29-04-08

KV Oostende - KMSK Deinze: 1-8

De U9TT (Trainer Tom) neemt meteen een blitzstart met onmiddellijk een kans voor Delano, die aangespeeld wordt door Lorenzo. De doelman kan het schot redden.
In de 5' is het Lorenzo die een kans ziet om een poging te wagen om op doel te trappen, opnieuw moet de doelman het schot keren.
KMSK combineert vlot, de opbouw van achteren uit en de goede kantwissels zorgen ervoor dat Oostende steeds achter de feiten aanloopt. We krijgen de ene doelpoging na de andere, maar de pogingen van Lorenzo en Delano belanden aanvankelijk niet tegen de netten. Stef moet welgeteld 1 enkele keer tussenkomen op een hoekschop van de tegenstander.
In de 10' krijgen we dan eindelijk loon naar werken, Siel zet een actie op en bedient Delano die fraai afwerkt, de oververdiende 0 - 1 staat op het scorebord.
Wat echter te vrezen viel gebeurde dan ook, Oostende kan een eerste maal onze verdediging ontwrichten en op doel trappen. Stef ziet de bal net onder de deklat binnenvallen waardoor hij kansloos is, zodanig dat de thuisploeg terug op gelijke hoogte staat. Lorenzo toont net voor de rust nog eens zijn kunnen, maar een kans kunnen onze jongens hieruit niet meer puren.

De eerste minuten van het tweede kwart zit Oostende iets beter in de wedstrijd, maar onze verdediging staat pal met Jens op rechts en de broers Baes, waarvan  Simon op links en Francis centraal, de linies goed gesloten houden.
KMSK neemt algauw opnieuw de bovenhand en scoort uit de eerste kans via Delano, die knap bediend werd door Lorenzo, beide spelers bleken heel complementair vandaag.
Vier minuten later prikt Delano er nog eentje tegen de netten, meteen een zuivere hattrick van onze spits. Een minuutje later neemt Lorenzo de bal op de slof, maar de doelman kan nog net ontzetten. De bal belandt opnieuw in Lorenzo zijn voeten, maar de rebound eindigt in het zijnet. In dezelfde minuut krijgt ook Siel nog een mogelijkheid, maar geen doelpunt. KMSK breit de ene aanval na de andere aan elkaar.
Delano ziet Lorenzo vrijlopen en legt de bal perfect klaar, maar deze ziet zijn schot net naast gaan. Ook Reinhard, die centraal op het middenveld bergen werk verzet, krijgt een mogelijkheid, maar ziet zijn poging eveneens net naast de verkeerde kant van de paal gaan. De tegenstander versiert nog een vrije trap net voor de rust en ei zo na scoren zij de aansluitingstreffer. De bal valt op de deklat en in de herneming schiet een Oostendenaar de wenkende mogelijkheid in het zijnet. Ruststand: 1 - 3.

Na de pauze hebben Jens en Ward van ploeg gewisseld. Oostende begint de tweede helft zoals ze de eerste geëindigd zijn, met een grote kans die niet benut wordt. Onze jongens zijn niet geïmponeerd en gaan verder op het elan van de eerste helft, met in de 6' een trap van Ward op doel die in de handen van de keeper terechtkomt. Deinze blijft mooie combinaties op de mat leggen, het is echt genieten van het vertoonde voetbal. Lorenzo heeft het geluk niet aan zijn zijde vandaag, zijn zoveelste poging eindigt opnieuw in het zijnet, hij verdient nochtans een goaltje na zijn beresterke partij van vandaag. In dezelfde minuut kan Reinhard uithalen, de doelman lost, Siel is perfect gevolgd en trapt de bal tegen de netten. Net voor het einde van het derde kwartier wordt er een diepe bal verstuurd naar Ward, die enig mooi de bal net voor de aanstormende doelman kan binnenkoppen, meteen een heel geruststellende voorsprong. De tegenstander probeert nog om enigszins een aanval op te zetten , maar Deinze laat niet begaan, Delano ziet Siel vrijstaan en deze maakt het knap af. 1- 6 is de tussenstand.

Het laatste kwart blijkt dat Stef toch nog wakker is na een voor hem toch wel rustige partij. De poging kan hij makkelijk oprapen. Meteen schieten onze jongens weer in actie met Ward die past op Delano, die net als in het vorige kwart Siel laat scoren, voor hem ook zijn derde goal van de match. Reinhard, die ondertussen begint te voelen hoeveel kilometers hij al afgelegd heeft, neemt de bal schitterend op de slof en vloert de doelman, prachtig doelpunt. KMSK neemt nu toch wat gas terug waardoor Oostende iets meer kan oprukken. Tweemaal gaat een poging van de tegenstanders nog voorlangs, maar onze verdediging wordt niet echt verontrust. De thuisdoelman moet nog éénmaal tussenbeide komen op een poging van Reinhard, maar doelpunten vallen er niet meer in deze boeiende wedstrijd waarin KMSK toch een maatje te groot bleek voor de tegenpartij. Eindstand: 1 - 8.

We speelden met: Stef, Jens( tweede helft Ward) Simon, Francis, Siel, Reinhard, Delano en Lorenzo. 

(Verslag: Thierry) 

21:22 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Foto's KMSK Deinze - Club Brugge

Hierbij nog twee nagekomen foto's, genomen door Nathalie na de wedstrijd tegen Club Brugge (7-7).

 

brugge1

brugge2

13:20 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-08

KV Oostende - KMSK Deinze: 11-3

Tijdens de laatste wedstrijd van de WOB-competitie dit seizoen, heeft KV Oostende de U9TB (TB = van trainer Bart) een lesje in efficiëntie gegeven. Onze U9TB begon ijzersterk aan de wedstrijd. Ze legden mooie combinaties op de mat en konden Oostende tien minuten lang vast zetten op de eigen helft. Thibeau S mocht centraal achteraan de plaats innemen van de zieke Tibo en zorgde mee voor een mooie opbouw van achteruit. Door de gedwongen afwezigheid van Tibo beschikten we niet over wisselspelers.

Zoals zo vaak dit seizoen, konden we de talrijke kansen onvoldoende verzilveren. Pogingen van Arne en Mikkel gingen nipt naast.  Een schot van Illiano trof de deklat. Een hard schot van Arne werd door de keeper van Oostende nog net overgetikt. Simon kon de keeper wel verslaan, maar een rood-witte verdediger haalde de bal in extremis nog weg op de lijn. Het duurde tot de negende minuut voor KV Oostende een eerste keer de neus aan het venster kon steken, maar Ids keerde het schot van de rood-witte aanvaller. Een minuutje later moest Ids zich nog een keertje volledig uitstrekken om de bal klemvast te stoppen, maar voorts kwam Oostende er in het eerste kwart niet aan te pas, tot in de laatste minuut, als ze op een diefje kunnen scoren. In plaats van met een verdiende ruime voorsprong, gaat onze U9TB met een 1-0 achterstand de eerste rust in.

Bij het begin van het tweede kwart is Deinze meteen weer gevaarlijk, op aangeven van een sterk spelende Bavo. Een schot van Illiano stuit op de keeper. Het wedstrijdbeeld is eenvoudig. Er is constante druk van een hoog spelend Deinze waar KVO nu een oplossing heeft voor gevonden: het middenveld overslaan door gebruik van de lange bal van de verdediging of de doelman tot bij de vrijstaande spitsen, die (het moet gezegd) vanaf het tweede kwart dodelijk efficiënt afwerken. Zo brengen ze de stand in de 20ste minuut op 2-0. Aan het derde doelpunt van Oostende gaat wel een vlotte combinatie van de kustjongens vooraf, maar in de 24ste minuut is het alweer de vrijstaande spits die de 4-0 maakt. Onze U9TB wordt wat moedeloos van de Oostendse doeltreffendheid en hier en daar gaan wat kopjes naar beneden. Het aantal kansen voor Deinze neemt af. Vlak voor rust tikt de Oostende keeper een schot van Illiano over de lat. Het geluk lijkt ons definitief in de steek te laten als een minuutje later een schot van Mikkel op de paal spat. Gelukkig kan hij zelf de rebound binnentikken: 4-1, meteen ook de ruststand.

