29-09-08

Dilbeek - KMSK Deinze TT: 3-4

Trainer Tom lag in bed met een venijnig virus (zoon Arnoud ook trouwens) terwijl onze mannen onder leiding van de gelegenheidscoach Claude D’Almagne de grasmat te Dilbeek betraden. Een geduchte tegenstander met een volprezen jeugdwerking zei men...

In het eerste kwartier hadden we veldoverwicht. We speelden met een standaard opstelling: Yarno in de spits, Simon links vooraan en Delano op zijn vertouwde plaats rechts vooraan.
Reinhard als rots in de branding op het middenveld met in zijn rug links Andres en rechts Francis. Thibeau speelde laatste man, juist voor keeper Ids. Lorenzo en Arne klaar om in te vallen. Reeds in de tweede minuut kon Reinhard uithalen op een corner van Delano, net langs.  Na aanhoudende druk aan de goal van de thuisploeg, kon ook Francis net niet afwerken. We probeerden constant mooie combinaties op de grasmat te leggen, getuige daarvan was de uitbraak via Thibeau, Reinhard en Delano in de 6de minuut. Maar Delano botste hierbij op de overigens knappe keeper van blauw-geel. In een poging om toch nog iets te forceren in het eerste kwartier trok Delano in de twaalfde minuut de bal voor de goal, maar Simon plofte tegen de paal. Geen rust zonder voorsprong moet Delano gedacht hebben als hij de voorzet van Yarno zorgvuldig binnentikte: 0-1.

In het tweede kwartier kropen we tot twee maal toe door het oog van de naald. Een eerste keer in de derde minuut als de spits van Dilbeek onze gelegenheidskeeper Ids passeert maar toch eindigt op de paal. Een tweede keer als onze immer alerte Francis de bal nog op de lijn kan wegtrappen in de 8ste minuut. Nog geen minuut later konden de Dilbekenaren toch nog de gelijkmaker scoren via een corner 1-1.  Verder in dit kwartier probeerden beide teams combinerend voetbal te spelen. De bal rolde mooi rond tussen de 32 voetjes.  In de 14de minuut diende Ids nog een eerste klasse redding  uit zijn keepersmouwen te schudden teneinde geen bal tegen de netten te krijgen. Net voor de rust kon Reinhard op aangeven van Yarno toch nog een voorsprong veroveren: 1-2.

Niet lang in het derde kwartier konden de blauw-geeltjes via een vrije trap de gelijkmaker scoren: hoog en ver onbereikbaar voor de keeper: 2-2.  Andres voor zijn eerste keer op de linkervoor flank kreeg tot tweemaal toe de kans om na een schitterende actie op doel te trappen, maar besloot telkens net langs. Het duurde tot in de 12de minuut  totdat Arne met een mooie trap over de  keeper de bal in de netten kon toveren: 2-3. Meteen de ruststand.

In het laatste kwartier toonden Arne, Yarno en Delano ons prachtig combinatievoetbal. Helaas konden we enkel een corner forceren. In een onbewaakt moment, het was niet echt duidelijk voor iedereen, kregen de tegenstanders een vrije trap op korte afstand voor onze goal. Blijkbaar had onze keeper de bal net iets te ver uit zijn goal gepakt. Natuurlijk 3 – 3. 
Lorenzo in de rol van laatste man reageerde koelbloedig met momenten en kon de bal mooi wegwerken. In de twaalfde minuut lieten Thibeau en Delano op hun beurt zien wat echt voetbal is en via een één-tweetje trapte Thibeau met links de bal tegen de netten:  3-4 en meteen de eindscore.

Mooi spel, mooie combinaties, ervaren coaching (bedankt Claude) en een overwinning. Tom mocht de vreugdekreten horen via de directe lijn van de mama van Lorenzo. Hij zal zich op slag een beetje beter gevoeld hebben.

Volgende zondag ontvangen we Charleroi thuis.  Is het nu ‘le’ of ‘la’ victoire?

