22-09-08

Eendracht Aalst - KMSK Deinze TT: 3-8

“P.S. Gaan we voor een tweede overwinning op AALST... ?  Who knows ...!”
Zo eindigde Tom zijn laatste mail met een oproep om te verzamelen op de terreinen van Eendracht Aalst.  Was het een voorspelling? Wie zal het weten.

Een SMS'ke van Lorenzo met aanmoedigingen, een bezoek van de geblesseerde Arne en 10 spelertjes op het veld, wat een "eendracht" in onze gelederen.

Het eerste kwartier was er eentje van aftasten en openingen zoeken.  Er werd van beide kanten gevoetbald, mooi positiespel en geen hoge ballen.  Na 6 minuten knalde Reinhard loeihard op de lat (Rudy schoot wakker aan de zijlijn). Gelukkig was Andres goed gevolgd en kon hij afwerken: de openingsscore 0-1.   Slechts 2 minuten later kon Yarno de bal doorsteken tot bij Delano, die een mooie draaibeweging maakte, maar in de handen van de keeper eindigde.  Simon toonde zijn sterke kant, hij pakte de bal achteraan mee en toverde nog een mooie voorzet uit zijn hoed benen. Spijtig genoeg zonder gevolg.


Reeds na 5 minuten in het tweede kwartier kon Francis op aangeven van Siel de 0-2 optekenen.  Siel op zijn beurt zette luttele minuten later  3 Aalsterse spelertjes in de wind met een mooie kapbeweging en kon zelf nog afwerken met een desastreuze linkervoet: 0 - 3.
De laatste vijf minuten van het tweede kwartier waren en 5 te veel. Om vlug te vergeten: 1-3 na uitworp en 2-3  waarbij 2 pogingen nodig waren om onze sterk keepende Arnoud te verslaan. De druk op ons doel bleef aanhouden tot aan het fluitsignaal.
Met een serieuze portie "peptalk" en een totaal nieuwe opstelling kwamen onze kornuiten uit de kleedkamers voor het derde kwartier. Na een één-tweetje met Yarno kon Thibeau in de derde minuut de bal binnen laten rollen:  2-4.
De 10 minuten die daarop volgden kan ik best beschrijven door te zeggen dat we kansen kregen, maar niet in de mogelijkheid waren ze te benutten. Getuige hiervan de knaller van Reinhard op de paal, Delano die alleen voor de keeper de bal overshotte, de ene na de andere corner zonder echt gevaar, Reinhard met shot net boven de deklat en Thibeau met een tikje tegen de bal tussen de keeper en de laatste man, maar de paal treft. Kansen, kansen en nog eens kansen... De mannen van Aalst konden in de twaalfde minuut  met een prachtige omhaal eventjes terugkomen: 3-4.
Het vierde kwartier was volledig van ons.  Al van in de tweede minuut kon Andres van op links met een lange bal Delano bereiken, die de 3-5 verzekerde. Yarno maakte zijn mindere eerste helft goed door 2 maal vlak na elkaar te scoren: 3-7.   En om het helemaal af te maken schoof hij zelfs nog een bal in de voeten van Simon die de eindscore kon vastleggen: 3-8.  
Simon, man van de match, zijn voet zat overal tussen. Een Aalsterse draai naar links of rechts, het maakte niet uit, Simons voet zat er voor. De linkerflank was van Simon en van niemand anders... Chapeau.
Volgende week naar Dilbeek, poort van het Pajottenland... een glas Kriek of Lambiek, ... here we come!

KMSK Deinze speelde met: Siel, Francis, Simon, Yarno, Gianni, Thibeau, Andres, Arnoud, Delano en Reinhard. 

(Verslag: Geert, foto's: familie Baes)

Aalst - Deinze - 003

Aalst - Deinze - 004

Aalst - Deinze - 012

 

22:20 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.