In de kleedkamer benadrukt trainer Bart dat onze jongens goed aan het voetballen zijn en hij verwijst naar de vorige match, toen we tegen Club Brugge een 5-1 achterstand konden ombuigen naar een gelijkspel. Onze jongens beginnen dan ook gemotiveerd aan het derde kwart en kunnen meteen scoren na een mooi uitgebouwde actie die helemaal achteraan begon. Doelman Ids past naar Simon. Die speelt Jens aan (die tijdens de rust met Ward van plaats heeft gewisseld). Jens steekt door tot bij Illiano, die na een mooie actie de 4-2 scoort. Veel tijd om hiervan te genieten is er niet. Via het beproefde Oostendse recept (de lange bal tot bij de vrijstaande spits) wordt het meteen 5-2. We blijven moeite hebben met de afwerking. Een schotje van Arne gaat naast. Simon breekt door op links, omspeelt de doelman en kan vanuit een scherpe hoek nog op doel schieten. De bal hobbelt tergend langs de doellijn en gaat net voorbij de verste paal buiten. Ondertussen spelen we een tijd lang met zeven, nadat Jens voor verzorging van het veld moet. Een schot van Mikkel in de 14de minuut ketst af op een verdediger in hoekschop. Oostende onderschept de hoekschop, bereikt meteen de spits en zet de 6-2 op het scorebord.

Het laatste kwart begint met een hoekschop voor Deinze. Illiano borstelt de bal op het hoofd van Mikkel, die perfect binnenkopt: 6-3. Onze jongens krijgen opnieuw hoop op een mooie uitslag, maar als drie minuten later de 7-3 op het bord staat, zinkt de moed hen in de schoenen. Een vrije trap van op een meter of twintig belandt perfect in de rechter winkelhaak en laat Ids kansloos: 8-3. De Oostendse doelpuntenmachine bezorgt onze verdediging nu flanellen benen. Achteraan heeft iedereen schrik om fouten te maken en dat zorgt voor een hoop onzekerheid. Na een rommelige fase voor ons doel oordeelt de scheidsrechter dat de bal over de lijn is geweest: 9-3. Vijf minuten voor tijd maakt KVO de 10-3. KMSK Deinze probeert nog iets te doen aan de (ruim overdreven) achterstand, met pogingen van Arne en Illiano. Uiteindelijk maken de kustjongens er nog 11-3 van, na een mooie aanval waarmee ze aantoonden dat ze tot veel meer in staat zijn dan het fantasieloze resultaatvoetbal waarvoor ze vanaf het tweede kwart kozen.

Van deze zondag aan de kust onthouden we vooral de goede eerste helft van de U9TB, de uitstekende prestatie van de U9TT (trainer Tom) en de geslaagde uitstap met de ouders na de wedstrijd.

De U9TB speelde met: Ids, Thibeau, Bavo, Ward (na de rust Jens), Arne VDC, Simon F, Mikkel en Illiano.

10:55 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-08

Verslag KMSK Deinze - Club Brugge

Op woendag 23 april speelden we met 2 ploegen tegen Club Brugge. Aangezien uw afgevaardigde-verslaggever van de ene wedstrijd naar de andere holde, zijn de verslagen wat beknopter dan u hier gewoon bent. (Ik denk niet dat ik dat een volledig seizoen zou kunnen volhouden, lees daarom nog eens deze bijdrage opnieuw (klik hier)).