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Francis, Simon, Yarno, Thibeau, Andres, Delano, Reinhard, Arne en Ids in de goal.

Verslag: Geert

16:07 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-08

KMSK Deinze TB - VW Hamme: 5-1

De mist hangt op deze herfstachtige zondagochtend nog boven de Brielmeersen als onze mannen zich opmaken voor de confrontatie met de U10 van de ploeg met de mooiste naam in de Belgische competitie: Vigor Wuitens Hamme. “Een ploeg die niet te onderschatten valt”, waarschuwt trainer Bart vooraf in de kleedkamer. Onze U10 knoopt het goed in de oren en begint gedreven aan de wedstrijd. Ze leggen mooie combinaties op de bedauwde grasmat en krijgen de ene hoekschop na de andere. Het enige wat ontbreekt: de afwerking, niet in het minst door de sterk keepende doelman van Hamme. Hij pakt onder meer schoten van Illiano en Tibo. Een vlijmscherpe tegenaanval in de elfde minuut kan door onze verdediging alleen foutief worden afgestopt. De vrije trap verdwijnt in doel: 0-1. Onze U10 laat zich niet kennen en trekt opnieuw in de aanval. Illiano stuit eens te meer op de doelman en een poging van Jens strandt op de paal.

Het tweede kwart start met een vloeiende oranje-zwarte combinatie. Spelverdeler Tibo past tot bij Simon, die in dit tweede kwart links vooraan speelt. Hij zet voor tot bij Illiano, maar de keeper kan zijn schot in corner duwen. Illiano stuit nog twee keer op de doelman, maar geleidelijk komt VW Hamme meer in de wedstrijd. Onze doelman Stef plukt een vrije trap uit de lucht en knelt kort daarna een blauw-zwart schot klemvast. Het spel gaat nu gelijk op en neer. Vlak voor rust kan Deinze dan toch eens scoren. Na een mooie beweging zet Illiano voor tot bij Simon. Die schiet hard onder de keeper door: 1-1, meteen ook de ruststand.

De tweede helft begint moeizaam, met veldoverwicht voor de bezoekers. Voor één keer zijn de rollen omgekeerd. Na een Hamse aanval volgt een snelle tegenstoot van Deinze. Illiano ziet alleen nog de keeper voor zich, schat de situatie goed in en scoort al van ver de 2-1. Dit doelpunt bezorgt onze jongens hun tweede adem. De combinaties verlopen weer vlot, onder meer als Tibo Ward kan aanspelen. De keeper maakt zijn schot onschadelijk. Een minuutje later waagt Tibo zelf zijn kans, maar alweer staat de doelman paraat. Hetzelfde lot is een poging van Simon beschoren. Ward laat nog een paar mooie dingen zien. Arne zet Bavo nog eens op pad, maar het blijft moeilijk om de Wase goalie te verschalken. In de 13de minuut na de rust zet Illiano nog eens voor van op de linkerflank. Bavo schuift de bal beheerst binnen: 3-1. Amper een minuutje later legt Illiano af tot bij Tibo. Zijn schot gaat nipt naast.

In het begin van het laatste kwart verstuurt Yarne een mooie voorzet van op links (het zou zijn laatste niet zijn, trouwens). De keeper bokst in hoekschop. Illiano neemt de corner, Bavo tikt net naast. Daarna komt Hamme weer wat meer aandringen, maar de beste kansen blijven voor Deinze. Een schot van Ward stuit nog maar eens op de doelman. Vijf minuten voor tijd neemt een sterk spelende Dries L de bal perfect aan. Zijn schot spat op de paal uiteen. Een minuutje later eens te meer een sterke inspanning van Yarne op links. Hij versiert een corner, die hij door Simon laat nemen. Het is Yarne zelf die de hoekschop tegen de netten prikt: 4-1. Twee minuten voor tijd opnieuw Yarne op links. Hij draait perfect weg, zet voor en een verdediger van Hamme verwerkt de bal in eigen doel: 5-1. Het slot van de wedstrijd is voor Hamme, maar onze doelman Stef wil niet onderdoen voor zijn collega aan de overkant en plukt onder meer een Wase corner heel mooi uit de lucht. Eindstand 5-1, uiteindelijk misschien nog wat overdreven verliescijfers voor een goed meevoetballend VW Hamme, maar zeker een sterke prestatie van onze U10!

