13-10-08

SK Ronse - KMSK Deinze TT: 1-5

Met een voltallige ploeg trokken we voorbij de Vlaamse Ardennen naar Ronse.. Half Vlaams en half Waals, en zo hoorden we het ook tijdens de opwarming... 

Met de voetjes op de grond en achter de lijn.....  anders gaat de bal naar de tegenstander. De scheidsrechter liet zijn gezag al gelden nog voor de wedstrijd begonnen was. Als oudbakken schooldirecteur liet hij zijn wetten gelden... en we zouden het geweten hebben.
Over de eerste twee kwartiertjes valt er eigenlijk weinig te vertellen. We speelden bijna voortdurend op de helft van de tegenstander. De bal ging mooi rond, dat wel, maar geen enkele trap op doel, geen doelgevaar en geen echte kansen. Delano, werkpaardje van dienst, zocht wel openingen samen met Reinhard, maar ze stootten telkens op de gesloten verdediging van de Ronsenaren. Tot viermaal toe ging de bal bij het uitwerpen naar de tegenstander omdat onze voetjes niet mooi op de grond bleven, en hij had het natuurlijk gezien, de strenge maar rechtvaardige rechter. Slechts enkele malen konden de tweetaligen tot aan ons doel komen. Eén keer was trouwens voldoende geweest want er werd gescoord, heel ongelukkig. De als afweer bedoelde trap van Thibeau  rolde in ons eigen doel: 1-0 .

En zo gingen we rusten. Een preek van Tom en een sterke koffie voor de scheidsrechter later, konden we weer van start gaan voor het derde kwartier.  En wat een kwartier!!!  Tom’s vraag “Wie gaat er u eindelijk eens op doel durven trappen?”, beantwoord door 12 vingertjes in de lucht, werd gretig in de praktijk omgezet.
In de eerste minuut kon Gianni trappen op aangeven van Reinhard, maar het was Siel die in de rebound de gelijkmaker kon scoren. Nog geen minuut later kon Gianni nogmaals zijn vizier op de goal mikken, maar schoot net naast. In de vijfde minuut, na een fout op Thibeau, kon Reinhard de vrijschop van op scoorafstand nemen, maar eindigde op de keeper. Toch was Gianni rap genoeg bij de pinken om de geloste bal binnen te trappen: 1-2.  Na twaalf minuten mocht Reinhard dan zelf de score uitbreiden tot  1-3. Iets later mocht hij dat nog eens overdoen op aangeven van Lorenzo: 1-4.

In het vierde kwartier gingen we op hetzelfde elan verder. De bal werd netjes opgevangen door onze verdedigers, Simon, Andres, Lorenzo en Francis. Er waren mooi opbouwende werken door Arne, Siel en Gianni. Er was zelfvertrouwen en voetbal ten top.
Er werd een beetje gespeeld met de opstelling, er waren enkele wissels om eens iets uit te proberen. Vijf minuutjes voor het einde kon een Delano “op zijn gat” de bal nog tot bij Yarno tikken, die de 1-5 op het scorebord mocht prikken. Al bij al een mooie wedstrijd tegen een tegenstander die spijtig genoeg te veel terugtrok in verdediging.  Proficiat aan onze mannen, die deze keer niet de kopjes lieten hangen na een achterstand in de eerste helft.

Zondag gaan we naar het zeetje. We brengen een bezoek aan “’t Cofschip”.
Wie kent er touwens de betekenis van?
 
KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Francis, Simon, Yarno, Siel, Arne,  Thibeau, Andres, Delano, Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.  

(Verslag: Geert)

15:05 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke nekken ;-) 't Cofschip is da geen select clubke van rijke Oostendse Fortisluizen??

Gepost door: trainer bart | 15-10-08

De commentaren zijn gesloten.