21-09-08

KMSK Deinze TB - Eendracht Aalst: 11-3

De opdracht die onze U10 meekrijgt bij het begin van de wedstrijd is eenvoudig: het sterke spel van de tweede helft tegen Rupel Boom verder zetten. Onze jongens hebben het goed in de oren geknoopt en leveren een sprankelende wedstrijd af. In de tweede minuut mogen we na een vlotte aanval een hoekschop nemen. Arne "buikt" de perfecte corner van Illiano over de doellijn: 1-0. Deinze domineert, maar Eendracht Aalst probeert bij momenten goed mee te voetballen. Kort na de openingsgoal moet keeper Stef gepast tussenbeide komen om de gelijkmaker te verijdelen. In de vijfde minuut op links opnieuw een corner voor Deinze. Niemand kan de hoekschop van Illiano beroeren, maar voorbij de tweede paal staat de attente Bavo. Die brengt de bal meteen weer voor doel en Arne kopt heel mooi binnen. Het is nu al oranje-zwart wat de klok slaat. Arne probeert het nog een paar keer en een schot van Yarne gaat over de deklat. In de veertiende minuut een snelle aanval over rechts. Via Tibo en Dries L komt de bal bij Bavo. Die levert opnieuw een mooie assist af. Deze keer is het Illiano die afwerkt: 3-0.

In het begin van het tweede kwart kan Jens zich stevig doorzetten op de linkerflank, maar hij stuit uiteindelijk op de Aalsterse doelman. De Ajuinen laten bijwijlen zien dat ook zij weten wat voetbal is. Op een snelle, mooi uitgevoerde tegenaanval scoren ze de 3-1. Daarna neemt Deinze weer het heft in handen. Een schot van Arne knalt op de paal. Vijf minuten voor de rust levert Illiano een voorzet-schot af dat door de vingers van de keeper glipt: 4-1.

Na de lange rust schakelt oranje-zwart nog een versnelling hoger. Al in de eerste minuut zien we een mooie aflegger van Illiano, door Arne zonder aarzelen benut: 5-1. Een minuutje later komt Stef goed uit op een Aalsterse tegenaanval. Onze keeper speelt een goede wedstrijd. Het is dan ook eventjes schrikken als hij kort daarop zich misrekent en de bal in de voeten van een Aalsterse spits rolt. Die laat de onverwacht kans niet liggen: 5-2. Bavo besluit om zijn doelman een hart onder de riem te steken. Meteen na de aftrap pakt hij de bal perfect aan en schiet hij in één tijd binnen, na mooi voorbereidend werk van Simon: 6-2. Het gaat nu snel. Amper een minuutje later een actie van Yarne op links. Hij zet voor tot bij Illiano, die na een mooie schijnbeweging van dichtbij de 7-2 op het bord zet. Op de eerstvolgende Aalsterse tegenaanval, afgerond met een hard schot, stelt Stef weer orde op zaken met een mooie safe. In de 40ste minuut zet Arne vanop de middenstip Bavo aan het werk. Die loopt recht op doel af en scoort de 8-2.

Het laatste kwart begint met een doelpunt van Aalst. Een mooi schot laat onze keeper kansloos: 8-3. Het lijkt er eventjes op dat de wedstrijd nu rustig naar zijn einde zal kabbelen, maar dat is zonder Illiano gerekend. Zeven minuten voor tijd lost hij nog eens een schot. De keeper moet de bal lossen en het is Illiano zelf die de rebound scoort: 9-3. Een minuutje later is Tibo in balbezit. Hij heeft aan één oogopslag genoeg om te zien dat Illiano vrij staat. Die werkt koelbloedig af: 10-3. Onze spits zet in de laatste minuut de kroon op het werk. Met een puntertje zet hij vanuit een scherpe hoek de 11-3 eindstand op het bord.

We zagen vandaag een meer dan aangename wedstrijd, waarbij vooral onze voorlinie zich in de kijker kon spelen. Maar we mogen zeker onze achterhoede niet vergeten. Wat meer in de schaduw verzetten ook zij bergen werk, met de immer koelbloedige Tibo centraal achteraan, de hardwerkende Simon links achteraan en Jens, die nogmaals aantoonde dat hij zich zowel links als rechts op het veld uitstekend van zijn opdrachten kwijt.

22:57 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.