KMSK Deinze speelde met: Stef, Arne, Dries L, Yarne, Tibo, Bavo, Jens, Illiano, Ward en Simon en werd mee aangemoedigd door Dries DV (nog altijd geblesseerd) en Ids (zaterdag actief met ploeg Tom tegen Dilbeek)

21:15 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-08

Eendracht Aalst - KMSK Deinze TT: 3-8

“P.S. Gaan we voor een tweede overwinning op AALST... ?  Who knows ...!”
Zo eindigde Tom zijn laatste mail met een oproep om te verzamelen op de terreinen van Eendracht Aalst.  Was het een voorspelling? Wie zal het weten.

Een SMS'ke van Lorenzo met aanmoedigingen, een bezoek van de geblesseerde Arne en 10 spelertjes op het veld, wat een "eendracht" in onze gelederen.

Het eerste kwartier was er eentje van aftasten en openingen zoeken.  Er werd van beide kanten gevoetbald, mooi positiespel en geen hoge ballen.  Na 6 minuten knalde Reinhard loeihard op de lat (Rudy schoot wakker aan de zijlijn). Gelukkig was Andres goed gevolgd en kon hij afwerken: de openingsscore 0-1.   Slechts 2 minuten later kon Yarno de bal doorsteken tot bij Delano, die een mooie draaibeweging maakte, maar in de handen van de keeper eindigde.  Simon toonde zijn sterke kant, hij pakte de bal achteraan mee en toverde nog een mooie voorzet uit zijn hoed benen. Spijtig genoeg zonder gevolg.


Reeds na 5 minuten in het tweede kwartier kon Francis op aangeven van Siel de 0-2 optekenen.  Siel op zijn beurt zette luttele minuten later  3 Aalsterse spelertjes in de wind met een mooie kapbeweging en kon zelf nog afwerken met een desastreuze linkervoet: 0 - 3.
De laatste vijf minuten van het tweede kwartier waren en 5 te veel. Om vlug te vergeten: 1-3 na uitworp en 2-3  waarbij 2 pogingen nodig waren om onze sterk keepende Arnoud te verslaan. De druk op ons doel bleef aanhouden tot aan het fluitsignaal.
Met een serieuze portie "peptalk" en een totaal nieuwe opstelling kwamen onze kornuiten uit de kleedkamers voor het derde kwartier. Na een één-tweetje met Yarno kon Thibeau in de derde minuut de bal binnen laten rollen:  2-4.
De 10 minuten die daarop volgden kan ik best beschrijven door te zeggen dat we kansen kregen, maar niet in de mogelijkheid waren ze te benutten. Getuige hiervan de knaller van Reinhard op de paal, Delano die alleen voor de keeper de bal overshotte, de ene na de andere corner zonder echt gevaar, Reinhard met shot net boven de deklat en Thibeau met een tikje tegen de bal tussen de keeper en de laatste man, maar de paal treft. Kansen, kansen en nog eens kansen... De mannen van Aalst konden in de twaalfde minuut  met een prachtige omhaal eventjes terugkomen: 3-4.
Het vierde kwartier was volledig van ons.  Al van in de tweede minuut kon Andres van op links met een lange bal Delano bereiken, die de 3-5 verzekerde. Yarno maakte zijn mindere eerste helft goed door 2 maal vlak na elkaar te scoren: 3-7.   En om het helemaal af te maken schoof hij zelfs nog een bal in de voeten van Simon die de eindscore kon vastleggen: 3-8.  
Simon, man van de match, zijn voet zat overal tussen. Een Aalsterse draai naar links of rechts, het maakte niet uit, Simons voet zat er voor. De linkerflank was van Simon en van niemand anders... Chapeau.
Volgende week naar Dilbeek, poort van het Pajottenland... een glas Kriek of Lambiek, ... here we come!

