18-05-08

U9 wint toernooi van Olsene

Eerste wedstrijd: KMSK - Zomergem  3 - 1

Deinze start met enkele mogelijkheden, maar ook de tegenstander zorgt ervoor dat Arnoud wakker blijft.
Thibeau kan net voor de kantwissel de 1 - 0 aantekenenen. De tweede periode krijgt Zomergem een vrije trap die hen de gelijkmaker bezorgt.
Dit is het sein voor onze jongens om een tandje bij te steken, wat een doelpunt oplevert voor Jens die fraai aangespeeld werd door Arne Delanghe.
Diezelfde Arne zet de eindstand op de bordjes, 3 - 1, eerste opdracht vervuld.

Tweede wedstrijd: KMSK - Bellem   4 - 1

Even schrikken voor KMSK als Bellem algauw de 0 - 1 aantekent, Thibeau die aangespeeld wordt door Jens scoort de gelijkmaker.
De tweede helft is éénrichtingsverkeer. Deinze voetbalt de ene kans na de andere bij elkaar. Thibeau rolt de tegenstander in zijn eentje op langs de rechterkant en legt de bal panklaar voor Reinhard, die maar binnen te tikken heeft. Diezelfde Reinhard zorgt met een mooi doelpunt voor de 3 - 1. Thibeau trapt een hoekschop, opnieuw staat Reinhard op de juiste plaats, meteen de eindstand: 4 - 1. Een pluim voor de doelman van Bellem, die een monsterscore voorkwam.

FINALE:   MERENDREE - KMSK   3 - 3  Deinze wint na strafschoppen


Een goed voetballend Merendree zorgt in de beginfase ervoor dat Deinze het niet onder de markt heeft. Zij komen zelfs verdiend op voorsprong. Na enkele moeilijke minuten kunnen onze jongens zich herpakken en komen langszij, nadat Thibeau een assist verstuurt naar Jens die knap met links afwerkt. Dan acht Illiano zijn moment gekomen, hij scoort 2x op rij. Illiano speelt vandaag niet op zijn vertrouwde positie, maar centraal achteraan wat hij overigens voortreffelijk doet.


Na de rust kunnen we de tegenstander lange tijd afhouden, maar Merendree is een sterk team dat zich niet zomaar gewonnen heeft. Na enige tijd scoren zij de aansluitingstreffer en niet veel later ook de gelijkmaker, wat ervoor zorgt dat strafschoppen voor de beslissing moeten zorgen. Ieder team mag 3x trappen.  Hierin trekken onze jongens aan het langste eind nadat Arnoud de eerste strafschop stopt en Thibeau zijn strafschop binnentrapt. De tweede speler van Merendree trapt naast en Illiano trapt de winnende penaltie binnen, dolle vreude bij onze jongens na deze mooie tornooizege.

We speelden met: Arnoud, Siel, Arne, Illiano, Jens, Thibeau en Reinhard.

(Verslag: Thierry, foto's: Nathalie) 

 

olseneb

olsenec

olsene1

olsene2

olsene3

olsene4

olsene5

olsene6

olsene8

olsene9

olsene7

 

23:26 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Mariakerke - KMSK Deinze: 3-3

Net zoals vorige week op het tornooi in Drongen speelden onze jongens vandaag tegen een ploeg waarvan de spelers reeds een jaartje ouder waren dan onze U9.
De wedstrijd was pas begonnen toen er een stevige overtreding werd begaan op onze doelman Stef. Deze moest dan ook voor verzorging naar de kant. Zijn plaats werd ingenomen door Jens, die al voetballend de doelpogingen van Mariakerke diende ontschadelijk te maken. KMSK moest aanvankelijk nog een beetje zijn draai vinden, maar na enkele minuten spelen begon de motor aan te slaan en konden we enkele malen dreigen, zonder echter aan hele grote doelkansen te komen. De wedstrijd ging goed op en af, Mariakerke kon profiteren van hun jaartje extra kracht, maar KMSK speelde het mooiere voetbal.
Halverwege de eerste helft opende de tegenstander de score, maar net voor de rust kon Delano de stand terug in evenwicht brengen, blijkbaar moet er net voor de pauze nog een doelpunt gevallen zijn van Mariakerke, maar wegens een verzorging van een speler is dit mij ontgaan. Ruststand: 2 - 1.
Net na de rust scoorde Mariakerke algauw een derde maal, zodanig dat KMSK meteen 2 doelpunten in het krijt stond. Niet getreurd echter, Deinze liet de kopjes niet hangen en schakelde een versnellingetje hoger. Arne scoorde de aansluitingstreffer en deed dit nogmaals over na een prachtige combinatie die begon over rechts en mooi werd afgewerkt. De enkele keren dat de tegenstander gevaarlijk was stond Stef telkens paraat om zijn doel leeg te houden. Eindstand: 3 - 3

We speelden met: Stef, Simon, Tibo, Arne, Bavo, Delano,Lorenzo, Ward, Yarno en Jens.

