10-08-08

KMSK Deinze TB - Cercle Brugge: 4-2


Drie dagen nadat AA Gent op bezoek was, komt met Cercle Brugge alweer een eersteklasser zijn opwachting maken in onze Brielmeersen. In het wedstrijdbegin zien we twee wat afwachtende ploegen. Het spel gaat gezapig heen en weer, zonder echte doelkansen. Pas in de negende minuut moet Ids een eerste keer echt tussenbeide komen. Een minuutje later zien we de eerste vlotte aanval van Deinze, op links via Bavo en Dries L. De afwerking blijft voorlopig nog achterwege. Diezelfde Dries L zet zich na 12 minuten nog eens mooi door, na voorbereidend werk van naamgenoot Dries DV. Het wordt stilaan duidelijk dat er een mooie prestatie in de lucht kan hangen.


De eerste minuten van het tweede kwart probeert Cercle het heft wat meer naar zich toe te trekken, maar achteraan laten Tibo, Arne, Simon en Jens zich niet verschalken. Ook nieuwkomer Yarne laat zien dat hij al goed meedraait in zijn nieuwe team. In de 18de minuut steekt de pas ingevallen Illiano voor de eerste keer de neus aan het venster. Zijn schot stuit op de keeper. Deinze domineert nu de wedstrijd. Kort na de poging van Illiano komt ook Arne in een vrije schietpositie. De bal verdwijnt met een strakke lijn in het doel: 1-0. Onze oranjehemden krijgen nog wat kansjes, maar we gaan uiteindelijk met de kleinste voorsprong de rust in.

 

Na de pauze gaat Deinze op hetzelfde elan verder. Een doorgebroken Illiano lijkt op weg naar een tweede doelpunt, maar wordt door een Cercle-verdediger foutief afgestopt. De vrije trap levert niets op. Even opschudding in de vijfde minuut als een nochtans goed keepende Ids een terugspeelbal van Arne slecht controleert en de bal in het lege doel hobbelt: 1-1. Onze jongens laten het niet aan hun hart komen en gaan meteen weer op zoek naar de voorsprong. Illiano ziet een schot eerst nog afgeblokt door de keeper. Nog geen minuut later kan hij opnieuw doorbreken. Met een prachtig boogballetje verschalkt hij de doelman: 2-1. Ook Bavo waagt nog zijn kans met een knap schot, maar de Cercle-keeper is bij de les.

Als in het begin van het laatste kwart bij een tegenaanval een paar groen-zwarte spitsen op het doel afstormen, zet onze keeper zijn eerdere fout recht met een mooie redding. Deinze blijft vlot combineren. Simon ziet een mooi schot op de lat uiteen spatten. In de 20ste minuut kopt Bavo een hoekschop van Illiano perfect binnen: 3-1. Na een nieuwe corner gaat een schot van Ward nipt over. Het dreigt nog even spannend te worden als Cercle na een snelle tegenaanval de aansluitingstreffer maakt. Maar onze jongens hebben dit seizoen blijkbaar besloten om de kopjes niet te laten hangen en gaan de laatste minuten op zoek naar nog een goal. Ze versieren enkele hoekschoppen op rij. Uiteindelijk is het Jens, die met een mooi schot (met zijn linkervoet, tot grote tevredenheid van trainer Bart) de 4-2 eindstand op het bord zet. Een knappe prestatie, die hopelijk nog veel navolging krijgt dit seizoen!

KMSK Deinze speelde met: Ids, Arne VDC, Tibo, Simon, Jens, Bavo, Dries DV, Dries L, Ward, Yarne en Illiano.

00:12 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.