KMSK Deinze speelde met: Siel, Francis, Simon, Yarno, Gianni, Thibeau, Andres, Arnoud, Delano en Reinhard. 

(Verslag: Geert, foto's: familie Baes)

Aalst - Deinze - 003

Aalst - Deinze - 004

Aalst - Deinze - 012

 

22:20 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-08

KMSK Deinze TB - Eendracht Aalst: 11-3

De opdracht die onze U10 meekrijgt bij het begin van de wedstrijd is eenvoudig: het sterke spel van de tweede helft tegen Rupel Boom verder zetten. Onze jongens hebben het goed in de oren geknoopt en leveren een sprankelende wedstrijd af. In de tweede minuut mogen we na een vlotte aanval een hoekschop nemen. Arne "buikt" de perfecte corner van Illiano over de doellijn: 1-0. Deinze domineert, maar Eendracht Aalst probeert bij momenten goed mee te voetballen. Kort na de openingsgoal moet keeper Stef gepast tussenbeide komen om de gelijkmaker te verijdelen. In de vijfde minuut op links opnieuw een corner voor Deinze. Niemand kan de hoekschop van Illiano beroeren, maar voorbij de tweede paal staat de attente Bavo. Die brengt de bal meteen weer voor doel en Arne kopt heel mooi binnen. Het is nu al oranje-zwart wat de klok slaat. Arne probeert het nog een paar keer en een schot van Yarne gaat over de deklat. In de veertiende minuut een snelle aanval over rechts. Via Tibo en Dries L komt de bal bij Bavo. Die levert opnieuw een mooie assist af. Deze keer is het Illiano die afwerkt: 3-0.

In het begin van het tweede kwart kan Jens zich stevig doorzetten op de linkerflank, maar hij stuit uiteindelijk op de Aalsterse doelman. De Ajuinen laten bijwijlen zien dat ook zij weten wat voetbal is. Op een snelle, mooi uitgevoerde tegenaanval scoren ze de 3-1. Daarna neemt Deinze weer het heft in handen. Een schot van Arne knalt op de paal. Vijf minuten voor de rust levert Illiano een voorzet-schot af dat door de vingers van de keeper glipt: 4-1.

Na de lange rust schakelt oranje-zwart nog een versnelling hoger. Al in de eerste minuut zien we een mooie aflegger van Illiano, door Arne zonder aarzelen benut: 5-1. Een minuutje later komt Stef goed uit op een Aalsterse tegenaanval. Onze keeper speelt een goede wedstrijd. Het is dan ook eventjes schrikken als hij kort daarop zich misrekent en de bal in de voeten van een Aalsterse spits rolt. Die laat de onverwacht kans niet liggen: 5-2. Bavo besluit om zijn doelman een hart onder de riem te steken. Meteen na de aftrap pakt hij de bal perfect aan en schiet hij in één tijd binnen, na mooi voorbereidend werk van Simon: 6-2. Het gaat nu snel. Amper een minuutje later een actie van Yarne op links. Hij zet voor tot bij Illiano, die na een mooie schijnbeweging van dichtbij de 7-2 op het bord zet. Op de eerstvolgende Aalsterse tegenaanval, afgerond met een hard schot, stelt Stef weer orde op zaken met een mooie safe. In de 40ste minuut zet Arne vanop de middenstip Bavo aan het werk. Die loopt recht op doel af en scoort de 8-2.

Het laatste kwart begint met een doelpunt van Aalst. Een mooi schot laat onze keeper kansloos: 8-3. Het lijkt er eventjes op dat de wedstrijd nu rustig naar zijn einde zal kabbelen, maar dat is zonder Illiano gerekend. Zeven minuten voor tijd lost hij nog eens een schot. De keeper moet de bal lossen en het is Illiano zelf die de rebound scoort: 9-3. Een minuutje later is Tibo in balbezit. Hij heeft aan één oogopslag genoeg om te zien dat Illiano vrij staat. Die werkt koelbloedig af: 10-3. Onze spits zet in de laatste minuut de kroon op het werk. Met een puntertje zet hij vanuit een scherpe hoek de 11-3 eindstand op het bord.

We zagen vandaag een meer dan aangename wedstrijd, waarbij vooral onze voorlinie zich in de kijker kon spelen. Maar we mogen zeker onze achterhoede niet vergeten. Wat meer in de schaduw verzetten ook zij bergen werk, met de immer koelbloedige Tibo centraal achteraan, de hardwerkende Simon links achteraan en Jens, die nogmaals aantoonde dat hij zich zowel links als rechts op het veld uitstekend van zijn opdrachten kwijt.

22:57 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-08

KMSK Deinze TT - KV United: 6-3

Op naar onze eerst overwinning in de competitie  moeten onze preminiemen vanmorgen gedacht hebben bij het ontwaken.  Elf opgetogen voetballertjes betraden de kortgewiekte grasmat voor een wedstrijd tegen  de “vroeg uit de veren” spelertjes uit het verre Lommel.


Het beloofde een mooie wedstrijd te worden want de groentjes probeerden ook te voetballen, waardoor trainer Tom in zijn nopjes was. Reeds in de vijfde minuut moest keeper Arnoud een mooie redding uit de mouwen schudden om de nul op het scorebord te houden.
Amper een minuut later poogde Delano een solotrip naar de keeper maar de bal eindigde in diens handen.  Nog geen minuut later kon Reinhard een corner afdwingen.  Hiervan maakte Siel gebruik om met zijn onovertroffen traptechniek (Gert, U10TT  kan  dat ook :-)
)  de bal rechtstreeks binnen te trappen: de 1-0 stond op het bord   Even later noteerden we een ontsnapping met 3 man, Yarno, Delano en Siel stonden bijna alleen voor de keeper maar de trap op goal was te zwak.  Deinze kon de druk verder opdrijven met een hard schot van Reinhard op de keeper. Na 12 minuten kon Reinhard de 2-0 scoren nadat de bal goed opgevangen werd in het middenveld.
In een onbewaakt moment, we stonden stil, geen beweging meer in onze mannen,  scoorden de groenen  de 2-1.   En nog geen 2 minuten later opnieuw, we gingen rusten met 2-2 op het scorebord. In het tweede kwartier zagen we onze mannen voetballen als nooit tevoren.  Beter zelfs dan in de dromen van trainer Tom en menig ouder. Ik kon het bijna niet bijhouden om de mooie momenten te noteren.
Een corner van Gianni, net naast getrapt door Lorenzo. Mooi samenspel van Siel, Gianni en Yarno, eindigde op de keeper. Na 3 minuten een trap van Reinhard op de goal, we stonden terug voor: 3-2.
In de 7de minuut een vrije trap, tikje van Thibeau, trap van Reinhard op de deklat, maar een rappe Andres was goed gevolgd en kopbal binnen: 4-2.
Enkele minuutjes later assist van Reinhard en mooie geplaatste goal van Yarno 5-2.
En het voetbalfeest bleef maar duren. We bleven mooie combinaties op de mat leggen, wat een ijver, wat een werkkracht. 
10de minuut, voorzet van Siel recht in de voeten van Yarno die maar binnen hoefde te tikken 6-2.


Ik wou dat ik over het derde kwartier hetzelfde kon vertellen, maar...    niets is minder waar. Wat een kwartiertje. Totaal het tegenovergestelde van het tweede kwartier. Geen combinaties, geen voetbal. Hoge en verre ballen van de tegenstander, geen kansen, geen gevaar...  Enkel Lorenzo toonde met momenten koelbloedige taferelen: mooie controle, correcte dribbel en nog een perfecte pas op de koop toe. Simon kon enkele keren mooi uithalen en voorzetten maar zonder gevolg.


In het vierde kwartier moest Arnoud al direct in de eerste minuut een schitterende redding demonstreren. Arnoud die overigens een prachtige wedstrijd keepte, onnavolgbaar, goed voor het zelfvertrouwen. Te noteren waard was nog een hoogstandje van onze jongens, Simon die Thibeau op weg zette, die op zijn beurt Siel aanspeelde, waarna Siel strandde op de keeper.  Mooie combinaties. Yarno, jager van dienst, kon tot tweemaal toe de bal ontfrutselen van de keeper en de achterspelers maar eindigde 1x op de paal en 1x net langs. KV United kon nog scoren nadat onze laatste mannen onzorgvuldig uitverdedigden: 6-3. Maar nogmaals we probeerden mooi voetbal te spelen. De tegenstrever deed goed mee. Het zit erin, zoals ik reeds zei, we gaan nog mooie momenten beleven...

KMSK Deinze speelde met: Siel, Lorenzo, Francis, Simon B, Yarno, Gianni, Thibeau, Andres, Arnoud, Delano en Reinhard.

(Verslag: Geert)

20:54 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-08

Rupel Boom - KMSK Deinze TB: 6-7

Op het gebied van de omkadering is een uitstapje naar Rupel Boom altijd een prettige ervaring: de mooie sportinfrastructuur van ‘De Schomme’ in het al even mooi provinciaal domein ‘De Schorre’, goede terreinen en een vriendelijke ontvangst. Op sportief gebied is een verplaatsing naar Klein Brabant geen cadeau. Uit het verleden weten we dat deze tegenstander niet te onderschatten valt.


Het eerste kwart begint met veldoverwicht voor jong oranje. Op een perfect gegeven corner van Jens kan Yarne de bal net niet beroeren. Twee minuten later zien we een mooie doorsteekpas van Arne tot bij Ward, maar de keeper van Rupel Boom komt gepast uit en voorkomt de openingstreffer. Een hard schot van Simon knalt op de rug van een blauw-zwarte verdediger. In de 11de minuut breekt Arne door, maar ook hij stuit op de uitgekomen keeper. Een minuutje later gaat een schot van de alomtegenwoordige Arne net naast. Op het einde van het eerste kwart zien we onze jongens stilaan vervallen in hun klassieke fout: een te traag tempo en te weinig gretigheid. We winnen geen enkel duel. Het resultaat: na een resem gemiste kansen van oranje-zwart, is het bij de eerste snelle tegenaanval van Rupel-Boom meteen raak. De 1-0 staat op het bord.


Het tweede kwart gaat het van kwaad naar erger. Bij de eerste blauw-zwarte aanval aarzelt Ids bij het uitkomen en de bal verdwijnt onverbiddelijk in de rechter benedenhoek: 2-0. De ballen vliegen nu langs alle kanten om onze oren. In de 18de minuut verdwijnt er eentje net onder de deklat: 3-0. Deinze kan daar alleen een wat aarzelende aanval tegenover stellen, maar het schot van Ward kraakt. De Boomse keeper duwt wat later een schot van Jens in hoekschop. Simon kan met het hoofd de hoekschop van Illiano net niet goed genoeg raken. Vijf minuten voor rust eindelijk nog eens een mooie aanval van onze jongens. Illiano trapt de perfecte assist en Ward tikt binnen: 3-1. De opleving is maar tijdelijk. Na een Deinse aanval trapt een Boomse verdediger een lange bal over onze verdediging tot bij een blauw-zwarte spits die is blijven hangen. Hij werkt koelbloedig af: 4-1. Vlak voor rust wordt het zelfs 5-1, na onzorgvuldig uitverdedigen.