23:22 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-08

Verslag toernooi KVE Drongen

(verslag met vertraging vanwege te mooi weer om achter de PC te zitten; mijn excuses daarvoor!)

Op zaterdag 10 mei trokken we met onze duiveltjes naar het préminiementoernooi van KVE Drongen. Dat betekent dat onze tegenstanders één jaar ouder waren dan onze jongens en soms ook twee jaar, zoals enkele ouders van een andere club in alle eerlijkheid toegaven. Niet dat we excuses willen zoeken, maar het helpt toch om de resultaten in de juiste context te plaatsen.

1ste match: KMSK Deinze - K Olsene Sportief: 2-2

Het toernooi begon onder een brandende zon en dat zou de rest van de dag niet meer veranderen. De eerste mooie actie in deze wedstrijd kwam van KMSK, afgerond met een schot van Thibeau S dat naast gaat. Deinze heeft voortdurend veldoverwicht, brengt het beste voetbal, maar heeft - zoals zo vaak dit seizoen - moeite om te scoren. De openingstreffer komt er tegen het einde van de eerste helft. Na een rommelige fase voor het doel van Olsene, waarbij we van geluk mogen spreken dat de scheidsrechter niet fluit wegens een fout op de doelman, kan Gianni de bal tegen de netten prikken. Kort daarop breekt Thibeau S door en scoort hij de 2-0, meteen ook de ruststand. De wedstrijd lijkt gespeeld.

In de tweede helft verzuimen we om de klus volledig te klaren. Na mooi voorbereidend werk van Ward komt de bal tot bij Bavo. De lege goal wenkt, maar zijn keihard schot spat uiteen op de paal. In deze match treffen we ook nog twee keer de lat. Vijf minuten voor tijd komt Olsene een eerste keer dreigen, eveneens met een schot op de paal. Het is slechts uitstel. Een minuutje later maken ze de aansluitingstreffer. KMSK zakt als een plumpudding in elkaar. Ids kan met een knappe redding een Olsens schot in corner verwerken. Bij die corner blijft de bal hangen, tot een rood-zwart been de bal binnen werkt: 2-2, in een wedstrijd die we gezien het overwicht altijd hadden moeten winnen.

 

2de match: KMSK Deinze - FC Destelbergen: 0-2

Onze tegenstander liet ons lange tijd in spanning. Pas tien minuten voor de aanvang van deze wedstrijd kwamen ze opdagen in Drongen. Opnieuw nemen onze jongens het initiatief. Na een mooie aanval besluit Thibeau S op de keeper. We krijgen een weinig boeiende wedstrijd te zien, met twee teams die last lijken te hebben van de warmte. Als Ids voor de rust te lang aarzelt bij een uittrap, krijgen we een eerste doelpunt te slikken.

Pas in de tweede helft zien we de eerste noemenswaardige aanval van Deinze, met een afgeblokt schot van Arne. Bij een tegenaanval van Destelbergen verdwijnt de bal met een boogje over Ids (met lengten voorsprong de kleinste keeper op dit toernooi) in doel: 2-0. Een schot van Tibo V net over de lat is het enige wat KMSK daar nog tegenover stelt.

 

3de match: KMSK Deinze - KVE Drongen A: 1-3

Anders dan de uitslag laat vermoeden, was dit onze beste wedstrijd van het toernooi. Het begon nochtans alles behalve bemoedigend, met drie tegendoelpunten in de eerste drie minuten, telkens na een snelle Drongense aanval. Het vinnige spel van Drongen schudde onze jongens wakker en ze begonnen op hetzelfde niveau mee te spelen, met een geestdrift die we voordien niet hadden gezien. In de zesde minuut voorkomt Ids een tegendoelpunt door ver uit zijn goal de bal met de voet te onderscheppen. Het levert een kans op voor Thibeau S, die maar net mist. Na een mooie actie van Gianni krijgen we een corner, die geen doelpunt oplevert.

Na de rust spelen we op hetzelfde niveau verder. In de vijfde minuut scoort Arne de 3-1 na een snelle uitbraak. We krijgen nog diverse kansen, maar de aansluitingstreffer blijft uit. Eindstand 1-3, na een goede wedstrijd.

