29-09-08

Dilbeek - KMSK Deinze TT: 3-4

Trainer Tom lag in bed met een venijnig virus (zoon Arnoud ook trouwens) terwijl onze mannen onder leiding van de gelegenheidscoach Claude D’Almagne de grasmat te Dilbeek betraden. Een geduchte tegenstander met een volprezen jeugdwerking zei men...

In het eerste kwartier hadden we veldoverwicht. We speelden met een standaard opstelling: Yarno in de spits, Simon links vooraan en Delano op zijn vertouwde plaats rechts vooraan.
Reinhard als rots in de branding op het middenveld met in zijn rug links Andres en rechts Francis. Thibeau speelde laatste man, juist voor keeper Ids. Lorenzo en Arne klaar om in te vallen. Reeds in de tweede minuut kon Reinhard uithalen op een corner van Delano, net langs.  Na aanhoudende druk aan de goal van de thuisploeg, kon ook Francis net niet afwerken. We probeerden constant mooie combinaties op de grasmat te leggen, getuige daarvan was de uitbraak via Thibeau, Reinhard en Delano in de 6de minuut. Maar Delano botste hierbij op de overigens knappe keeper van blauw-geel. In een poging om toch nog iets te forceren in het eerste kwartier trok Delano in de twaalfde minuut de bal voor de goal, maar Simon plofte tegen de paal. Geen rust zonder voorsprong moet Delano gedacht hebben als hij de voorzet van Yarno zorgvuldig binnentikte: 0-1.

In het tweede kwartier kropen we tot twee maal toe door het oog van de naald. Een eerste keer in de derde minuut als de spits van Dilbeek onze gelegenheidskeeper Ids passeert maar toch eindigt op de paal. Een tweede keer als onze immer alerte Francis de bal nog op de lijn kan wegtrappen in de 8ste minuut. Nog geen minuut later konden de Dilbekenaren toch nog de gelijkmaker scoren via een corner 1-1.  Verder in dit kwartier probeerden beide teams combinerend voetbal te spelen. De bal rolde mooi rond tussen de 32 voetjes.  In de 14de minuut diende Ids nog een eerste klasse redding  uit zijn keepersmouwen te schudden teneinde geen bal tegen de netten te krijgen. Net voor de rust kon Reinhard op aangeven van Yarno toch nog een voorsprong veroveren: 1-2.

Niet lang in het derde kwartier konden de blauw-geeltjes via een vrije trap de gelijkmaker scoren: hoog en ver onbereikbaar voor de keeper: 2-2.  Andres voor zijn eerste keer op de linkervoor flank kreeg tot tweemaal toe de kans om na een schitterende actie op doel te trappen, maar besloot telkens net langs. Het duurde tot in de 12de minuut  totdat Arne met een mooie trap over de  keeper de bal in de netten kon toveren: 2-3. Meteen de ruststand.

In het laatste kwartier toonden Arne, Yarno en Delano ons prachtig combinatievoetbal. Helaas konden we enkel een corner forceren. In een onbewaakt moment, het was niet echt duidelijk voor iedereen, kregen de tegenstanders een vrije trap op korte afstand voor onze goal. Blijkbaar had onze keeper de bal net iets te ver uit zijn goal gepakt. Natuurlijk 3 – 3. 
Lorenzo in de rol van laatste man reageerde koelbloedig met momenten en kon de bal mooi wegwerken. In de twaalfde minuut lieten Thibeau en Delano op hun beurt zien wat echt voetbal is en via een één-tweetje trapte Thibeau met links de bal tegen de netten:  3-4 en meteen de eindscore.

Mooi spel, mooie combinaties, ervaren coaching (bedankt Claude) en een overwinning. Tom mocht de vreugdekreten horen via de directe lijn van de mama van Lorenzo. Hij zal zich op slag een beetje beter gevoeld hebben.

Volgende zondag ontvangen we Charleroi thuis.  Is het nu ‘le’ of ‘la’ victoire?

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Francis, Simon, Yarno, Thibeau, Andres, Delano, Reinhard, Arne en Ids in de goal.

Verslag: Geert

16:07 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.