In de loop van het tweede kwart is trainer Bart heel stil geworden, en onze jongens weten dat dit weinig goeds voorspelt. Tijdens de rust vertelt hij hen waar het fout loopt en geeft hij ze een duidelijke richtlijn mee: “Wij maken nu de eerste goal en ik wil geen enkele tegengoal meer zien. Als Rupel Boom vijf keer kan scoren in één helft, kunnen wij dat ook.”
Of het aan de strenge woorden van de trainer ligt of aan de sportdrank van afgevaardigde Patricia is niet geheel duidelijk, maar plots lijkt er wel een ander team op de grasmat te staan. Het gevraagde doelpunt komt er al in de eerste minuut na de rust: Illiano toont zijn onovertroffen traptechniek en schiet een corner rechtstreeks binnen: 5-2. Onze U10 grijpt Rupel Boom (figuurlijk) bij de keel en zal de greep de rest van de wedstrijd niet meer lossen. In de derde minuut zien we een lange schermutseling voor het Boomse doel. Yarne kan de bal uiteindelijk binnentrappen: 5-3. Ook Ids is nu bij de pinken en plukt even later een Boomse poging uit de lucht. In de zesde minuut is het weer prijs: na een mooie actie van Illiano scoort Arne de aansluitingstreffer: 5-4. De keeper van Rupel Boom speelt een sterke partij en pakt onder meer een schot van Bavo en van Arne. Op het einde van het derde kwart zet Illiano perfect voor tot bij Yarne. Zijn poging mist net het doel.


In het begin van het tweede kwart is het Arne die opnieuw doorbreekt. Hij levert de bal af bij Illiano, die beheerst de gelijkmaker maakt. Een minuutje later zien we een prachtige aanval langs de linkerflank. Dries L speelt na een mooie actie Yarne aan. Die zet voor en Bavo zet onze U10 voor het eerst op voorsprong: 5-6. Een ver schot van Tibo gaat net naast. We krijgen nog een aantal corners, een vrije trap en Bavo schiet nog eens voorlangs én op de lat. Na een aantal gemiste kansen volgt altijd een tegendoelpunt. Het is deze keer niet anders. Na een snelle tegenaanval volgt een hard schot. Ids weert af, maar de bal komt bij een blauw-zwarte spits terecht. Zijn schot treft de paal, botst vervolgens op de rug van onze keeper en gaat zo binnen: 6-6. Maar onze U10 is niet van plan om hun spectaculaire terugkeer te laten verbrodden en ze gaan onverdroten op zoek naar de goal van de overwinning. Die komt er in de voorlaatste minuut, als Arne kan scoren na een hoekschop. Onze jongens én de meegereisde supporters gaan helemaal ujt de bol. In de extra tijd treft Bavo nogmaals de lat. Eindstand 6-7, na een wedstrijd met twee gezichten. Met de ingesteldheid van de tweede helft zullen we weinig wedstrijden verliezen!


KMSK Deinze speelde met: Ids, Yarne, Illiano, Simon F, Dries L, Jens, Bavo, Ward, Arne VDC en Tibo.

21:35 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-08

KMSK Deinze - FC Brussels: 3 - 7

Wegens de regen was er zondag niet veel te noteren. Het eerste kwart hebben we iets minder gespeeld. Toch konden we de score openen. Op aangeven van Bavo scoorde Illiano de 1-0, maar nog voor het einde van het eerste kwart kwam Brussels al op voorsprong.

In het tweede kwart zette Arne Illiano op weg naar een mooie solo-actie, die hij succesvol kon afronden (2-3). Bij de rust stond het 2-4.

Vlak na de koffiepauze dikten de bezoekers aan tot 2-5. Daarna was het weer de beurt aan Deinze. Simon bezorgde de bal aan Illiano. Die zette een een-tweetje op met Arne en liet vervolgens de Brussels-doelman kansloos: 3-5. Brussels scoorde daarna nog twee keer.

We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld met mooie combinaties. We hebben enkele mooie kansen gemist vlak voor de goal. Brussels was een zeer goede tegenstander die vanuit alle kanten op goal knalde en dit dikwijls met succes.

KMSK Deinze speelde met: Stef, Dries L, Bavo, Ward, Arne VDC, Tibo, Illiano, Jens, Yarne

(Verslag: Patricia)

16:37 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |