14-09-08

KMSK Deinze TT - KV United: 6-3

Op naar onze eerst overwinning in de competitie  moeten onze preminiemen vanmorgen gedacht hebben bij het ontwaken.  Elf opgetogen voetballertjes betraden de kortgewiekte grasmat voor een wedstrijd tegen  de “vroeg uit de veren” spelertjes uit het verre Lommel.


Het beloofde een mooie wedstrijd te worden want de groentjes probeerden ook te voetballen, waardoor trainer Tom in zijn nopjes was. Reeds in de vijfde minuut moest keeper Arnoud een mooie redding uit de mouwen schudden om de nul op het scorebord te houden.
Amper een minuut later poogde Delano een solotrip naar de keeper maar de bal eindigde in diens handen.  Nog geen minuut later kon Reinhard een corner afdwingen.  Hiervan maakte Siel gebruik om met zijn onovertroffen traptechniek (Gert, U10TT  kan  dat ook :-)
)  de bal rechtstreeks binnen te trappen: de 1-0 stond op het bord   Even later noteerden we een ontsnapping met 3 man, Yarno, Delano en Siel stonden bijna alleen voor de keeper maar de trap op goal was te zwak.  Deinze kon de druk verder opdrijven met een hard schot van Reinhard op de keeper. Na 12 minuten kon Reinhard de 2-0 scoren nadat de bal goed opgevangen werd in het middenveld.
In een onbewaakt moment, we stonden stil, geen beweging meer in onze mannen,  scoorden de groenen  de 2-1.   En nog geen 2 minuten later opnieuw, we gingen rusten met 2-2 op het scorebord. In het tweede kwartier zagen we onze mannen voetballen als nooit tevoren.  Beter zelfs dan in de dromen van trainer Tom en menig ouder. Ik kon het bijna niet bijhouden om de mooie momenten te noteren.
Een corner van Gianni, net naast getrapt door Lorenzo. Mooi samenspel van Siel, Gianni en Yarno, eindigde op de keeper. Na 3 minuten een trap van Reinhard op de goal, we stonden terug voor: 3-2.
In de 7de minuut een vrije trap, tikje van Thibeau, trap van Reinhard op de deklat, maar een rappe Andres was goed gevolgd en kopbal binnen: 4-2.
Enkele minuutjes later assist van Reinhard en mooie geplaatste goal van Yarno 5-2.
En het voetbalfeest bleef maar duren. We bleven mooie combinaties op de mat leggen, wat een ijver, wat een werkkracht. 
10de minuut, voorzet van Siel recht in de voeten van Yarno die maar binnen hoefde te tikken 6-2.


Ik wou dat ik over het derde kwartier hetzelfde kon vertellen, maar...    niets is minder waar. Wat een kwartiertje. Totaal het tegenovergestelde van het tweede kwartier. Geen combinaties, geen voetbal. Hoge en verre ballen van de tegenstander, geen kansen, geen gevaar...  Enkel Lorenzo toonde met momenten koelbloedige taferelen: mooie controle, correcte dribbel en nog een perfecte pas op de koop toe. Simon kon enkele keren mooi uithalen en voorzetten maar zonder gevolg.


In het vierde kwartier moest Arnoud al direct in de eerste minuut een schitterende redding demonstreren. Arnoud die overigens een prachtige wedstrijd keepte, onnavolgbaar, goed voor het zelfvertrouwen. Te noteren waard was nog een hoogstandje van onze jongens, Simon die Thibeau op weg zette, die op zijn beurt Siel aanspeelde, waarna Siel strandde op de keeper.  Mooie combinaties. Yarno, jager van dienst, kon tot tweemaal toe de bal ontfrutselen van de keeper en de achterspelers maar eindigde 1x op de paal en 1x net langs. KV United kon nog scoren nadat onze laatste mannen onzorgvuldig uitverdedigden: 6-3. Maar nogmaals we probeerden mooi voetbal te spelen. De tegenstrever deed goed mee. Het zit erin, zoals ik reeds zei, we gaan nog mooie momenten beleven...

KMSK Deinze speelde met: Siel, Lorenzo, Francis, Simon B, Yarno, Gianni, Thibeau, Andres, Arnoud, Delano en Reinhard.

(Verslag: Geert)

20:54 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.