17-08-08

KMSK Deinze TB - Sparta Petegem U11: 7-6

Na de zondvloed van vorige woensdag, is iedereen opgetogen dat op deze zaterdagvoormiddag de zon uitbundig schijnt. Trainingsveld F (aan de tennisvelden) doet voor één keer dienst als wedstrijdveld. Nadat enkele bereidwillige ouders de loodzware doelen op hun plaats hebben gezet (waarvoor dank!) kan de scheidsrechter de wedstrijd op gang fluiten. Onze tegenstanders van Sparta Petegem zijn allemaal een jaartje ouder: geboortejaar 1998 en dus U11. Het is er meteen aan te zien. In de eerste minuten overrompelen de groen-zwarten onze jongens. Al in de eerste minuut raakt de bal niet weg uit een kluwen van oranje verdedigers en groene aanvallers. Uiteindelijk belandt de bal vanuit de “scrimmage” in het doel: 0-1. De Sparta-druk blijft aanhouden. Deinze raakt maar niet uit de omknelling. Ids pareert een ver schot, maar een goed gevolgde Petegemnaar kan van dichtbij de rebound scoren. In de zesde minuut verdwijnt een ver schot in doel: 0-3 na enkele minuten en een ware afstraffing dreigt.


Maar dan raken onze jongens gewoon aan het fysiek sterke (maar altijd faire) spel van de tegenstander. Ze kunnen zich uit de omknelling voetballen en vanaf de zevende minuut kantelt de wedstrijd. Het eerste echte gevaar van Deinze komt van een schot van Illiano, dat afketst op een verdediger waardoor de bal bij Jens terecht komt. Zijn poging gaat maar net naast. In de veertiende minuut zien we een pracht van een aanval. Tibo speelt Simon aan op links. Die loopt met de bal de flank af, kruist dan naar Jens op rechts. Die aarzelt geen moment en werkt perfect af: 1-3.


Het tweede kwart gaat Deinze op hetzelfde elan verder. Een schot van Simon gaat maar net naast. Twee minuten later treft Illiano wel raak. In de 20ste minuut versiert Arne na een mooie actie een hoekschop. Illiano neemt de corner, Arne kopt over. Illiano ziet nog twee pogingen in het zijnet en op een verdediger stranden. Sparta Petegem blijft gevaarlijk op de tegenaanval. In de 23ste minuut moet Stef alles uit de kast halen om een vierde tegendoelpunt te verhinderen. Pogingen van nog maar eens Illiano en Yarne gaan net over of naast. Ook Dries L toont dat hij zich niet zomaar opzij laat zetten. Ruststand: 2-3.


Zelfde scenario na de rust: met goed voetbal houdt Deinze de touwtjes in handen. Het eerste wapenfeit na de Isostar-pauze is een mooie aanval op rechts via Jens. Twee minuten later verdwijnt een schot van Arne tussen de benen van de keeper door in doel: 3-3. Ook Simon waagt nog enkele keren zijn kans, maar de keeper bokst de bal over de lat. En plots verdwijnt de concentratie bij onze oranje-zwarten. Ids kan bij een eerste dreigende tegenaanval zijn netten nog schoon houden, maar dan kan Petegem twee keer na elkaar scoren: 3-5. Het teken voor trainer Bart om wat met de posities te schuiven. Onze U11 herpakt zich. Arne breekt door en zet voor tot bij Yarne, die beheerst de aansluitingstreffer scoort.


Yarne heeft nu de smaak te pakken. In het begin van het vierde kwart scoort hij van dichtbij de gelijkmaker. Twee minuten later zorgt Illiano ervoor dat Deinze voor het eerst op voorsprong komt. Na een hoekschop besluit de technisch weer sterke Ward op de keeper. Een snelle aanval via Arne levert geen doelpunt op, maar wel een bewonderend applausje van Patrick Kabeya-Mbaya, de speler van het eerste elftal die tijdens zijn stretching even staat te kijken naar onze U10. Vier minuten voor tijd levert Yarne vanop links een perfecte assist af. Illiano werkt snoeihard en perfect af: 7-5.  Sparta Petegem laat niet zomaar begaan en komt vlak voor tijd nog terug tot 7-6, maar daar blijft het bij. We kunnen naar de kleedkamer met een nipte overwinning tegen een meer dan verdienstelijke tegenstander.

KMSK Deinze speelde met: Ids en Stef, Illiano, Simon F, Dries L, Jens, Bavo, Ward, Arne, Tibo en Yarne.

22:28 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.