6-2 op het scorebord.

Het laatste kwart begint met een hoekschop voor Deinze. Illiano borstelt de bal op het hoofd van Mikkel, die perfect binnenkopt: 6-3. Onze jongens krijgen opnieuw hoop op een mooie uitslag, maar als drie minuten later de 7-3 op het bord staat, zinkt de moed hen in de schoenen. Een vrije trap van op een meter of twintig belandt perfect in de rechter winkelhaak en laat Ids kansloos: 8-3. De Oostendse doelpuntenmachine bezorgt onze verdediging nu flanellen benen. Achteraan heeft iedereen schrik om fouten te maken en dat zorgt voor een hoop onzekerheid. Na een rommelige fase voor ons doel oordeelt de scheidsrechter dat de bal over de lijn is geweest: 9-3. Vijf minuten voor tijd maakt KVO de 10-3. KMSK Deinze probeert nog iets te doen aan de (ruim overdreven) achterstand, met pogingen van Arne en Illiano. Uiteindelijk maken de kustjongens er nog 11-3 van, na een mooie aanval waarmee ze aantoonden dat ze tot veel meer in staat zijn dan het fantasieloze resultaatvoetbal waarvoor ze vanaf het tweede kwart kozen.

Van deze zondag aan de kust onthouden we vooral de goede eerste helft van de U9TB, de uitstekende prestatie van de U9TT (trainer Tom) en de geslaagde uitstap met de ouders na de wedstrijd.

De U9TB speelde met: Ids, Thibeau, Bavo, Ward (na de rust Jens), Arne VDC, Simon F, Mikkel en Illiano.

10:55 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.