Er was niet alleen een rotatiesysteem voor de afgevaardigde. Ook de doelwachters wisselden van ploeg. De jongens van trainer Tom hadden een zware kluif aan de blauw-zwarten van de U8A. Het was een wat ongelijke strijd tussen een ploeg waarbij de spelers elkaar nog moeten leren kennen en een goed op elkaar ingespeeld team. De U8A van Club Brugge was een technisch sterk én een gretig ploegje waartegen we op alle vlak een stapje te kort kwamen. De Bruggelingen lieten ons geen ruimte om te combineren en speelden heel vinnig, waarbij ze geregeld ook de kwaliteit van het textiel van de Deinze-truitjes testten. Onze U9 was waarschijnlijk wat te fel onder de indruk van dit assertieve spel en van de faam van de tegenstander en speelde te voorzichtig. In het eerste kwart konden we nog de nul op het bord houden, daarna lieten we te gemakkelijk tegenscoren en konden we zelf de schaarse kansen niet benutten. En zo staat er al snel een 0-7 op het bord. Toch een pluim voor de inzet en de sfeer binnen deze ploeg. Volgend seizoen kunnen we ongetwijfeld iets moois op de sporen zetten (trainer Tom heeft ervaring genoeg met sporen).

De ploeg van trainer Bart gaf de U9B van Club Brugge partij. De wedstrijd ging gelijk op, maar in het begin strafte Brugge nog elk klein foutje meedogenloos af. Zo kwamen we 1-5 achter, een veel te grote marge die niet in overeenstemming was met het getoonde voetbal dat beide ploegen op de mat legden. Onze jongens toonden weerbaarheid, herpakten zich goed en konden terugkomen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk nog op 7-7.

Volgens de trainer speelden ze op combinerend vlak één van hun beste wedstrijden van het seizoen. Illiano en Arne speelden hun sterkste wedstrijd van het seizoen en namen het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening. Simon was zoals altijd ijzersterk op zijn vaste stek links achteraan. Hij pikte ook nog eens een doelpuntje mee. Ook Ward en Jens speelden één van hun betere wedstrijden van het seizoen. Bavo was bij het begin van de wedstrijd wat onzuiver in de passing, maar kwam beter en beter in de wedstrijd en ontpopte zich uiteindelijk tot een zeer sterke centrale verdediger, die de sterke "nummer 9" van Club Brugge (Lowigie Cools) in toom kon houden.
Tibo had het aanvankelijk lastig op de 10, maar herpakte zich goed op zijn favoriete plek als centrale verdediger. Dries had de ondankbare taak om op verschillende posities uit te komen, maar deed dat steevast voortreffelijk. Mikkel dolde met zijn tegenstanders en zorgde telkens voor gevaar op de linkerkant. Alleen de voorzet mocht soms wat vroeger komen. (Denemarken is nu ook weer niet zó ver weg? Kunnen we geen carpooling organiseren voor Mikkel?)

Al bij al was dit een geslaagde namiddag en konden onze beide ploegen met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

(Met dank aan Bart voor de wedstrijdanalyse. Foto's Ann, ook met dank.)

 

oranje1

oranje2

oranje3

oranje4

oranje5

oranje6

oranje7

oranje8

oranje9

wit1

wit2

wit3

wit4

wit5

wit6

wit7

wit8

wit9

wit10

wit11

 

 

10:40 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-08

Woensdag tegen Club Brugge

fcb logo
Nadat ons nationaal paastoernooi voor duiveltjes in het water (of beter gezegd: in de sneeuw) is gevallen, moet dit een hoogtepunt worden dit seizoen: op woensdag 23 april speelt onze U9 met twee ploegen tegen de collega-duiveltjes van Club Brugge. De wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

Voor de overblijvers van onze vaste kern van vorig jaar (Ward, Illiano, Jens en Ids) wordt het een prettig weerzien met Davy Dossche, die eind vorig seizoen de overstap maakte van SK Deinze naar Club Brugge en daar momenteel één van de sterkhouders is van de A-ploeg.

Alle supporters van onze U9 worden verwacht om 14.30 uur op de jeugdterreinen van het Burgemeester Van de Wiele-stadion in de Stadionlaan in Deinze!

