31-08-08

KV Oostende A - KMSK Deinze TB: 10-2

Het A-team van KV Oostende is ongetwijfeld één van de betere ploegen uit onze reeks. De eerste competitiewedstrijd is dus meteen een zware dobber. Het begint nochtans veel belovend, met al in de tweede minuut een assist van Yarne en Illiano die perfect afwerkt: 0-1. We voetballen nog een paar minuten goed mee, maar dan begint het festival van KV Oostende, met maar liefst vier doelpunten in het eerste kwart. Onze U10 komt op elk vlak wat te kort tegen de sterke kustjongens. Langs de oranje zijde noteren we alleen een noemenswaardige poging van Arne in de elfde minuut.

In het begin van het tweede kwart zetten Bavo en Illiano een mooie actie op langs rechts, maar ze stranden voor ze het doel van de zeejongens kunnen bereiken. Daarna hervallen we in dezelfde fout: we komen altijd en overal een stapje te kort. Zo kan Oostende te gemakkelijk verder uitlopen tot 7-1. Vlak voor de rust eindelijk nog eens een snelle tegenstoot van Deinze. De poging van Ward wordt van de lijn gehaald.

In de kleedkamer vraagt trainer Bart om de eerste helft te vergeten, van vooraf aan te beginnen en een stuk feller te spelen. De spelers hebben het begrepen en na de rust zien we een heel ander Deinze uit de kleedkamer komen. Meteen met resultaat. Een schot van Yarne strandt in de eerste minuut nog op de keeper, maar in de derde minuut zet Tibo met een fraai schot de 7-2 op het bord. Er volgt een kleine domper als na een verloren duel KVO in de zesde minuut de 8-2 aantekent. Maar onze U10 blijft nu een pak feller uit de hoek komen. Een schot van Jens stuit op de Oostendse keeper, een poging van Bavo gaat voorlangs. Na een corner besluit Yarne vlak naast en Tibo treft nog eens de paal. De tegenstoten van Oostende blijven gevaarlijk, maar Dries L is achteraan bijzonder attent en ook Simon en Arne zijn bij de les. Als KVO er toch door geraakt, staat ook Ids na de rust een stuk zelfzekerder in zijn goal dan ervoor.

Het laatste kwart zien we hetzelfde spelbeeld. Een sterk KV Oostende blijft razend gevaarlijk als ze uitbreken, maar onze jongens vangen ze goed op. Ward komt een paar centimeter te kort om glijdend een derde oranje doelpunt te maken en Illiano waagt nog eens een dubbele poging. Zijn eerste schot stuit op de keeper, zijn rebound gaat net naast. Als helemaal op het eind van de match de vermoeidheid wat toeslaat, profiteert Oostende daarvan om nog twee keer te scoren en de 10-2 eindstand op het bord te zetten, na een wedstrijd met twee gezichten: een te loom Deinze voor de rust, een stuk feller Deinze na de rust.

Noteren we nog dat Dries DV speciaal naar Oostende kwam om voor zijn ploegmaats te supporteren. We wensen hem een spoedig herstel toe!

23:57 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.