13-05-08

Verslag toernooi KVE Drongen

(verslag met vertraging vanwege te mooi weer om achter de PC te zitten; mijn excuses daarvoor!)

Op zaterdag 10 mei trokken we met onze duiveltjes naar het préminiementoernooi van KVE Drongen. Dat betekent dat onze tegenstanders één jaar ouder waren dan onze jongens en soms ook twee jaar, zoals enkele ouders van een andere club in alle eerlijkheid toegaven. Niet dat we excuses willen zoeken, maar het helpt toch om de resultaten in de juiste context te plaatsen.

1ste match: KMSK Deinze - K Olsene Sportief: 2-2

Het toernooi begon onder een brandende zon en dat zou de rest van de dag niet meer veranderen. De eerste mooie actie in deze wedstrijd kwam van KMSK, afgerond met een schot van Thibeau S dat naast gaat. Deinze heeft voortdurend veldoverwicht, brengt het beste voetbal, maar heeft - zoals zo vaak dit seizoen - moeite om te scoren. De openingstreffer komt er tegen het einde van de eerste helft. Na een rommelige fase voor het doel van Olsene, waarbij we van geluk mogen spreken dat de scheidsrechter niet fluit wegens een fout op de doelman, kan Gianni de bal tegen de netten prikken. Kort daarop breekt Thibeau S door en scoort hij de 2-0, meteen ook de ruststand. De wedstrijd lijkt gespeeld.

In de tweede helft verzuimen we om de klus volledig te klaren. Na mooi voorbereidend werk van Ward komt de bal tot bij Bavo. De lege goal wenkt, maar zijn keihard schot spat uiteen op de paal. In deze match treffen we ook nog twee keer de lat. Vijf minuten voor tijd komt Olsene een eerste keer dreigen, eveneens met een schot op de paal. Het is slechts uitstel. Een minuutje later maken ze de aansluitingstreffer. KMSK zakt als een plumpudding in elkaar. Ids kan met een knappe redding een Olsens schot in corner verwerken. Bij die corner blijft de bal hangen, tot een rood-zwart been de bal binnen werkt: 2-2, in een wedstrijd die we gezien het overwicht altijd hadden moeten winnen.

 

2de match: KMSK Deinze - FC Destelbergen: 0-2

Onze tegenstander liet ons lange tijd in spanning. Pas tien minuten voor de aanvang van deze wedstrijd kwamen ze opdagen in Drongen. Opnieuw nemen onze jongens het initiatief. Na een mooie aanval besluit Thibeau S op de keeper. We krijgen een weinig boeiende wedstrijd te zien, met twee teams die last lijken te hebben van de warmte. Als Ids voor de rust te lang aarzelt bij een uittrap, krijgen we een eerste doelpunt te slikken.

Pas in de tweede helft zien we de eerste noemenswaardige aanval van Deinze, met een afgeblokt schot van Arne. Bij een tegenaanval van Destelbergen verdwijnt de bal met een boogje over Ids (met lengten voorsprong de kleinste keeper op dit toernooi) in doel: 2-0. Een schot van Tibo V net over de lat is het enige wat KMSK daar nog tegenover stelt.

 

3de match: KMSK Deinze - KVE Drongen A: 1-3

Anders dan de uitslag laat vermoeden, was dit onze beste wedstrijd van het toernooi. Het begon nochtans alles behalve bemoedigend, met drie tegendoelpunten in de eerste drie minuten, telkens na een snelle Drongense aanval. Het vinnige spel van Drongen schudde onze jongens wakker en ze begonnen op hetzelfde niveau mee te spelen, met een geestdrift die we voordien niet hadden gezien. In de zesde minuut voorkomt Ids een tegendoelpunt door ver uit zijn goal de bal met de voet te onderscheppen. Het levert een kans op voor Thibeau S, die maar net mist. Na een mooie actie van Gianni krijgen we een corner, die geen doelpunt oplevert.

Na de rust spelen we op hetzelfde niveau verder. In de vijfde minuut scoort Arne de 3-1 na een snelle uitbraak. We krijgen nog diverse kansen, maar de aansluitingstreffer blijft uit. Eindstand 1-3, na een goede wedstrijd.

 

4de match: KMSK - KVV Klauwaarts Bassevelde: 2-1

Bassevelde is, op de volledige duiveltjes-ploeg van Deinze na, het enige team dat ook met een aantal duiveltjes aantreedt op dit préminiementoernooi. Blijkbaar het sein voor onze jongens om opnieuw een versnelling lager te gaan spelen. In de derde minuut gaat een schotje van Thibeau S naast. De wedstijd kabbelt rustig verder. Een schot van Arne belandt in het zijnet.  Op slag van rust kopt Reinhard een hoekschop binnen: 1-0.

Kort na de drankpauze gaat een schot van Bavo nipt over de dwarsligger. Daarna is de fut er volledig uit en op een schaarse tegenaanval van Bassevelde wordt het zowaar 1-1. Opnieuw hangt puntenverlies in de lucht. Deinze voetbalt tot aan de goal van de tegenstander, maar niemand heeft zin om af te werken. Tot in de allerlaatste seconde Dries na een aanval over rechts de 2-1 op het bord zet.

De toernooileiding heeft heel wat rekenwerk nodig om de stand op te maken na de schiftingswedstrijden. We halen evenveel punten als Olsene, hebben ook evenveel doelpunten gemaakt, maar er eentje meer geïncasseerd. Daardoor missen we op een haar de finalewedstrijd om de vijfde plaats (op tien deelnemers) en moeten we het opnemen om de zevende plaats tegen Drongen B.

 

5de match:  KMSK - KVE Drongen B: 3-3 (pen. 2-3)

Het beeld van de finalewedstrijd om de zevende plaats is duidelijk: het meeste voetballende vermogen zit bij Deinze, het grootste strijdershart bij Drongen. In de eerste minuut besluit Ward op de Drongense keeper. Twee minuutjes later moet Ids gepast tussenbeide komen om een tegendoelpunt te vermijden. Het is Simon die de score kan openen, op een assist van Ward. Vlak voor rust een mooie Deinse (Deinzense?) aanval over links. Ward zet voor, Bavo ziet zijn schot gestuit door de keeper. Ruststand: 1-0.

In de eerste minuut na de pauze gaat een schot van Simon voorlangs. Er volgt een snelle tegenaanval die blauw-grijs met succes afrondt: 1-1. Enkele minuten later krijgen we een corner. Via een Drongens been belandt het schot van Tibo V in doel. Deinze staat opnieuw op voorsprong. Lang kunnen we daarvan niet genieten. Meteen na de herneming overrompelt Drongen onze verdediging en staat het 2-2. Drie minuten voor tijd maken onze jongens de mooiste goal van hun toernooi. Thibeau S loopt de rechterflank af, zet perfect voor en Reinhard kopt binnen. 3-2 en de zevende plaats is binnen, denk je dan. Maar in de allerlaatste minuut breekt Drongen nog eens door. Ids komt uit maar trapt naast de bal, zodat een Drongense aanvaller de 3-3 maar binnen te tikken heeft. De scheidsrechter fluit meteen af.

Penalties moeten beslissen over de zevende plaats. Eén Drongenaar mist en Ids kan nog een Drongense strafschop stoppen, maar zelf missen we er drie. Een beetje tekenend voor ons score-probleem dit seizoen. Een achtste plaats op dit préminiementoernooi is ons deel.

21:27 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.