 

4de match: KMSK - KVV Klauwaarts Bassevelde: 2-1

Bassevelde is, op de volledige duiveltjes-ploeg van Deinze na, het enige team dat ook met een aantal duiveltjes aantreedt op dit préminiementoernooi. Blijkbaar het sein voor onze jongens om opnieuw een versnelling lager te gaan spelen. In de derde minuut gaat een schotje van Thibeau S naast. De wedstijd kabbelt rustig verder. Een schot van Arne belandt in het zijnet.  Op slag van rust kopt Reinhard een hoekschop binnen: 1-0.

Kort na de drankpauze gaat een schot van Bavo nipt over de dwarsligger. Daarna is de fut er volledig uit en op een schaarse tegenaanval van Bassevelde wordt het zowaar 1-1. Opnieuw hangt puntenverlies in de lucht. Deinze voetbalt tot aan de goal van de tegenstander, maar niemand heeft zin om af te werken. Tot in de allerlaatste seconde Dries na een aanval over rechts de 2-1 op het bord zet.

De toernooileiding heeft heel wat rekenwerk nodig om de stand op te maken na de schiftingswedstrijden. We halen evenveel punten als Olsene, hebben ook evenveel doelpunten gemaakt, maar er eentje meer geïncasseerd. Daardoor missen we op een haar de finalewedstrijd om de vijfde plaats (op tien deelnemers) en moeten we het opnemen om de zevende plaats tegen Drongen B.

 

5de match:  KMSK - KVE Drongen B: 3-3 (pen. 2-3)

Het beeld van de finalewedstrijd om de zevende plaats is duidelijk: het meeste voetballende vermogen zit bij Deinze, het grootste strijdershart bij Drongen. In de eerste minuut besluit Ward op de Drongense keeper. Twee minuutjes later moet Ids gepast tussenbeide komen om een tegendoelpunt te vermijden. Het is Simon die de score kan openen, op een assist van Ward. Vlak voor rust een mooie Deinse (Deinzense?) aanval over links. Ward zet voor, Bavo ziet zijn schot gestuit door de keeper. Ruststand: 1-0.

In de eerste minuut na de pauze gaat een schot van Simon voorlangs. Er volgt een snelle tegenaanval die blauw-grijs met succes afrondt: 1-1. Enkele minuten later krijgen we een corner. Via een Drongens been belandt het schot van Tibo V in doel. Deinze staat opnieuw op voorsprong. Lang kunnen we daarvan niet genieten. Meteen na de herneming overrompelt Drongen onze verdediging en staat het 2-2. Drie minuten voor tijd maken onze jongens de mooiste goal van hun toernooi. Thibeau S loopt de rechterflank af, zet perfect voor en Reinhard kopt binnen. 3-2 en de zevende plaats is binnen, denk je dan. Maar in de allerlaatste minuut breekt Drongen nog eens door. Ids komt uit maar trapt naast de bal, zodat een Drongense aanvaller de 3-3 maar binnen te tikken heeft. De scheidsrechter fluit meteen af.

Penalties moeten beslissen over de zevende plaats. Eén Drongenaar mist en Ids kan nog een Drongense strafschop stoppen, maar zelf missen we er drie. Een beetje tekenend voor ons score-probleem dit seizoen. Een achtste plaats op dit préminiementoernooi is ons deel.

21:27 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-08

Afscheidswedstrijd Anders Nielsen

anders nielsen 1
Op zaterdag 17 mei om 17 uur organiseert JV De Pinte een afscheidswedstrijd voor Anders Nielsen, die binnenkort met zijn gezin terugkeert naar Denemarken. Anders speelde onder meer voor Sint-Truiden, Club Brugge en AA Gent en is de papa van onze U9-speler Mikkel. De familie Nielsen nodigt iedereen van harte uit op deze galawedstrijd.

Tal van vedetten zijn bereid gevonden om de voetbalschoenen aan te trekken voor deze galawedstrijd: Vital Borkelmans, Pieter Collen, Peter Voets, Carl Massagie, Davy Cooreman, Yves Feys, Stefan Van Riel, Bert Dhondt, Stefan Leleu, Tom Hofmann, Galli Barka, Tony Sergeant, Patrick Goots, Franky Van der Elst, Gunther Schepens, Brian Priske, Sandy Martens, Stijn Vreven en natuurlijk ook Anders Nielsen zelf.

De toegang is gratis. Het wordt ongetwijfeld een gezellige bedoening daar in De Pinte, waar Nielsen dit seizoen nog actief was als trainer-speler.

