13-09-08

Rupel Boom - KMSK Deinze TB: 6-7

Op het gebied van de omkadering is een uitstapje naar Rupel Boom altijd een prettige ervaring: de mooie sportinfrastructuur van ‘De Schomme’ in het al even mooi provinciaal domein ‘De Schorre’, goede terreinen en een vriendelijke ontvangst. Op sportief gebied is een verplaatsing naar Klein Brabant geen cadeau. Uit het verleden weten we dat deze tegenstander niet te onderschatten valt.


Het eerste kwart begint met veldoverwicht voor jong oranje. Op een perfect gegeven corner van Jens kan Yarne de bal net niet beroeren. Twee minuten later zien we een mooie doorsteekpas van Arne tot bij Ward, maar de keeper van Rupel Boom komt gepast uit en voorkomt de openingstreffer. Een hard schot van Simon knalt op de rug van een blauw-zwarte verdediger. In de 11de minuut breekt Arne door, maar ook hij stuit op de uitgekomen keeper. Een minuutje later gaat een schot van de alomtegenwoordige Arne net naast. Op het einde van het eerste kwart zien we onze jongens stilaan vervallen in hun klassieke fout: een te traag tempo en te weinig gretigheid. We winnen geen enkel duel. Het resultaat: na een resem gemiste kansen van oranje-zwart, is het bij de eerste snelle tegenaanval van Rupel-Boom meteen raak. De 1-0 staat op het bord.


Het tweede kwart gaat het van kwaad naar erger. Bij de eerste blauw-zwarte aanval aarzelt Ids bij het uitkomen en de bal verdwijnt onverbiddelijk in de rechter benedenhoek: 2-0. De ballen vliegen nu langs alle kanten om onze oren. In de 18de minuut verdwijnt er eentje net onder de deklat: 3-0. Deinze kan daar alleen een wat aarzelende aanval tegenover stellen, maar het schot van Ward kraakt. De Boomse keeper duwt wat later een schot van Jens in hoekschop. Simon kan met het hoofd de hoekschop van Illiano net niet goed genoeg raken. Vijf minuten voor rust eindelijk nog eens een mooie aanval van onze jongens. Illiano trapt de perfecte assist en Ward tikt binnen: 3-1. De opleving is maar tijdelijk. Na een Deinse aanval trapt een Boomse verdediger een lange bal over onze verdediging tot bij een blauw-zwarte spits die is blijven hangen. Hij werkt koelbloedig af: 4-1. Vlak voor rust wordt het zelfs 5-1, na onzorgvuldig uitverdedigen.


In de loop van het tweede kwart is trainer Bart heel stil geworden, en onze jongens weten dat dit weinig goeds voorspelt. Tijdens de rust vertelt hij hen waar het fout loopt en geeft hij ze een duidelijke richtlijn mee: “Wij maken nu de eerste goal en ik wil geen enkele tegengoal meer zien. Als Rupel Boom vijf keer kan scoren in één helft, kunnen wij dat ook.”
Of het aan de strenge woorden van de trainer ligt of aan de sportdrank van afgevaardigde Patricia is niet geheel duidelijk, maar plots lijkt er wel een ander team op de grasmat te staan. Het gevraagde doelpunt komt er al in de eerste minuut na de rust: Illiano toont zijn onovertroffen traptechniek en schiet een corner rechtstreeks binnen: 5-2. Onze U10 grijpt Rupel Boom (figuurlijk) bij de keel en zal de greep de rest van de wedstrijd niet meer lossen. In de derde minuut zien we een lange schermutseling voor het Boomse doel. Yarne kan de bal uiteindelijk binnentrappen: 5-3. Ook Ids is nu bij de pinken en plukt even later een Boomse poging uit de lucht. In de zesde minuut is het weer prijs: na een mooie actie van Illiano scoort Arne de aansluitingstreffer: 5-4. De keeper van Rupel Boom speelt een sterke partij en pakt onder meer een schot van Bavo en van Arne. Op het einde van het derde kwart zet Illiano perfect voor tot bij Yarne. Zijn poging mist net het doel.


In het begin van het tweede kwart is het Arne die opnieuw doorbreekt. Hij levert de bal af bij Illiano, die beheerst de gelijkmaker maakt. Een minuutje later zien we een prachtige aanval langs de linkerflank. Dries L speelt na een mooie actie Yarne aan. Die zet voor en Bavo zet onze U10 voor het eerst op voorsprong: 5-6. Een ver schot van Tibo gaat net naast. We krijgen nog een aantal corners, een vrije trap en Bavo schiet nog eens voorlangs én op de lat. Na een aantal gemiste kansen volgt altijd een tegendoelpunt. Het is deze keer niet anders. Na een snelle tegenaanval volgt een hard schot. Ids weert af, maar de bal komt bij een blauw-zwarte spits terecht. Zijn schot treft de paal, botst vervolgens op de rug van onze keeper en gaat zo binnen: 6-6. Maar onze U10 is niet van plan om hun spectaculaire terugkeer te laten verbrodden en ze gaan onverdroten op zoek naar de goal van de overwinning. Die komt er in de voorlaatste minuut, als Arne kan scoren na een hoekschop. Onze jongens én de meegereisde supporters gaan helemaal ujt de bol. In de extra tijd treft Bavo nogmaals de lat. Eindstand 6-7, na een wedstrijd met twee gezichten. Met de ingesteldheid van de tweede helft zullen we weinig wedstrijden verliezen!


KMSK Deinze speelde met: Ids, Yarne, Illiano, Simon F, Dries L, Jens, Bavo, Ward, Arne VDC en Tibo.

21:35 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.