07-09-08

FC Brussels - KMSK Deinze TT: 6-3

Zondagmorgen 8 uur. Negen frisse oranje-zwartjes stonden klaar om naar Brussel te trekken.  Een wedstrijd tegen FC Brussels stond op het menu. De eerste competitiewedstrijd van onze nieuwbakken preminiemen op verplaatsing. Trainer Tom “en plein forme...” Geen discussies over Brussel-Halle-Vilvoorde, maar voetbal stond op het programma.

Onder het motto “ken je tegenstander”  een kleine historische schets : RWDM is de afkorting van Racing White Daring Molenbeek. Deze voetbalclub uit Brussel ontstond uit de fusie tussen Racing White en Daring Molenbeek. Inmiddels is de club na financiële perikelen en een volgende fusie opgegaan in KFC Strombeek, dat werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en omgedoopt tot FC Brussels.

Er werd op voorhand reeds druk gesproken en gemaild over het “kunstgras”.  Een eerste kennismaking voor de meesten onder ons. Het leek toch sneller dan normaal, maar de geur van een vers gemaaide ploeze zal je er toch nooit kunnen opsnuiven.

In de gietende regen werd de wedstrijd op gang gefloten. Een flinke start op de synthetische mat werd al in de eerste minuten bezegeld met de 0 – 1 door Gianni. Maar er had meer ingezeten. We hadden na 10 minuten spel reeds 0 - 3 moeten voorstaan.... De tegenstander kon niet volgen.  We hadden dit niet voldoende kunnen uitbuiten. Spijtig, want beetje per beetje kregen de Brusselaars meer vat op het spel. Het rommelde een beetje in de Deinzense verdediging. Lorenzo, Andres en Francis konden de 1 – 1 niet vermijden. Een foutieve uittrap van Arnoud lag nog geen 2 minuten later aan de basis van de 2 – 1.  

In het tweede kwartier waren er twijfels. Was er wel voldoende inzet? Individuele duels werden steevast verloren. In balbezit deden we goed mee, maar éénmaal de bal kwijt, betekende afzien. FC Brussels liep verder uit, met de 3 – 1 in de zesde minuut en de 4 – 1 in de achtste minuut. Hierbij werd zelfs de bal tussen drie verdedigers door gespeeld en gewoon rustig binnengetikt door een plaatselijke goalie. Het was Yarno die op assist van Siel de 4 – 2 kon optekenen. We speelden volop mee.

In het derde kwartier konden Simon en Siel alleen afstevenen op de Brusselse goal. Mooie assist van Siel, die de keeper met een tikje kansloos maakte. Simon kon gewoon binnenleggen. De aansluitingstreffer:  4 – 3.
Verder was het nog moeilijk. Opnieuw moesten we bij individuele duels de duimen leggen. De bal schoof door op dat synthetische gras en er werden passen niet tijdig aangenomen. De tegenstanders gebruikten armen en schouders en wij hielden in.  Meteen waren de thema’s voor de volgende trainingen van de oranje-zwarten vastgelegd.

In het vierde kwartier een zelfde scenario. Zelfs in de eerste minuut werd het 5 – 3.
We zagen toch wel vechtlust en pogingen tot voetbal bij onze mannen. Een mooie actie van Thibeau , Gianni en Yarno eindigde naast. Werk aan de winkel voor het uittrappen van onze keeper. Een afstraffing door de tegenstander bracht het eindresultaat op 6 – 3.

Al bij al een faire wedstrijd, mooie momenten en een eerste ervaring op kunstgras. Wacht maar, beste hoofdstadbewoners, op ons eigen grasmat spelen we beter.....

KMSK Deinze speelde met: Siel, Lorenzo, Francis, Simon, Yarno, Gianni, Thibeau, Andres, en Arnoud. 

Verslag: Geert

20:29 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

blog voor de u11 deinze de u 11 hebben ook intresse om een blog op te starten kan je mij de nodige info geven wat we juist moeyen doen om dezelfde lay-out te hebben.Dank bij voorbaat.

Gepost door: dhuyvetter | 24-10-08

De commentaren zijn gesloten.