17-08-08

KMSK Deinze TT - Sparta Petegem: 6-1

Op deze mooie zaterdagmorgen werd met hoge verwachting uitgekeken naar de confrontatie met de buren van Sparta Petegem.

Onze ploeg is gebrand op een goede prestatie na de toch wel ontgoochelende helft tegen Zulte-Waregem ; winnen was de boodschap.

De wedstrijd startte met een mooi schot van Francis gepareerd door de doelman. Even later brak Yarno door en gaf een prima voorzet naar onze goalgetter Delano dewelke hard over schoot. Deinze had het moeilijk om zijn gebruikelijk combinatievoetbal te vinden en ging iets te veel uit van de persoonlijke actie.

Gelukkig hadden de jongens de laatste thematraining aangaande hoekschoppen goed omgezet en het was Delano na een corner van Francis en een kopbal van Reinhard dewelke eindelijk de score kon openen. Nadien volgde nog een hard schot van Andres hetwelke een einde maakte aan een zenuwachtig 1e kwart.

Het 2e kwart was er één om vlug te vergeten; veel balverlies, geen combinatievoetbal en veel hoge ballen. Het was dan ook uit een misverstand in onze verdediging dat Sparta de voor hun verdiende gelijkmaker scoorde. Trainer Tom kreeg het meer en meer op zijn heupen, maar behield zijn koelbloedigheid door op zijn tanden te bijten. Gelukkig bleef  het bij één tegentreffer dank zij een hard werkende Francis en Lorenzo.
 
Een kleine donderpreek en nadien motiverende speech was het gevolg en alles werd nog eens op een rijtje gezet.

Het 3e kwart startte echter zoals het 2e geëindigd was, maar na 7 minuten kwam eindelijk de kentering via een schot van Reinhard op de dwarsligger. Nadien zette Reinhard zich door na een assist van Simon en scoorde de 2-1. Eindelijk was de ban gebroken en het was Arne dewelke op fraaie manier na assists van Lorenzo en Andres het 3e en 4e doelpunt maakte.
Ook Yarno pikte na goed druk zetten door de middenveldspelers zijn doelpuntje mee. 

Onze keeper Arnoud had zeer weinig werk en werd in het laatste kwart vervangen door collega Ids.

Het 4e kwart was eigenlijk het beste met een beter combinerend Deinze en meer samenspel. Een keihard schot van Lorenzo werd echter prachtig gered door de Spartaanse doelman. Het was Reinhard dewelke met een goed uitgevoerde vrije trap op aangeven van Francis de  6-1 op het bord zette.
Die zelfde Francis bezegelde de wedstrijd met een mooi schot uit de tweede lijn net over.
Opdracht volbracht maar dus nog veel werk aan de winkel.

Voor Deinze speelden: Arnoud, Ids, Simon, Francis, Yarno, Arne, Andres, Delano, Lorenzo en Reinhard.

Verslag: Philippe

18:00 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.