Mikkel speelt zijn afscheidswedstrijd voor de U9 van KMSK Deinze tijdens het toernooi van Olsa Brakel, op 31 mei.

(Klik op de afbeelding om de affiche te bekijken in groot formaat)

13:32 Gepost door Gert in Buiten de lijnen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-08

Verslag toernooi Merendree

Geert Schobben, papa van Thibeau, zorgde voor onderstaand verslag van het toernooi van Merendree, waarvoor onze hartelijke dank! 

Een stralende bijna zomerochtend in het Vlaamse platte land.  8.30 u klokslag stipte aanwezigheid op de terreinen van Merendree.  We nemen deel aan het duiveltjestoernooi.  Vijf spelertjes op het plein, twee op de reservebank,  TT en TB beiden present.   
 

verslag1

Lorenzo Verspeelt,  Mikkel Nielsen , Gianni De Smijter, Thibeau Schobben, Dries Devrieze,  Dries Lippens en Arnoud Dhont nemen het in hun reeks op tegen  Merendree B, Merendree C en KSV Kortrijk.

In de andere reeks spelen Merendree A, SKDJ Lovendegem, FC Lembeke en FC Destelbergen  (Francis en Simon waren ook van de partij)  tegen elkaar.

Eerste wedstrijd: KMSK DEINZE   - KSV Kortrijk   :   6  -  1
Tweede wedstrijd:    LS Merendree B  -   KMSK DEINZE   :   1 – 2
Derde wedstrijd:   LS MERENDREE  C   -   KMSK DEINZE  :  1 – 5

Merendree toonde zich een goede organisator. Het toernooi verliep zonder fouten, de wedstrijden konden telkens mooi op tijd beginnen.  Onze spelertjes waren op het vroege uur nog niet helemaal goed wakker, maar na een opwarming van Tom kwam daar verandering in.  Zo kenden we een blitse start tegen Kortrijk. 
De wedstrijd tegen Merendree B was al moeilijker. Zelfs een 1-0 achterstand moest weggewerkt worden.  Dit was blijkbaar geen probleem en in de toch kort wedstrijd  (2 x 7,5 minuten zonder rust) konden we  nog 2 maal afwerken.

De spelertjes kregen elk de kans om ook eens op een andere plaatst te spelen.  Thibeau vond het tof om ook eens vooraan te mogen staan als piloot.   Gianni toonde zich ook een perfecte organisator en beheerste verschillende wedstrijdmomenten door de bal rustig af te nemen van de tegenstander en een mooie aanzet te geven voor een aanval.  Dries Lippens liet zich opmerken door enkele prachtige goals.  Mikkel en Dries Devrieze toonden zich in de dribbel van hun beste kant. Lorenzo had een moeilijke start maar kon  later op de dag toch zijn vechtlust tonen.   Arnoud had een eerder rustig toernooi.  Er was weinig dreiging  maar hij moest toch verschillende keren tussenbeide komen.  Op de foto’s van de verschillende wedstrijden kan je de inzet en gedrevenheid van onze spelertjes aflezen van hun gezichten.

Als winnaar van de reeks mochten we het in de finale opnemen tegen SKDJ Lovendegem.

Vierde wedstrijd:   SKDJ LOVENDEGEM   KMSK   :  1 – 6

Aangezien Lovendegem als winnaar uit de andere reeks kwam en er enkele grote kerels tussenzaten, hadden we toch een stevige wedstrijd verwacht.   Maar in de allereerste minuut konden we al scoren.  De maat was gezet. Als de kers op de taart hebben we de beker kunnen veroveren.  De foto met beker toont duidelijk de blijde gezichten.   

verslag2


We hebben regelmatig mooi en aantrekkelijk voetbal gezien en het resultaat mag er ook wezen.
Proficiat aan alle spelertjes. 

(Verslag: Geert Schobben)

verslag3

 

Peptalk van Tom, gevolgd door de KMSK kreet...

verslag4

Tussen twee wedstrijden werd er nougat uitgedeeld.
Is dit het geheime wapen van trainer Tom?

verslag5

De spelers mochten allemaal samen de beker in ontvangst nemen uit de handen van de plaatselijke sponsor.

verslag6

Een knal van Dries eindigt tussen de palen.

Menig duel werd verbeten uitgevochten. Getuige hiervan de volgende foto’s :

verslag7

verslag9 


We zagen ook enkele technische hoogstandjes :

verslag10

verslag11

09:43 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-08

U9 wint toernooi van LS Merendree

Op zaterdag 3 mei heeft onze U9 het toernooi van Merendree gewonnen. Uw afgevaardigde-verslaggever genoot op dat moment met het gezin van een deugdoende vakantie in Overijssel (Nl), maar gelukkig hebben tal van ouders het fototoestel bovengehaald, zodat ik hier toch een uitgebreid fotoverslag kan plaatsen.

Van trainer Tom kreeg ik ook de uitslagen door: 

SV Kortrijk - KMSK:         1 - 6
KMSK - Merendree A:      2 - 1
Merendree B - KMSK:      1 - 3

Finale :

Lovendegem - KMSK:    1 - 6

1e plaats op 8 deelnemers.

(Foto's families Dhont, Schobben en Nielsen) 

 

 gitte1

gitte2

gitte3

gitte4

gitte5

gitte7

gitte8

gitte9

tom1

tom2

tom3

geert1

geert2

geert3

geert4

geert5

geert6

geert7

geert8

 

22:01 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verslag toernooi Wetteren

Bij aankomst in Wetteren bleek dat de U9 niet 8 tegen 8 speelden, maar wel 5 tegen 5. Aangezien trainer Bart hiervan niet op de hoogte was gebracht, konden we geregeld verse pionnen inbrengen, want we hadden plotseling een (te) groot aantal wisselspelers voor handen.

Eerste wedstrijd: Wetteren - KMSK  5 - 4
KMSK begint sterk aan de partij, maar komt toch op achterstand tegen een technisch sterke ploeg. Nog voor de rust scoort Simon Feys echter 3x. Ruststand: 1 - 3.
Na de pauze trekt de tegenstander alle registers open, waardoor onze jongens teruggedrukt worden en zij algauw terug op gelijke hoogte staan wat de score betreft.
Het is erop en erover voor Wetteren, zij lopen uit tot 5 - 3. Illiano kan nog milderen tot 5 - 4, maar de tijd die nog rest is tekort om nog een gelijkspel uit de brand te slepen.

Tweede wedstrijd: KMSK - KV Kortrijk  3 - 4
Arne had ondertussen het strijdtoneel verlaten om te gaan feesten en Illiano had zich kandidaat gesteld om bij de U10 mee te spelen, zodat het iets makkelijker was voor de coach om wissels door te voeren doordat het aantal spelers verminderd was. KMSK werd meteen met de neus op de feiten gedrukt, 0 - 3 achter bij de rust. De tweede periode verliep beter, Simon Feys en Siel konden scoren. We kregen terug een wedstrijd, maar een schitterende vrije trap van Bavo was niet voldoende om de eerste punten van het tornooi binnen te halen, daar ook KVK nog een bal tegen de netten trapte. Eindstand: 3 - 4.

Derde wedstrijd: KMSK - AA Gent  3 - 5
Onze jongens komen stilaan op dreef met tegen de normaliter op papier toch wel sterkste tegenstander die we vandaag zouden treffen de beste kansen bijeen te voetballen. Simon Feys scoort, maar AA Gent is dodelijk efficiënt en puurt uit iedere kans een doelpunt. Ruststand: 1 - 3.
Na de rust scoren beide ploegen elk nog 2x, bij KMSK tekenen Simon Baes en Reinhard voor de doelpunten. Eindstand: 3 - 5.

Vierde wedstrijd:  KMSK - Oudenaarde  9 - 5
Een op voetballend gebied niet echt hoogstaande eerste helft van beide ploegen, maar wel veel doelpunten. Ruststand: 3 - 4.
De tweede helft steken onze jongens een tandje bij en vegen de vloer aan met de tegenstander. De partij eindigt op een 9 - 5 overwinning, de eerste punten voor KMSK zijn binnen.
Doelpunten waren van Reinhard (3), Bavo (2) en Simon Feys (4).

Vijfde wedstrijd: KMSK - Dender  1 - 5
Een heel sterke eerste helft van KMSK, maar scoren bleek moeilijk tegen een goed georganiseerde ploeg, Dender prikte er eentje tegen de netten. Ruststand: 0 - 1.
De tweede helft schakelde Dender een versnelling hoger en scoorden nog 4x, Simon Feys scoorde zijn tiende van de dag. Eindstand: 1 - 5.

Voetballend speelden we een betrekkelijk mooi tornooi, enkel de resultaten vielen een beetje tegen.

We speelden met: Stef, Jens, Francis, Simon B., Simon F., Reinhard, Siel, Bavo en in de eerste wedstrijd ook nog met Arne en Illiano.

(Verslag: Thierry)

10:16 Gepost door Gert in U9 (seizoen 07-08) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |