28-09-08

KMSK Deinze TB - VW Hamme: 5-1

De mist hangt op deze herfstachtige zondagochtend nog boven de Brielmeersen als onze mannen zich opmaken voor de confrontatie met de U10 van de ploeg met de mooiste naam in de Belgische competitie: Vigor Wuitens Hamme. “Een ploeg die niet te onderschatten valt”, waarschuwt trainer Bart vooraf in de kleedkamer. Onze U10 knoopt het goed in de oren en begint gedreven aan de wedstrijd. Ze leggen mooie combinaties op de bedauwde grasmat en krijgen de ene hoekschop na de andere. Het enige wat ontbreekt: de afwerking, niet in het minst door de sterk keepende doelman van Hamme. Hij pakt onder meer schoten van Illiano en Tibo. Een vlijmscherpe tegenaanval in de elfde minuut kan door onze verdediging alleen foutief worden afgestopt. De vrije trap verdwijnt in doel: 0-1. Onze U10 laat zich niet kennen en trekt opnieuw in de aanval. Illiano stuit eens te meer op de doelman en een poging van Jens strandt op de paal.

Het tweede kwart start met een vloeiende oranje-zwarte combinatie. Spelverdeler Tibo past tot bij Simon, die in dit tweede kwart links vooraan speelt. Hij zet voor tot bij Illiano, maar de keeper kan zijn schot in corner duwen. Illiano stuit nog twee keer op de doelman, maar geleidelijk komt VW Hamme meer in de wedstrijd. Onze doelman Stef plukt een vrije trap uit de lucht en knelt kort daarna een blauw-zwart schot klemvast. Het spel gaat nu gelijk op en neer. Vlak voor rust kan Deinze dan toch eens scoren. Na een mooie beweging zet Illiano voor tot bij Simon. Die schiet hard onder de keeper door: 1-1, meteen ook de ruststand.

De tweede helft begint moeizaam, met veldoverwicht voor de bezoekers. Voor één keer zijn de rollen omgekeerd. Na een Hamse aanval volgt een snelle tegenstoot van Deinze. Illiano ziet alleen nog de keeper voor zich, schat de situatie goed in en scoort al van ver de 2-1. Dit doelpunt bezorgt onze jongens hun tweede adem. De combinaties verlopen weer vlot, onder meer als Tibo Ward kan aanspelen. De keeper maakt zijn schot onschadelijk. Een minuutje later waagt Tibo zelf zijn kans, maar alweer staat de doelman paraat. Hetzelfde lot is een poging van Simon beschoren. Ward laat nog een paar mooie dingen zien. Arne zet Bavo nog eens op pad, maar het blijft moeilijk om de Wase goalie te verschalken. In de 13de minuut na de rust zet Illiano nog eens voor van op de linkerflank. Bavo schuift de bal beheerst binnen: 3-1. Amper een minuutje later legt Illiano af tot bij Tibo. Zijn schot gaat nipt naast.

In het begin van het laatste kwart verstuurt Yarne een mooie voorzet van op links (het zou zijn laatste niet zijn, trouwens). De keeper bokst in hoekschop. Illiano neemt de corner, Bavo tikt net naast. Daarna komt Hamme weer wat meer aandringen, maar de beste kansen blijven voor Deinze. Een schot van Ward stuit nog maar eens op de doelman. Vijf minuten voor tijd neemt een sterk spelende Dries L de bal perfect aan. Zijn schot spat op de paal uiteen. Een minuutje later eens te meer een sterke inspanning van Yarne op links. Hij versiert een corner, die hij door Simon laat nemen. Het is Yarne zelf die de hoekschop tegen de netten prikt: 4-1. Twee minuten voor tijd opnieuw Yarne op links. Hij draait perfect weg, zet voor en een verdediger van Hamme verwerkt de bal in eigen doel: 5-1. Het slot van de wedstrijd is voor Hamme, maar onze doelman Stef wil niet onderdoen voor zijn collega aan de overkant en plukt onder meer een Wase corner heel mooi uit de lucht. Eindstand 5-1, uiteindelijk misschien nog wat overdreven verliescijfers voor een goed meevoetballend VW Hamme, maar zeker een sterke prestatie van onze U10!

KMSK Deinze speelde met: Stef, Arne, Dries L, Yarne, Tibo, Bavo, Jens, Illiano, Ward en Simon en werd mee aangemoedigd door Dries DV (nog altijd geblesseerd) en Ids (zaterdag actief met ploeg Tom tegen Dilbeek)

21:15 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.