11-08-08

KMSK Deinze TT - Cercle Brugge A: 2-3

De toeloop naar het jeugdstadion kwam traag op gang, zaterdagochtend 9 augustus. Nochtans een schitterend zonnetje bij frisse temperatuur, ideaal voor de atleten van Cercle Brugge en KMSK Deinze. De grasmat lag er nog een beetje nat bij. Trainer Tom had maar één boodschap voor onze mannen: het moet beter dan tegen Gent. En die boodschap hadden ze blijkbaar goed begrepen. Ze schoten furieus uit de startblokken. We zagen in het eerste kwartier een gelijkopgaande wedstrijd. Er werd zeker stevig verdedigd door Simon, Andres en Gianni. Elke doorbraak van de tegenstander werd afgeweerd door het drietal.

Ondanks dit sterk trio had trainer Tom toch een totaal nieuwe verdediging klaarstaan voor het tweede kwartier. Ook met dit nieuwe drietal, Lorenzo, Francis en Thibeau werden alle aanvallen van Cercle Brugge koelbloedig omgezet in een opbouwend voetbal van achteruit. Dit gaf de kans aan Yarno om in de 5de minuut de 1 – 0 te laten optekenen. Slechts enkele minuten later opnieuw druk van onze kant. Delano durfde echter niet trappen in de “zone van de waarheid”, maar kon wel een corner versieren. Deze corner werd keurig omgezet in een goal door Lorenzo, euforie ten top, we stonden 2 – 0 voor tegen een eersteklasser. Er volgden nog enkele trappen van Reinhard op doel, maar spijtig genoeg zonder resultaat.

Het was een totaal ander Deinze dat we zagen dan tegen Gent. We zagen perfect positiespel, inzet en werkkracht. Ook in het derde kwartier bleef de euforie leven. Een schitterende actie van de tegenstrever bracht wel de aansluitingstreffer, maar het kon ons nog niet raken.  2 – 1 . We eindigden het derde kwartier met een mooie redding van Stef.

Met opnieuw een andere opstelling startten we aan het vierde en laatste kwartier. Nog vijftien minuten de voorsprong verdedigen leek een haalbare kaart, zeker met een goedspelende ploeg. De tegenstander leek zich wel te herpakken en in de derde minuut kon Cercle Brugge de gelijkmaker scoren uit een stilstaande situatie. Opnieuw drie minuten later kon de tegenstrever zelfs op voorsprong komen: 2 – 3.  We konden deze situatie niet meer rechttrekken. De strijd was gestreden.& Als wapenfeit konden we de blessure van Thibeau nog noteren. Hopelijk is hij vlug terug op de been.

We zagen een mooie wedstrijd, prachtig positiespel, gemotiveerde en hardwerkende spelers. En het is dat wat telt, nietwaar? Er wachten ons nog mooie voetbalmomenten...

Geert

 

09:44 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.