18:15 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-08

VW Hamme - KMSK Deinze B: 5-2

De aanvangsfase van de wedstrijd verloopt ietwat stroef met enkele combinaties van KMSK die meestal over rechts lopen, maar die niet echt tot doelkansen leidden.
Het is wachten tot in de 5' om een eerste doelpoging te zien, nadat de druk toch iets opgevoerd wordt door onze jongens. Simon haalt uit, maar treft de paal.
Hamme loert op de counter, maar vooralsnog moet Arnoud niet tussenbeide komen.  De tegenstander laat niet toe om de bal goed te laten rondgaan, waardoor de passing soms te onzuiver verloopt.
In de 10' echter gaat de druk plotseling met een ruk omhoog wat een aantal pogingen op doel oplevert voor KMSK, waarvan uiteindelijk Gianni de bal tegen de netten trapt.
Bij een zeldzame uitbraak van de tegenstander is het meteen raak voor hen. Tussenstand: 1 - 1 na het eerste kwart.

Het tweede kwartier starten onze jongens goed met algauw een voorzet van Siel, jammer genoeg is niemand gevolgd om af te werken. Halverwege deze speelhelft krijgen we vijf dolle minuten met de ene kans na de andere. Het begint met een schitterende combinatie tussen Reinhard, Arne en Jarno die op zijn beurt Siel aanspeelt, deze neemt de bal op de slof, maar ziet zijn schot gered door de doelman.
Enkele seconden later is Jarno door, maar zijn doelpoging belandt tegen de paal. In de daaropvolgende fase moet Arnoud 2x op rij alles uit de kast halen om een achterstand te vermijden.
In de 6'  forceert Jarno een doorbraak op snelheid, maar wordt foutief gestuit door een Hamse verdediger, de ref ziet het anders en geeft de vrije trap aan de thuisploeg, jammer, want hij was op weg naar een doelpunt. Hamme komt opzetten en een verre hoge bal valt over Arnoud binnen.  KMSK is even van slag en moet de kelk tot op de bodem ledigen, 2 minuten later kan Arnoud  in eerste instantie een poging keren, maar de rebound wordt binnengetrapt.  Nog een minuut later scoort de tegenstander nogmaals op hun geliefkoosde manier met een trap uit de 'tweede lijn'.
Ruststand: 4 - 1.

Met een portie verse moed en wat peptalk van trainer Tom beginnen onze jongens enorm gedreven aan de tweede helft. Siel gaat hoog storen en forceert een hoekschop die niets oplevert.
Jens, Reinhard en Siel zetten een mooie combinatie op, maar Hamme beschikt over een heel sterke doelman die zich niet wil laten passeren. De daaropvolgende fase tonen dezelfde hoofdrolspelers hun kunnen nogmaals, maar opnieuw kan de doelman niet verslagen worden. De tegenstander komt niet meer in de buurt van ons doel, integendeel, het is allemaal Deinze dat de klok slaat.
Francis verstuurt een knappe voorzet, maar opnieuw kan niemand de bal tegen de netten duwen. Francis krijgt net voor het einde van het derde kwart nog een grote mogelijkheid, maar de stand blijft ongewijzigd.

Onze jongens zijn van plan om in dit laatste kwartier nog eens alles op alles te zetten, met Francis die doorgaat op zijn elan van het vorige kwartier, hij verovert de bal, maar ziet zijn schot in het zijnet belanden.
Zo volgen er nog enkele kansen, maar ofwel staat de paal in de weg, ofwel botst KMSK op een fenomenale doelman van Hamme. Deze moet zich echter toch omdraaien na een wereldgoal van Francis, blijkbaar de enige manier om deze kerel te verslaan. Deinze gelooft nog in een goeie afloop en trekt alle registers open en drukt Hamme terug tot aan hun eigen doel. Reinhard ziet zijn kans om uit te halen, maar zijn schot treft de kruising. Ongelooflijk maar waar, de eerste echte goede uitbraak van Hamme in de ganse tweede helft levert hen meteen een doelpunt op, zodat onze kansen op een meer terchte uitslag meteen in het water valt. Jens kan met een mooie actie over links nog eenmaal de bal voor doel brengen, maar een doelpunt zit er niet meer in. Eindstand: 5 - 2.

We speelden met: Arnoud, Jens, Siel, Reinhard, Jarno, Simon, Francis, Arne en Gianni.

 

(Verslag: Thierry)

20:42 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KMSK Deinze - Rac. Waregem: 3-2

RC Waregem is een ploeg waar we het traditioneel nogal moeilijk mee hebben. Het eerste kwart ging gelijk op. Onze jongens gaven de indruk nog niet echt wakker te zijn. Het spel was vrij rommelig, zowel door ons als door de tegenpartij. Echte kansen deden zich dan ook niet voor. In het tweede kwart trokken we de partij duidelijk naar ons toe. In de vijfde minuut scoorde Arne nét niet. De daaropvolgende hoekschop konden we ook nét niet verzilveren. In de zesde minuut trok Dries ten aanval, maar hij stuitte op een attente keeper.  De tegenpartij kon nu en dan doorbreken, maar raakte niet voorbij onze verdediging. Ook een hoekschop voor RC werd vakkundig door onze jongens weggewerkt. Onze jongens probeerden de druk op te voeren via rechts. Lorenzo omzeilde de tegenstand, en vond Bavo. Helaas belandde zijn voorzet op een attente verdediger. In de negende minuut gebeurde het dan toch. Simon goochelde de bal voorbij de tegenstander, en gaf een mooie pass naar Mikkel. Snel als hij is, maakte hij de openingstreffer: 1-0!


De druk werd opgevoerd. Tibo controleerde zijn middenveld, en maakte veel beginnende counters van RC onschadelijk. Raakte de tegenstand dan toch voorbij Tibo, dan stond Arne paraat. Ids had dan ook niet veel méér te doen dan een verdwaald schot onschadelijk te maken. In de elfde minuut konden we een corner forceren. Simon gaf de bal recht in de voeten van Mikkel. Die liet deze kans niet onbenut: 2-0!


Na de rust werd Ids afgelost door Stef. Hij mocht reeds in de tweede minuut zijn kunsten tonen op een hoekschop. RC kwam meer en meer in de wedstrijd, en dit resulteerde in de derde minuut in de aansluitingstreffer: 2-1. Onze jongens weerden zich dapper. In de vierde minuut ging een snoeihard schot van Bavo in het zijnet. Maar toch kreeg RC terug de bovenhand. In de zesde minuut toverde Stef een prachtige redding uit zijn mouw! De counter die daarop volgde mocht gezien zijn. Lorenzo vond Bavo die een pracht van een voorzet afleverde. Dries besloot op de keeper. RC kreeg door het ietwat slordige voetbal van onze jongens terug de bovenhand, maar ze konden toch niet afwerken. In het vierde kwart hervonden we ons voetballend vermogen, maar écht veel kansen kwamen er niet uit. Tot de achtste minuut… Ward snoepte de bal af van zijn tegenstander, en ging ervandoor. Wat daarop volgde was een kluwen van armen en voeten. Uit dit geharrewar kwam de bal voor de voeten van Arne. In één tijd knalde hij de bal tegen de netten. De bezoekende keeper was kansloos: 3-1!

In de elfde minuut was het weer bijna prijs: Tibo deed zijn werk als spelverdeler uitstekend, en stuurde de bal richting Ward. Zijn pass naar Bavo resulteerde in een mooie voorzet. Het schot van Simon ging nipt naast. In de dertiende minuut ging Tibo  zijn kans, maar ook zijn schot miste het doel op een haar na. Op het einde van de match counterde de tegenstander nog één keer … genoeg om in de allerlaatste minuut de 3-2 tegen de netten te plakken.
Geen gemakkelijke match, maar onze jongens toonden weerbaarheid en doorzettingsvermogen, wat resulteerde in een toch wel verdiende overwinning.

We speelden met: Ids, Stef, Simon, Bavo, Ward, Arne, Mikkel, Dries, Tibo en Lorenzo.

(Een verslag van gelegenheidsafgevaardigde Ann. Met dank ook aan Johan, die de opwarming en het eerste kwart als coach voor zijn rekening nam.) 

18:32 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |