06-08-08

KMSK Deinze TB - AA Gent: 3-11

Na amper twee trainingen staat al een wedstrijd tegen een beresterke tegenstander op het programma: het A-team van AA Gent. Onder een loden zon begint de match moeizaam. Na drie minuten prikken de jonge Buffalo’s hun eerste treffer tegen de netten. Deinze herpakt zich en Ward krijgt de eerste kans, maar kraakt zijn schot. De rest van het eerste kwart gaat het spel gelijk op en neer, met licht veldoverwicht voor de Gentenaren, die een aantal corners op rij weten te versieren, maar die niet kunnen benutten. Deinze kan het spel wat naar zich toetrekken. Een schot van Dries DV wordt gepakt door de bezoekende doelman.


Het tweede kwart begint uitstekend. Op een assist van Bavo kan Ward de gelijkmaker scoren. De vreugde is van korte duur. Binnen de minuut staat Gent weer op voorsprong. Na een snelle tegenaanval scoren de Buffalo’s de 1-3. In de 20ste minuut begint Arne aan een solo-actie, die hij zowaar met zijn rechtervoet succesvol afsluit: 2-3. Een minuutje later gaat een kopbal van Dries DV naast. Met een keihard schot uit de tweede lijn diepen de Buffalo’s hun voorsprong in de 22ste minuut verder uit. Het laatste wapenfeit voor de lange rust, is een schot van Arne. Ruststand: 2-4.


Na de rust gaat Gent op zijn elan verder. Na 3 minuten scoren ze de 2-5. Daarna zien we een evenwichtig spelbeeld, met bij Deinze onder meer Bavo, Jens en Yarne die bergen werk verzetten. Na 10 minuten moet Dries na een duel eventjes van het veld met een fel bloedende lip. Ward neemt zijn plaats in. Deinze dreigt nog eens met een schot van Arne, maar het is Gent dat nog wat verder uitloopt, ondanks enkele knappe reddingen van keeper Stef.


Het laatste kwart begint hoopvol. Een schot van Arne gaat via de paal binnen. Daarna krijgen onze jongens duidelijk last van de vochtige hitte. Jens krijgt de rekening gepresenteerd van zijn zware inspanningen en moet met ademhalingsmoeilijkheden naar de kant. Ook enkele andere jongens happen nu naar adem en kunnen het hoge ritme van de eerste drie kwartier niet meer volhouden. Dries schiet nog eens op de paal en Ids komt nog een paar keer prima tussenbeide, maar toch kan Gent het aantal treffers nog optrekken tot elf.
Eindstand 3-11, na een al bij al goede wedstrijd die een minuutje of 10 te lang duurde.

KMSK Deinze speelde met: Stef en Ids in doel, Dries DV, Dries L, Jens, Bavo, Ward, Arne VDC, Tibo en Yarne.

19:04 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.