29-04-08

KV Oostende - KMSK Deinze: 1-8

De U9TT (Trainer Tom) neemt meteen een blitzstart met onmiddellijk een kans voor Delano, die aangespeeld wordt door Lorenzo. De doelman kan het schot redden.
In de 5' is het Lorenzo die een kans ziet om een poging te wagen om op doel te trappen, opnieuw moet de doelman het schot keren.
KMSK combineert vlot, de opbouw van achteren uit en de goede kantwissels zorgen ervoor dat Oostende steeds achter de feiten aanloopt. We krijgen de ene doelpoging na de andere, maar de pogingen van Lorenzo en Delano belanden aanvankelijk niet tegen de netten. Stef moet welgeteld 1 enkele keer tussenkomen op een hoekschop van de tegenstander.
In de 10' krijgen we dan eindelijk loon naar werken, Siel zet een actie op en bedient Delano die fraai afwerkt, de oververdiende 0 - 1 staat op het scorebord.
Wat echter te vrezen viel gebeurde dan ook, Oostende kan een eerste maal onze verdediging ontwrichten en op doel trappen. Stef ziet de bal net onder de deklat binnenvallen waardoor hij kansloos is, zodanig dat de thuisploeg terug op gelijke hoogte staat. Lorenzo toont net voor de rust nog eens zijn kunnen, maar een kans kunnen onze jongens hieruit niet meer puren.

De eerste minuten van het tweede kwart zit Oostende iets beter in de wedstrijd, maar onze verdediging staat pal met Jens op rechts en de broers Baes, waarvan  Simon op links en Francis centraal, de linies goed gesloten houden.
KMSK neemt algauw opnieuw de bovenhand en scoort uit de eerste kans via Delano, die knap bediend werd door Lorenzo, beide spelers bleken heel complementair vandaag.
Vier minuten later prikt Delano er nog eentje tegen de netten, meteen een zuivere hattrick van onze spits. Een minuutje later neemt Lorenzo de bal op de slof, maar de doelman kan nog net ontzetten. De bal belandt opnieuw in Lorenzo zijn voeten, maar de rebound eindigt in het zijnet. In dezelfde minuut krijgt ook Siel nog een mogelijkheid, maar geen doelpunt. KMSK breit de ene aanval na de andere aan elkaar.
Delano ziet Lorenzo vrijlopen en legt de bal perfect klaar, maar deze ziet zijn schot net naast gaan. Ook Reinhard, die centraal op het middenveld bergen werk verzet, krijgt een mogelijkheid, maar ziet zijn poging eveneens net naast de verkeerde kant van de paal gaan. De tegenstander versiert nog een vrije trap net voor de rust en ei zo na scoren zij de aansluitingstreffer. De bal valt op de deklat en in de herneming schiet een Oostendenaar de wenkende mogelijkheid in het zijnet. Ruststand: 1 - 3.

Na de pauze hebben Jens en Ward van ploeg gewisseld. Oostende begint de tweede helft zoals ze de eerste geëindigd zijn, met een grote kans die niet benut wordt. Onze jongens zijn niet geïmponeerd en gaan verder op het elan van de eerste helft, met in de 6' een trap van Ward op doel die in de handen van de keeper terechtkomt. Deinze blijft mooie combinaties op de mat leggen, het is echt genieten van het vertoonde voetbal. Lorenzo heeft het geluk niet aan zijn zijde vandaag, zijn zoveelste poging eindigt opnieuw in het zijnet, hij verdient nochtans een goaltje na zijn beresterke partij van vandaag. In dezelfde minuut kan Reinhard uithalen, de doelman lost, Siel is perfect gevolgd en trapt de bal tegen de netten. Net voor het einde van het derde kwartier wordt er een diepe bal verstuurd naar Ward, die enig mooi de bal net voor de aanstormende doelman kan binnenkoppen, meteen een heel geruststellende voorsprong. De tegenstander probeert nog om enigszins een aanval op te zetten , maar Deinze laat niet begaan, Delano ziet Siel vrijstaan en deze maakt het knap af. 1- 6 is de tussenstand.

Het laatste kwart blijkt dat Stef toch nog wakker is na een voor hem toch wel rustige partij. De poging kan hij makkelijk oprapen. Meteen schieten onze jongens weer in actie met Ward die past op Delano, die net als in het vorige kwart Siel laat scoren, voor hem ook zijn derde goal van de match. Reinhard, die ondertussen begint te voelen hoeveel kilometers hij al afgelegd heeft, neemt de bal schitterend op de slof en vloert de doelman, prachtig doelpunt. KMSK neemt nu toch wat gas terug waardoor Oostende iets meer kan oprukken. Tweemaal gaat een poging van de tegenstanders nog voorlangs, maar onze verdediging wordt niet echt verontrust. De thuisdoelman moet nog éénmaal tussenbeide komen op een poging van Reinhard, maar doelpunten vallen er niet meer in deze boeiende wedstrijd waarin KMSK toch een maatje te groot bleek voor de tegenpartij. Eindstand: 1 - 8.

We speelden met: Stef, Jens( tweede helft Ward) Simon, Francis, Siel, Reinhard, Delano en Lorenzo. 

(Verslag: Thierry) 

21:22 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.