19-10-08

KMSK Deinze - KV Oostende A: 2-5

Met de thuismatch tegen de mannen van de zee, staat vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Van de eerste match herinneren we ons nog dat die al aan de rust gespeeld was. Vandaag pakt het anders uit. Onze U10 begint sterk en gedreven aan de wedstrijd. De eerste twee kansen zijn voor Bavo. Zijn eerste schot gaat over, zijn tweede nipt naast. KV Oostende lijkt wat met lood in de benen aan de wedstrijd te zijn begonnen en het duurt tot de vijfde minuut voor ze echt komen dreigen. Na een fout op één van hun doorgebroken spitsen, mogen ze een vrije trap nemen van op een meter of vijftien. De bal gaat over het muurtje, maar Ids ranselt hem uit zijn doelvlak. Kort daarna kan opnieuw Bavo doorbreken, maar hij besluit op de doelman. Nog in dezelfde minuut zet Bavo zich weer eens door op rechts. Jens tikt zijn voorzet perfect binnen: 1-0. Deinze blijft het best combineren. In de tiende minuut een mooie combinatie op rechts, besloten met een vluchtschot van Arne. De bal gaat over de deklat. De doeltrap die daarop volgt wordt door onze mannen onderschept en Jens maakt zonder aarzelen de 2-0. Op het einde van het eerste kwart komt Oostende stilaan opzetten en Ids moet nog eens een West-Vlaams schot onschadelijk maken.

Het eerste gevaar in het tweede kwart komt van Deinze. We zien een mooie aanval via Simon, Yarne en ten slotte Ward, maar zijn schot wordt afgeblokt. KV Oostende doet nu goed mee en Stef (die in doel afwisselt met Ids) moet een paar keer na elkaar tonen dat ook hij in vorm is. In de 20ste minuut nog eens een mooie oranje-zwarte combinatie. Tibo speelt Ward aan. Die is niet zelfzuchtig en bedient Bavo. Via een groen-rood been belandt de bal tegen de lat en in hoekschop. Tibo kopt de corner van Bavo naar doel, maar de keeper plukt. In de 28ste minuut zet KVO een snelle en perfect uitgevoerde tegenaanval op, die ze zonder mededogen afmaken: 2-1. De kustjongens halen nu weer het spelniveau dat we van hen gewoon zijn. Met een mooie redding op een keihard schot kan Stef voorkomen dat ze nog voor de rust gelijk maken. Deinze stelt daar nog één mooie actie tegenover: Ward breekt door, zet goed voor, maar niemand is gevolgd.

De gelijkmaker komt er al meteen na de lange rust. Een snelle aanval van KVO over rechts, een scherpe voorzet en een attente rood-groene spits tikt voor de neus van Ids van dichtbij de 2-2 binnen. Onze U10 is nu nog zelden gevaarlijk. We noteren nog een hoekschop én een voorzet van Illiano, maar telkens is er niemand die kan afwerken. In de 6de minuut scheert een schot van Dries L de deklat. Vlak daarna moet de Oostendse doelman een schot van Illiano lossen, maar de rebound van Jens pakt hij klemvast. De druk van KVO neemt inmiddels meer en meer toe. Ze krijgen een aantal hoekschoppen en een schot gaat net naast de rechterpaal. In de 44ste minuut moet Ids ver uit zijn doel onvervaard tussenbeide komen om te vermijden dat Oostende op voorsprong komt.

De eerste vijf minuten van het laatste kwart gaat het spel nog op en neer zonder dat één van de ploegen echt gevaarlijk is, maar dan breekt de veer bij onze U10. Een ver schot verdwijnt in de rechterbovenhoek en KVO staat voor het eerst op voorsprong: 2-3. Stef moet nog een paar keer alles uit de kast halen en pakt onder meer een kopbal. Onze U10 kan nu niet meer dreigen. Na een aanval die begint na een vrije trap op de eigen helft, verdubbelt Oostende de voorsprong: 2-4. De laatste minuten zijn volledig groen-rood gekleurd en in de slotminuut wordt het na een hoekschop nog 2-5.

We zagen veel bedrukte kopjes na de wedstrijd, maar laten we vooral het goede wedstrijdbegin onthouden!

(Met dank aan Thierry en Nathalie voor de foto's. De volledige fotoreportage is te zien in het foto-album in de rechterkolom of door hier te klikken)

IMG_2984_1

Scheidsrechter Brecht fluit de wedstrijd op gang.

IMG_2989_6

Onze geconcentreerde verdedigers in actie op een hoekschop van Oostende.

IMG_2993_10

"Daar!", toont Stef. "Ja, daar!", bevestigt Tibo. Simon bewaakt de eerste paal.

17:35 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.