13-10-08

KMSK Deinze TB - Exc. Moeskroen: 8-0

 

Opnieuw een mistige morgen in de Brielmeersen, voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior Moeskroen. Onze U10 komt het veld op in een wat ongewone bezetting, met Illiano als centrale verdediger en Jens diep in de spits. Het is wat aftasten, maar onze jongens tonen dat ze vandaag wél van in het begin goed wakker zijn. Het is Tibo, vandaag onze nummer 10, die voor het eerste gevaar zorgt. Zijn eerste schot hobbelt naast, zijn tweede treft de linkerpaal. Het eerste kwart toont het spelbeeld dat we stilaan kennen: voortdurend veldoverwicht voor oranje-zwart, maar de afwerking blijft (voorlopig) achterwege. In de zesde minuut gaat een schot van Simon net naast. Daarna begint Moeskroen beter in de wedstrijd te komen. Na een rood-witte hoekschop zeilt de bal net over de dwarsligger en keeper Ids moet een paar keer ver uit zijn goal met de voet tussenbeide komen om een Henegouwse tegenaanval in de kiem te smoren. In de twaalfde minuut zien we een mooie beweging van Dries L, die de bal tot bij Bavo brengt. Via een Moeskroens been gaat de bal in hoekschop, maar die levert niets op.

Het tweede kwart schuift Illiano door naar de spits, Jens speelt nu rechts vooraan en Arne komt centraal in de verdediging. Vlak na de herneming werpt Dries L in tot bij Illiano, net voorbij de (denkbeeldige) middenlijn. Die kijkt eventjes en de bal vertrekt in één strakke streep richting doel. De keeper is kansloos: 1-0. Een minuutje later speelt Dries L Jens aan. Die zet voor tot bij Illiano, zonder succes deze keer. Ook Tibo waagt nog eens zijn kans met een mooi schot. De keeper lost de bal, de herneming van Ward komt opnieuw bij de Moeskroense doelman terecht. Dan is het tijd voor de dolle drie minuten van Deinze. In de 21ste minuut een assist van Illiano tot bij Dries L, die beheerst afwerkt: 2-0. Amper een minuutje later een knappe combinatie die begint bij Arne. Jens levert de perfect voorzet af en Ward aarzelt niet: 3-0. Nog een minuutje later zorgt Ward voor de assist en is het Illiano die koelbloedig de 4-0 tegen de netten prikt. Daarna herpakt Moeskroen zich wat. Bij een gevaarlijke tegenaanval komt Ids ver uit, zodat de Waalse spits gedwongen wordt om uit te wijken naar links en vanuit een scherpe hoek naar doel te trappen. Simon heeft de situatie perfect ingeschat en kan de bal voor de lijn ontzetten. Rood-wit krijgt nog een aantal hoekschoppen en van onze kant belandt een schot van Jens in de armen van de keeper.

Na de lange rust begint het derde kwart net zoals het eerste: met een schot van Tibo, onschadelijk gemaakt door de doelman. Het is maar uitstel, want een paar minuten later speelt Jens opnieuw Tibo aan en onze spelverdeler maakt van dichtbij de 5-0. In de 38ste minuut moet de Moeskroense keeper een hard schot van Illiano met de vuisten wegboksen. Bavo is attent gevolgd en prikt de 6-0 tegen de netten. In de 40ste minuut een mooie actie van Ward, die de bal voor doel brengt. Het mooie vluchtschot van Yarne gaat maar net naast. Yarne, bezig aan een sterke wedstrijd links achteraan, probeert het wat later nog eens. Opnieuw gaat de bal net naast. De combinaties rollen vlot over de grasmat. Via Tibo komt de bal bij Illiano. Die speelt Jens aan. Zijn schot gaat over de deklat. Vlak voor het einde van het derde kwart kopt Illiano net naast, op een voorzet van Ward.

Het vierde kwart komt Moeskroen meer opzetten, maar Ids is vastbesloten om de nul op het bord te houden. In de 46ste minuut pakt hij een Moeskroens schot uit de tweede lijn. Een minuutje later krijgen de Walen een vrije trap van op een gevaarlijke plaats. De bal zeilt over het oranje-zwarte muurtje, maar met een mooie gestrekte kattensprong duwt Ids de bal in hoekschop. Daarna is het Bavo die, rechts achteraan, met een mooie inspanning voorkomt dat Moeskroen gevaarlijk kan worden. Nadat Moeskroen tien minuutjes goed heeft meegevoetbald, besluit onze U10 dat het tijd is om de kroon op het werk te zetten. Ze schakelen opnieuw een tandje hoger. Jens zet zich door op rechts en zet voor tot bij Illiano, die op de paal besluit.  Een minuutje later pakt Ids een schot klemvast. Hij bezorgt de bal aan Yarne, die op zijn beurt Ward op weg zet naar het doel. De Moeskroense verdediging kan hem alleen foutief afstoppen. Dries L kopt de vrije trap net naast. Ook Jens besluit nog eens op de keeper. Drie minuten voor tijd pakt Ids nogmaals een Moeskroens schot. Er volgt een snelle tegenaanval. Er is geen houden aan Illiano, die met de bal droogweg tot in het doel loopt: 7-0. Vlak voor tijd is het Jens die doorbreekt. Zijn sterke wedstrijd verdient een doelpunt, maar de (flink uitgegroeide) keeper laat zich niet omspelen. Gelukkig bestaat er nog gerechtigheid. In de allerlaatste minuut zet Ward nog eens voor vanop links en deze keer kan Jens de netten wel doen trillen: 8-0. Meteen daarna fluit de (uitstekende leidende) scheidsrechter Pieter de wedstrijd af.

Een welgemeende proficiat voor onze U10 voor deze uitstekende prestatie. We zagen veel vlotte combinaties over de hele lijn: een uitstekende voorlinie, een klaarkijkende spelverdeler, een meer dan solide verdediging en een betrouwbaar sluitstuk. Met dank ook aan Dries DV, die eens te meer zijn teamgenoten kwam aanmoedigen. We wensen hem een spoedig herstel toe!

21:44 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.