24-08-08

KWIK Eine - KMSK Deinze TT: 8-3

Zaterdag 23 augustus werd de laatste van een reeks vriendschappelijke wedstrijden afgewerkt tegen eerste provincialer KWIK EINE. We speelden tegen de 2de jaars provinciale preminiemen, geboortejaar '98, een jaartje ouder dus. "Een gerenommeerde en niet te onderschatten ploeg...!", kondigde Trainer Tom aan.

Tussen de regenbuien door speelden we 4 x 15 minuten op het mooie B-terrein van Eine. Het was een kort veld, of meenden we dat maar met die hoge en verre ballen van de tegenstrever?

Het eerste kwartier was een beetje aftasten, maar we stonden toch direct achter met 3 – 0 na amper 9 minuten gespeeld te hebben. Er waren verwoede pogingen om trachten te voetballen van achteruit. Enkel onze frontlinie deed niet echt mee. Waarschijnlijk nog onder de indruk van de grote gestaltes van de Einse kwikke preminiemen. Enkel Reinhard en Gianni konden een poging wagen met een trap op doel. Maar de bal eindigde in de netten of veel te hoog.  Achteraan deden Simon, Francis en Andres verwoede pogingen om de aanvallen te weren. Ze speelden trouwens een verdienstelijke wedstrijd.

Het duurde tot in het tweede kwartier voordat we iets te zeggen kregen vooraan. Op assist van Yarno kon Thibeau de 1-4 optekenen in de 5 de minuut.
Acht minuten later konden we dit herhalen en scoorde Thibeau de 2de treffer: 2 – 4.
Achteraan speelde Lorenzo een schitterende wedstrijd met veel inzicht en inzet. Je ziet Lorenzo, met zelfvertrouwen lukt dat.  Proficiat.

In het derde kwartier kon Gianni op assist van Thibeau de aansluitingstreffer scoren: 3-4. We deden verder nog steeds echt waar mooie pogingen om te “voetballen”.
“Een mooie en doeltreffende opleiding voor die spelertjes”, kreeg Tom na de wedstrijd als compliment toegesmeten van een kenner uit het milieu.

De tegenstander bleef aandringen en scoorde nog 2 x,  ondanks de inspanningen van onze “muur”: Simon, Francis en Lorenzo. Arnoud haalde alles uit de kast om alle doeltrappen af te weren. Die privé-lessen van afgevaardigde-trainer-verzorger Philippe  zullen zeker vruchten afwerpen.  

In het vierde kwartier kregen we nog 2 goalen op ons dak. Als wapenfeiten konden we nog noteren: een trap van Gianni op doel in de 4de minuut.  Mooie actie van Reinhard, Siel en Yarno op links maar afgeblokt door de grote blonde verdediger.
En als afsluiter een zeer mooie redding van Arnoud in de laatste minuut.

In de strafschoppen lagen we boven. De schutters van Eine konden slechts 1 van  de 11 trappen verzilveren. Arnoud keepte een schitterende wedstrijd en kon dan nog menig strafschop tegenhouden. Onze eigen schutters konden toch 4 van de 12 strafschoppen tegen de netten drukken.  

PS:  In het centrum van Eine staat er een standbeeld van een man met een voordeur op een kruiwagen. Wie kent de anekdote van dit toch wel unieke standbeeld?

KMSK Deinze speelde met de volledig ploeg : Francis, Simon, Lorenzo, Yarno, Arne, Gianni, Arnoud, Thibeau, Andres, Delano, Reinhard en Siel.

(Verslag: Geert)

13:18 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Standbeeld Eine 't Heeft iets te maken met Prosper, zijn echtgenote, hun voordeur en een café ;-)

Gepost door: Gert | 25-08-08

De commentaren zijn gesloten.